Ostatní
Dotaz na výši dluhu na nájmu z roku 2005
Dobrý den, chtěla bych se někoho zeptat, moje kamarádka a její matka jsou v soudním sporu o byt. V roce 2005 dlužila její matka na družstvu nějaké peníze za nájem, nyní když to potřebuje soud vědět a ta moje kamarádka to chtěla vědět jaká byla výše toho dluhu, tak jí to nechtějí na tom družstvu říct! Je to normální? Že prý se musí poradit…! Přeci když chci vědět kolik jsem dlužila v roce 2005 a vím i za jaké období tak se podívám v dnešní době do počítače a je to záležitost 5ti minut podle mně! Nevíte jak to z nich dostat?
správa SVJ pomocí SW SSB2000
Pro nově vznikající SVJ ( 6 byt. jednotek )hledám mezi Vámi podporu a osobní zkušenosti pro správu domu a vedení účetnictví s programem SSB 2000.
Vznik SVJ předpokládám někdy na přelomu 9/08 a 10/08 , nyní stojíme před rozhodnutím, zda správu přenechat bývalému majiteli bytů ( SBD za 165,-Kč/měsíc/byt ),nebo se do správy pustit pomocí výše uvedeného SW sám.
Chci touto cestou velmi poděkovat všem respondentům, kteří jsou vždy velmi ochotni pomoci všem začínajícim a někdy také tápajícím.
Bankovní účet zdarma
Poštovní spořitelna ČSOB nabízí pro společenství vlastníků bankovní účet vedený zdarma, ceník je na
Změna v obchodním rejstříku
Dobrý den,
mohl by mi někdo pomoci ohledně vyplnění návrhu na zápis změny zapsaných údajů do rejstříku SVJ? Jedná se mi o závěrečnou část. V našem SVJ proběhla změna předsedy vím jen to, že se má vyplnit změna kde „vymazávaný“ bude starý předseda a „zapisovaný“ nový předseda. Jen mi není jasné kdo tento návrh podává zda starý předseda nebo nový předseda v závěrečné části.
Děkuji
chybějící účetnictví
Dobrý den, chci se zeptat, co dělat , když předseda výboru vůbec nevedl účetnictví pouze si jen schovával různé doklady a faktury. Děkuji Milius
Chybějící roční vyúčtování 2007
Dosud nemáme vyúčtování za 2007. Problém – v průběhu roku jsme změnili správce, s původním uzavřeli písemnou dohodu včetně povinností a termínů předat příslušné podklady. Původní správce ale dohodu ani po písmené urgenci nesplnil a obávám se, že toho není sto. Takže např. máme náměry k 31.12.2007, ale chybí nám počáteční z 31.12.2006. Můžete někdo poradit, jak pokračovat – služby a spotřebu např. rozpočíst náhradním způsobem (podle plochy) apod.? Díky
Prosba
Doplňuji svůj dotaz ohledně odměn dom. důvěrníka. Vím,že SVJ není SBD,ale je-li tu někdo,kdo se v dané problematice vyzná,budu vděčná,když mi poradí.Z Dohody o provedení práce se přece ZP neplatí. Navíc nevím,jestli jsem funkcionář,jak se mi snaží SBD namluvit. Děkuji moc.
člen výboru
Dobrý den,byl bych rád, kdyby jste mi poradili. Jsme SVJ o 64 vlastnících.Na valném schromáždění se nás sešlo 29 vlastníků, 22 žádalo odstoupení jednoho člena výboru, 27 bylo pro jeho setrvání ve výboru.Ptám se, zda se tady řídíme nadpoloviční většinou přítomných hlasů, nebo nadpoloviční většinou všech vlastníků. Děkuji za odpověď.
Možnost vystoupení ze společenství
Chtěla bych vědět jakým způsobem lze vystoupit ze společenství.V domě jsme 50% vlastníci a 51% město.Nejsme ochotni dále platit, nemáme přehled kam peníze z účtu společenství odcházejí.Dle našeho názoru je i špatně vedeno účetnictví ze strany správce domu.Pokud nelze vystoupit proto že nám to zákon úkládá, je správce povinnen nám komplet účto předložit zpětně i za 3 roky? A platí se jim za to? Neexistuje klička jak se zbavit společenství např.z důvodu nejasností ze strany správce? Nebo dokonce chybné vedení účta z jejich strany? Jejich pochybení?
společná voda a elektřina
Dobrý den, chci se zeptat,jestli je nezbytně nutné zmněnit smlouvy na společnou vodu a elektřinu v domě a dávat je do účetnictví.Ted je to tak ,že jeden vlastník má smlouvy napsané na sebe a my mu peníze při vyúčtování platíme zvlášt(mimo FO)Děkuji

Poslední komentáře