Ostatní
Účtování o majetku
Dobrý den,dovoluji si požádat o radu v účtování společenství vlastníků o majetku. SVBJ podepsalo Kupní smlouvu na odkup krytu CO a ve smlouvě jsou dohodnuty splátky ceny. V roce 2007 byla uhrazena 1.záloha 50.000Kč. To zaúčtuji na účet 314? Bývalý vlastník vystavil zálohovou fakturu. Jednotka krytu CO je však již zavkladovaná kde vlastníkem je SVBJ, právní účinky nastaly v období 11/2007. Musím datumem zavkladování účtovat o majetku do třídy 0?Já mám zatím zaúčtovanou pouze zálohu na účtu 314, ale cítím nesoulad s katastrem nemov., kde SVBJ má majetek a účetnictvím. Děkuji za odpověď. Přeji pěkný den.Poláková
Vyúčtování ze závislé činnosti - odměny statutárním orgánům
Dobrý den, odměny členům výboru jsme vyplatili jedenkrát ročně, v září, daň odvedli. Řeším otázku co vyplnit ve vyúčtování jako počet zaměstnanců zda celý rok počet členů výboru nebo pouze v září počet členů výboru a jinak nuly. Taktéž nevím co uvést do přílohy č. 1 – Počet zaměstnanců k 1. 12. 2007. Nevíte někdo jak tyto tiskopisy správně vyplnit? Díky Martin
Klaiex
Měla bych také zájem vyzkoušet Váš program pro účtování v excelu. Děkuji
KLAIEX - Účtování v excelu
Vážení zájemci o prográmek v excelu!
Před několika měsíci jsem na tomto portálu uvedla, že připravuji prográmek v excelu, vhodný pro malá SVJ, která nemají dost peněz na zakoupení drahého originálního softwaru.
Tabulky jsou hotovy, ale jejich využití nebude tak jednoduché, jak jsem si původně myslela. Teď, kdy své dílo ověřuji a konfrontuji s potřebami opravdu malého SVJ, s tím mám sama docela dost práce.
Přečtěte si pozorně další povídání a potom se rozhodněte, jestli jej budete chtít nebo ne.
Prográmek KLAIEX (Klainová – Excel) obsahuje dva soubory naprogramovaných tabulek.
Nahrada skody od pojistovny
Dobry den,
nase SVJ obdrzelo nahradu skody od pojistovny na zaklade smlouvy o pojisteni domu. Muzete mi prosim potvrdit muj nazor, ze se jedna o prijem SVJ (a ne vlastniku) a musime kvuli nemu podat danove priznani?
Dekuji…
L. Masova
prodej bytu - kdo hlásí změnu výboru?
Dobrý den,dnes jsme se náhodou z výpisu z katastru na internetu dozvěděli, že jeden z bytů v SVJ byl prodán jinému majiteli. Nový majitel bydlí v Praze. Kdo má povinnost nahlásit výboru,že byt je prodán,aby bylo možné zajistit změnu u správce (poplatky do FO,voda atd.?).Máme nového majitele vyzvat nebo mu zaslat předpis plateb,když už jsme ho zjistili z katastru? Děkuji Marie Mertová – SVJ Kunčičky u Bašky
pojem zahrada
Dobrý den, neví někdo přesný výklad pojmu „zahrada“. Nenašla jsem ho ani v katastrálním,ani ve stavebním zákonu. Jsme SVJ,kde ke každému spodnímu bytu patří kus pozemku (ve vlastnictví majitelů bytů),který je v katastru veden jako zahrada. Někteří členové mají na těchto pozemcích stávající stav – zatravněnou plochu, někteří si plochu vydláždili. Nyní nám stavební úřad vydlážděné pozemky napadá, že je neužíváme jako zahradu. Marie Mertová – SVJ Kunčičky u Bašky
Koupě pozemku
Dobrý den, může koupit SVJ pozemek? Pokud je ve smlouvě SVJ jako kupující, placeno z „fondu oprav“, lze zaúčtovat normálně na účet pozemku? Nebo se to považuje také za majetek jednotlivých vlastníků a do účetnictví SVJ by se to nemělo zobrazit? Děkuji, Pavlína Stískalová
Příjem SVJ
Prosím o radu, ve kterém paragrafu zdaním (jako OSVČ) příjem ze SVJ. Jedná se o vyplacené penále za pozdní dodání služby od dodavatele. Děkuji
Jak zaúčtovat vrácení poplatku za posouzení projektu revitalizace
Dobrý den, za posouzení projektu revitalizace jsme zaplatili poplatek poradenskému a informačnímu středisku. Nyní nám byl poplatek vrácen. Jak mám vrácení zaúčtovat? Díky Petra

Poslední komentáře