Ostatní

plná moc

Vložil Anonymous, 20. Duben 2008 - 7:37 ::

Dobrý den,
zajímalo by mne, zda člen výboru může být pověřen plnou mocí jiným vlastníkem, či vlastníky na Valném shromáždění.Te­oreticky se může stát, že jedna osoba má více plných mocí. Je to vůbec možné? Děkuji.

plná moc

Vložil Daniela, 17. Duben 2008 - 14:32 ::

Dobrý den,

pokud chce někdo (vnuk) zastupovat vlastníka bytové jednotky na shormáždění SVJ a při rozhodování, hlásování atd., musí mít plnou moc? Musí být notářsky ověřena? Nemusí být vnuk vlastníkem bytové jednotky?Měl by na jednání shromáždění chodit jen on nebo mohou chodit jak vlastník,tak i jeho zástupce? Děkuji za odpověď.

Hlasování

Vložil Anonymous, 17. Duben 2008 - 10:48 ::

Dobrý den, členy našeho SVJ je cca 85 % vlatníků objehtu. Shromáždění SVJ se účastní i zástupce našeho bývalého SBD,které stále pro nás smluvně vykonává funkci správce .Při hlasování platí,že tento zástupce: . nemá žádný hlas . má pouze jeden hlas za SBD . má 15 % hlasů za družstevníky v
poměru součtu jejich adekvátní plochy
objektu?
Zdeněk Václvek

SDĚLENÍ č.j. 281/55 462/2002 k účtování SVJ

Vložil Anonymous, 15. Duben 2008 - 12:24 ::

předmětná vyhláška je dle sdělení MF 28/78 511/2007–283 vzhledem k neaktuálnosti je pro vedení účetnictví od 1. ledna 2008 nepoužitelná. Platá pouze vyhl. č. 504/2002 Sb.

dotaz - žádost o radu

Vložil taxiva, 14. Duben 2008 - 23:03 ::

Řešila jsem problém bezbarierového bytu.Koupila jsem si byt ve SVJ kde je se mnou 6 členů,problém je v tom,že je to sestava 3 domů,jeden se 4byty a dva řadové domky po jednom bytě. Bydlím v konečném řadovém domku a pozemek kolem domku jsem koupila do osobního vlastnictví a oplotila. Problém je v tom,že bych chtěla ze společenství vystoupit a získat samostatné číslo popisné. Do fondu oprav platím měsíčně cca 1000kč a na nijaké opravy nezbyvaji peníze. Za 2 roky,které tu bydlím,jsem zaplatila 24tis. a do střechy teče,okapy padají apod. Vše si hradím ze svého soukromého fondu.

Hledám.....

Vložil JarekSVJ, 14. Duben 2008 - 19:25 ::

Rád se seznámím s členkou statutárního orgánu SVJ.Zn.: jsem taky statutár.

Zdanění příjmů SVJ

Vložil Anonymous, 10. Duben 2008 - 11:00 ::

Dobrý den, jsme nově vznikající SVJ s 24 byt.jednot­kami. Správu i účetnictví si z finančních důvodů povedeme sami(žijeme v malém městě). Doposud jsme byli v podílovém vlastnictví a platili jsme si na společný účet jen příspěvky na opravy domu dle podílů a zálohy na vodné a stočné. Můj dotaz je následovný – Budou tyto platby na opravy (stanovené poměrem podílu na společ. prostorách)zda­nitelným příjmem a budeme muset podávat přiznání DPPO? Dá se někde vyzjistit co vše je a není zdanitelným příjmem SVJ?(v zákonech se orientuji dobře, ale někdy to nevyplývá přímo- co se tím pojmem příjmem vlastně myslí- např čl.příspěvky §18 odst.3 ZoDP jsou předmětem daňe a zárověň jsou od daně osvobozeny §19 odst 1 a) ZoDP) Díky za pomoc.

pladba vlastníkem nebo společenstvim

Vložil Anonymous, 9. Duben 2008 - 21:43 ::

sousedé-nově jsem se přistěhoval a nechal si v panelovem dome vyměnit vchodove dveře i se zarubni od firmy, ted po roce me napadla sousedka ktera bydli o patro níže ne přimo podemnou ale vedle že jsem narušil statiku domu což se domnivám že je nesmysl.Vše je v pořadku a žadné změny ve statice nejsou.Sousedka se domníva že by melo být provedeno statické měřeni.Chci se poradit jak toto řešit a kdo by měl v případě měření toto měření uhradit? Děkuji Václav Dobrota

vyúčtování el. energie bez faktury

Vložil Anonymous, 8. Duben 2008 - 12:44 ::

Naše společenství vzniklo v listopadu 2007. Zálohy na el. energii máme nastavené platbami jedenkrát za půl roku, tzn, že faktura by nám měla přijít někdy v květnunebo červnu. Do konce dubna musím udělat vyúčtování. Spotřebu el. energie jsem si určila odhadem podle tabulek na stránkách E-on. A touto částkou se rozcházím s účetní. Dá se to nějak řešit? JT

Dotaz: Přihlásit člena výboru k zdrav.pojištění?

Vložil Anonymous, 8. Duben 2008 - 7:51 ::

Dobrý den, prosím o odpověď na dotaz k zdravotnímu pojištění odměn výboru. SVBJ má člena výboru, který nepobírá odměnu a nikdy ji pobírat nebude. Je nutné ho přihlásit na zdravotní pojištění? Vzniká společenství zvolením funkce do výboru povinnost automaticky všechny členy výboru i když odměnu nepobírají přihlásit u ZP? Mám společenství, který má výbor ale několik let odměny nikdo nebere a ani neplatí vlastníci bytů zálohu na odměnu výboru.Děkuji Poláková

Syndikovat obsah