Ostatní

5 Tdo 1226/2015, nevedení účta, neřádné hospodaření, potrestání odpovědných, odškodnění

Vložil Spravedlnost (bez ověření), 11. Srpen 2018 - 1:37 ::

Dobrý den,

v našem SVJ (vznik dle ZoVB) je následující situace:

• výbor ÚMYSLNĚ dlouhodobě nevede zákonné účto
  • výbor vybírá měsíční zálohy i na odměnu za externí správu a nevedení účta, vyplácí si roční i mimořádné odměny za práci odměny funkce členů výboru
  • výbor odmítá zpřístupnit hospodaření účetnictví od svého vzniku SVJ. Na shromážděních samozřejmě žádné zákonné schvalování hospodaření, předkládání nezbytných účetních podkladů v reálu neprobíhá.
  • výbor trvale lže, že účetnictví má, anebo, že ho má bývalý správce, externí správce, nebo že se ztratilo, etc.. Různé varianty dle počasí a dle stavu % alkoholu, omamných látek v krvi předsedy výboru.

Nemáme účetnictví, pomoc..?

Vložil Obcan, 6. Srpen 2018 - 6:09 ::

Dobrý den, co dělat, když nemáme žádné účetnictví za posledních XX let. Začíná to zajímat stát… Co dělat, má někdo radu jak problémy šikovně řešit…? Členové výboru máme byty na hypotéky, můžeme o ně přijít..? Díky. Výbor SVJ

Nezakladani ucet.zaverek do VŘ SVJ a vymazani SVJ z VŘ

Vložil I.D. (bez ověření), 5. Srpen 2018 - 17:36 ::

Dobry den, je mozne aby SVJ soud vymazal z VŘ za to ze nezaklada UZ anebo nezakladá zakonne sestavene UZ ani po vyzvach soudu..? Dekuji, ID

Napadení rozhodnutí shromáždění vlastníků

Vložil Anonymous, 4. Srpen 2018 - 21:59 ::

Hledám právního zástupce znalého bytového vlastnictví.

Zn. Plzeň

Vnitřní směrnice SVJ

Vložil Nespokojený (bez ověření), 4. Srpen 2018 - 18:12 ::

Našemu SVJ vede účetnictví bývalé SBD a to nejméně pro 15 dalších SVJ. Naše SVJ nemá vypracované Vnitřní směrnice pro SVJ. To je možná ten hlavní důvod, že nedostáváme téměř žádné informace a to hlavně polož- ky, které je povinen výbor předkládat členům a to aspoň výsledky hospodaření, inventarizaci zůstatků závazků a pohledávek,atd. Je situace ve vašem SVJ lepší? Je toto stanoveno nějakým předpisem? Děkuji za Vaše vyjádření. Nespokojený.

CHYBEJICI UCETNICTVI - ODPOVEDNOST, TREST

Vložil P. Hladký (bez ověření), 31. Červenec 2018 - 6:36 ::

Dobry den, rad bych se zeptal, kdo presne nese hmotnepravni, trestnou odpovednost, zda predseda vyboru nebo vsichni clenove vyboru, kteri v nem byli za nevedeni, chybejici ucetnictvi a jeho naklady na obnovu ucetnicvi po celou dobu existence SVJ (vznik dle ZoVB) a za relevantni skody.

Dekuji. Hezky den, PH

Rozúčtování za společnou energii

Vložil Veroniq (bez ověření), 30. Červenec 2018 - 17:52 ::

Dobrý den. Jen pro zajímavost a inspiraci. Jak rozúčtováváte spotřebovanou společnou el.energii v domě? Na velikost podílů v domě, nebo počet nahlášených ( + nenahlašených) lidí v bytě, nebo jen na byty? Díky za odpovědi.

Jak vyznačit účel platby?

Vložil Anonymous, 30. Červenec 2018 - 4:31 ::

Aby se předešlo nesrovnalostem, chci přesně uvést účel u plateb jednotlivých měsíčních záloh, např.

1000 Kč záloha na dodávku tepla a centralizované poskytování teplé vody podle § 4 zákona č. 67/2013 Sb.
400 Kč záloha na dodávku vody a odvádění odpadních vod podle § 4 zákona č. 67/2013 Sb.
100 Kč záloha na provoz výtahu podle § 4 zákona č. 67/2013 Sb.
50 Kč záloha na osvětlení společných prostor v domě podle § 4 zákona č. 67/2013 Sb.
70 Kč záloha na úklid společných prostor v domě podle § 4 zákona č. 67/2013 Sb.

Klidně budu platit dvakrát tolik, než co mi napsali, ale chci vědět na co platím.

Vložil € (bez ověření), 30. Červenec 2018 - 2:16 ::

Kosmonaut na jiném místě napsal:

Klidně budu platit dvakrát tolik, než co mi napsali, ale chci vědět na co platím.

Jsem v podobné situaci, SVJ funguje na principu černé díry. Jak dosílit žádoucího stavu popsaného výše? Oslovení správní firmy nedokáží odpovědět (mají svoje nevyúčtovatelné fondy). Oslovení advokáti nedokáží odpovědět (bytovému vlastnictví nerozumí).

Pro paní Klainovou

Vložil Nikita (bez ověření), 27. Červenec 2018 - 15:56 ::

Dobrý den. Před pár dny jsem tu vznesla dotaz, ohledně nevedení účetnictví … Psala jsem, že se asi snížím k oznámení na FÚ. Na FÚ jsem byla, všude jsem se tam uvedla svým jménem (pro rýpaly – nic anonymně!).

1. Bylo mi řečeno, že FÚ na kontroly SVJ nechodí, že záleží na nás (na členech svj), jak se domlouváme.
  2. To, že nemáme do roku 2014 daňová přiznání, je jedno, prý jsme malá ryba (?)

Jsem vážně v rozpacích z toho, jak se mnou „vyběhli“…

Syndikovat obsah