Ostatní

stanovy

Vložil Daniela, 5. Květen 2008 - 12:00 ::

Dobrý den,
prosím o info, jaké dokumenty poslat na Krajský soud spolu s novými stanovami, které jsme na posledním jednání odsouhlasili? Dále bych potřebovala vědět, jak formulovat doklad k prodeji společných částí domů.jaké body jsou důležité. Děkuji D.

Oznamování počtu osob

Vložil FilipN, 3. Květen 2008 - 17:50 ::

Vlastník je povinen hlásit společenství počet osob užívajících jeho byt. Tahle povinnost se mi vůbec nelíbí, a to jednak z principiálních důvodů (je to moje soukromá věc) a potom zejména proto, že je údaj obtížně kontrolovatelný. Nedá se to nějak obejít? Jaký je postup při nenahlášení počtu osob? (Řekněme, že se podle počtu osob rozpočítává společná elekřina a odvoz odpadu). Děkuji za názory.

vypis

Vložil Anonymous, 3. Květen 2008 - 15:21 ::

Dobrý den. Chci Vás požádat o pomoc. Před opravami našeho domů vložili vlasnicí na opravu domů peníze jedno rázově, které byli zapsané jménem a kolik dali na konto FO. Já nedal nic a bylo dohodnuto, že to budu platit přes FO. Po opravách jsem požádal o navýšení platby do FO na splaceni meho dluhů. Byla my vyhovena a začal jsem platit do fondů na svůj podíl o 1000 kč více než ostatní. Letos při výpisu FO. za loňský rok nebylo zapsáno vklad na dluhy, co platím, ale jako vklad do fondů oprav hromadně. Nebyl my ani vystaven splátkoví kalendář během roku. Proto jsem požádal v únoru vedeni SVJ aby my dali písemně jak se můj dluh sužuje. Jeslí my ho odečítají. Odpověď jsem nedostal. Ve dne 21. 3. 2008 proběhla schůze vesníků. Kde jsem nebyl, ale v zapíšu schůze je napsáno že budou ohledně dluhu informovat odporučeny dopisem. Dodnes my nepřišel i když to znovu a znovu žádám. Jen se my smějí. Jak se tedy mám dovědět, zdali my odečítají dluh, a měl nějaké potvrzení.

odměna za vedení účetnictví

Vložil Anonymous, 30. Duben 2008 - 16:52 ::

Prosím někoho, kdo ví, kolik by se mělo přibližně platit účetní firmě za vedení účetnictví. Zda je to paušálně, nebo podle počtu bytových jednotek. Naše SVJ má 38 bytových jednotek. Děkuji Pavel

cena za založení právnické osoby-SVJ

Vložil Anonymous, 30. Duben 2008 - 11:43 ::

zajímalo by mě, jaké náklady jsou obvykle spojeny se založením právnické osoby Společenství vlastníků jednotek při odkoupení současných nájemníků od města. Město si naúčtovalo částku 9500,– kč,kterou má Společenství zaplatit městu za založení SVJ. V domě je 5 bytů. Není tato částka přemrštěná? Bydlíme na malém městě(3 000 obyv.) a známí, kteří bydlí ve městě s 20 000 obyvateli, zaplatili za založení SVJ částku kolem 3500 kč a to mají v domě 12 bytů. Kolik je tedy obvyklá částka za založení právnické osoby SVJ? Město si může tuto částku stanovit v jakékoliv výši, nebo od čeho je tato částka odvislá?

mzdová kalkulačka + ZP

Vložil milada, 30. Duben 2008 - 10:52 ::

Prosím, nemáte někdo mzdovou kalkulačku, kt. by počítala „obráceně“,k čisté mzdě :hrubou a superhrubou mzdu, 9% ZP a 15% zálohovou daň Nemáme mzdový program a členové výboru si vplatili odměny 6.000,–/člena/r.2008. Mohu je přihlásit jako zaměstnance na ZP, poslat hlášení o odvodu ZP a zase je odhlásit? Totéž bych udělěla i v příštím roce 2009(+ zřejmě i sociálku) a nemusela bych posílat měsíční hlášení. Prosím, poraďte, zda to jde a zda to je legální. Děkuji. Milada

zápisy

Vložil Anonymous, 29. Duben 2008 - 9:29 ::

Ahoj. Prosím Vás, jak jsem povinna dávat k náhlednutí nebo okopírovávat zápisy ze schůzí? Po každé schůzi zápis vyvěsím. Teď se mi stalo, že něco řešíme a člen společenství chce k náhlednutí zápis ze schůze.Dobře, dala jsem to. Teď si vzpomněl další, že chce od tehdy a tehdy k náhlédnutí všechny zápisy. To jsem povinna každému takhle vyhovět? To za chvilku nebudu dělat nic jiného, než že budu vyhledávat a kopírovat zápisy. Nehledě na to, že tento člen zásadně na schůze nechodí. Děkuji Alena

Výměna na pozici předsedy a potřebné dokumenty

Vložil Anonymous, 28. Duben 2008 - 15:05 ::

Dobrý den, v našem SVJ měníme předsedu za jiného člena výboru, předseda odchází i z výboru. Netuší někdo jaké doklady je třeba doložit na soud pro tuto změnu. Předsedu volí výbor. Díky M.

STÁVKA

Vložil Anonymous, 28. Duben 2008 - 11:56 ::

Před časem jsem na tomto portálu rovněž sdělila, že s ohledem na zveřejňované vulgárnosti končím. Pan Pavel mě přesvědčil, abych to nedělala, pan Jarek se omluvil.

Nyní se budu já snažit přesvědčit pana Pavla – jedinečného odborníka na daňové i jiné právní normy, aby nás, laiky, dále vzdělával v této problematice.

Než se mi to podaří nebo než zapůsobí omluva autora vulgarit, případně než bude zjednána náprava jiným způsobem, vyhlašuji stávku.

Slib daný majitelům kompletní příručky k prográmku KLAIEX samozřejmě dodržím. Poradenství k účetní problematice budu poskytovat individuálně přímo na mailové adresy.

JAREKSVJ

Vložil Pavel, 28. Duben 2008 - 2:06 ::

Admin přes mou opakovanou prosbu nezablokoval nick JarekSVJ, který zde publikuje formou, která mi vadí. K jeho odpovědím se raději nevyjadřuji, ta „odbornost“ mi nevadí.

Ale většině čtenářů a přispěvatelů vulgárnosti nicku JarekSVJ asi nevadí, protože k mé Prosbě k adminovi se připojili snad jen 3. Asi proto admin nic neudělal.

Abych tedy umožnil nerušené působení nicku JarekSVJ, končím s odpovídáním na tomto portálu.

Pevné nervy s SVJ!

Pavel

Syndikovat obsah