Ostatní
plná moc
Dobrý den,
zajímalo by mne, zda člen výboru může být pověřen plnou mocí jiným
vlastníkem, či vlastníky na Valném shromáždění.Teoreticky se může
stát, že jedna osoba má více plných mocí. Je to vůbec možné?
Děkuji.
plná moc
Dobrý den,
pokud chce někdo (vnuk) zastupovat vlastníka bytové jednotky na shormáždění SVJ a při rozhodování, hlásování atd., musí mít plnou moc? Musí být notářsky ověřena? Nemusí být vnuk vlastníkem bytové jednotky?Měl by na jednání shromáždění chodit jen on nebo mohou chodit jak vlastník,tak i jeho zástupce? Děkuji za odpověď.
Hlasování
Dobrý den, členy našeho SVJ je cca 85 % vlatníků objehtu.
Shromáždění SVJ se účastní i zástupce našeho bývalého SBD,které
stále pro nás smluvně vykonává funkci správce .Při hlasování platí,že
tento zástupce: . nemá žádný hlas . má pouze jeden hlas za SBD . má 15 %
hlasů za družstevníky v
poměru součtu jejich adekvátní plochy
objektu?
Zdeněk Václvek
SDĚLENÍ č.j. 281/55 462/2002 k účtování SVJ
předmětná vyhláška je dle sdělení MF 28/78 511/2007–283 vzhledem k neaktuálnosti je pro vedení účetnictví od 1. ledna 2008 nepoužitelná. Platá pouze vyhl. č. 504/2002 Sb.
dotaz - žádost o radu
Řešila jsem problém bezbarierového bytu.Koupila jsem si byt ve SVJ kde je se mnou 6 členů,problém je v tom,že je to sestava 3 domů,jeden se 4byty a dva řadové domky po jednom bytě. Bydlím v konečném řadovém domku a pozemek kolem domku jsem koupila do osobního vlastnictví a oplotila. Problém je v tom,že bych chtěla ze společenství vystoupit a získat samostatné číslo popisné. Do fondu oprav platím měsíčně cca 1000kč a na nijaké opravy nezbyvaji peníze. Za 2 roky,které tu bydlím,jsem zaplatila 24tis. a do střechy teče,okapy padají apod. Vše si hradím ze svého soukromého fondu.
Hledám.....
Rád se seznámím s členkou statutárního orgánu SVJ.Zn.: jsem taky statutár.
Zdanění příjmů SVJ
Dobrý den, jsme nově vznikající SVJ s 24 byt.jednotkami. Správu i účetnictví si z finančních důvodů povedeme sami(žijeme v malém městě). Doposud jsme byli v podílovém vlastnictví a platili jsme si na společný účet jen příspěvky na opravy domu dle podílů a zálohy na vodné a stočné. Můj dotaz je následovný – Budou tyto platby na opravy (stanovené poměrem podílu na společ. prostorách)zdanitelným příjmem a budeme muset podávat přiznání DPPO? Dá se někde vyzjistit co vše je a není zdanitelným příjmem SVJ?(v zákonech se orientuji dobře, ale někdy to nevyplývá přímo- co se tím pojmem příjmem vlastně myslí- např čl.příspěvky §18 odst.3 ZoDP jsou předmětem daňe a zárověň jsou od daně osvobozeny §19 odst 1 a) ZoDP) Díky za pomoc.
pladba vlastníkem nebo společenstvim
sousedé-nově jsem se přistěhoval a nechal si v panelovem dome vyměnit vchodove dveře i se zarubni od firmy, ted po roce me napadla sousedka ktera bydli o patro níže ne přimo podemnou ale vedle že jsem narušil statiku domu což se domnivám že je nesmysl.Vše je v pořadku a žadné změny ve statice nejsou.Sousedka se domníva že by melo být provedeno statické měřeni.Chci se poradit jak toto řešit a kdo by měl v případě měření toto měření uhradit? Děkuji Václav Dobrota
vyúčtování el. energie bez faktury
Naše společenství vzniklo v listopadu 2007. Zálohy na el. energii máme nastavené platbami jedenkrát za půl roku, tzn, že faktura by nám měla přijít někdy v květnunebo červnu. Do konce dubna musím udělat vyúčtování. Spotřebu el. energie jsem si určila odhadem podle tabulek na stránkách E-on. A touto částkou se rozcházím s účetní. Dá se to nějak řešit? JT
Dotaz: Přihlásit člena výboru k zdrav.pojištění?
Dobrý den, prosím o odpověď na dotaz k zdravotnímu pojištění odměn výboru. SVBJ má člena výboru, který nepobírá odměnu a nikdy ji pobírat nebude. Je nutné ho přihlásit na zdravotní pojištění? Vzniká společenství zvolením funkce do výboru povinnost automaticky všechny členy výboru i když odměnu nepobírají přihlásit u ZP? Mám společenství, který má výbor ale několik let odměny nikdo nebere a ani neplatí vlastníci bytů zálohu na odměnu výboru.Děkuji Poláková

Poslední komentáře