Ostatní
Hlodavci v bytě
Dobrý den. Obracím se na vás s dotazem,zda má někdo podobnou zkušenost. Jsem vlastníkem bytu v cihlovém domě. Již delší dobu se nám dostávají do bytu rejsci. S největší pravděpodobností se k nám dostávají podél topeního potrubí ve zdi, odkud mají prokousanou cestu pod podlahou (parkety). S domovníkem jsme situaci řešili, avšak bez úspěchu. Tvrdí, že veškeré náklady spojené s deratizací by byly na nás. Pouze v případě, že by stejný problém byl i u jiných vlastníků. Vzhledem k tomu, že rejsky doma ani nevidíme proběhnout je možné, že to starší sousedé nepostřehnou. Bydlíme v 2.patře a v 1.patře již rejsci měli hnízdo pod parketami, ikdyž už je to více jak 10 let(vybetonovali podlahu).
Fond oprav v rod.domě
Mužete mi prosím někdo poradit s následujícím problémem ? Můj otec vlastní 1/2 rod.domu,druhá polovina patřila dříve jeho sestře,ale ta jí byla nucena prodat z důvodu exekuce. Mladá rodina, která vlastní druhou půlku domu, chce založit fond oprav a vyhrožuje otci,že ho dá k soudu, když do fondu přispívat nebude. Je otec povinem platit do fondu nebo ne ? A musí se vůbec fond oprav v rod. domě zakládat ? Nina.
Odměny SVJ které nesedí ve výpisech
Dobrý den, chtěl bych se optat jak to je,když SVJ zástupci uvádí,že berou odměnu měsíční která vychází 137,–kč na byt (50bytů). Předsedkyně má odměnu 5.804,–kč ,1.zastupce 0,–kč a 2.zástupce 1000,–kč měsíčně jak je možné že v měsíčním vyúčtování žádají 485,–kč na byt s tím,když se hájí že odměny nenavyšují řádu let a za loňský rok 2017 byla měsíční odměna 440,–kč za byt. Kam mizí zbytek peněz když tyto jednoduché počty prostě nesedi?!?!
Výše zůstatku dluhu bytové jednotky
Prodávám byt v OV. Splácíme úvěr, které si SVJ vzalo na revitalizaci domu. Teď je potřeba zjistit přesnou výši zůstatku dluhu, přepočtenou na můj byt, aby nový majitel bytu mohl podepsat, že zbytek dluhu bere na sebe. Zakopaný pes je v tom, že tuto výši mi SVJ odmítlo říct. Místo toho mi poskytli kontakt na paní, která mi informaci podá, ovšem za úplatu 500Kč. Ptám se proč? Nemám jako ručitel snad právo vědět kolik dlužím? Pokud si SVJ z jakýchkoliv důvodů uzavřelo dohodu s nějakou paní, o spravování úvěru, musí mě to zajímat? Neměli by v tom případě platit oni? Zdá se mi to zvláštní a i RK přiznala, že se s takovým postupem ještě nesetkali.
Placení poplatku za ČRo a ČT.
Pronajímám byt v osobním vlastnictví, včetně částečného vybavení, s přípojkou na příjem TV. Ve vybavení není rozhlasový ani televizní přijímač. Kdo platí poplatek za ČRo a ČT pronajímatel, nebo nájemce v případě, že nájemce užívá ČRo a ČT.
Kontrola účetní jednotky FU a spisy archivované FU, kolik let?
Dobry den,
vedel by nekdo z FU zarucene potvrdit jake podklady kompl. ucetnictvi kontrolovane UJ v ramci danove kontroky, krizove kontroly FU uchovava u sebe komplexni kopie ucetnictvi nebo i originaly, opisy ucet. zaznamů a kolik let ve svem archivu, spisech..? Jedna se o pripad FU zjisteneho nezakonneho ucetnictvi UJ.
Dekuji, Marcel
bytový videozvonek
Dobrý den Požádám o zkušenosti s naistalováním domácího videozvonku jedním z vlastníků.Námitka jiného vlastníka spočívá v tom,že kamerka zabírá i část společného prostoru,v našem případě prostor před zvonkama. Jak reagovat? Děkuju.
výpis
Po zavedení GDPR v SVJ nemám právo jako člen SVJ k nahlédnutí do měsíčních výpisů z účtů?
J.J.
ENERGETICKÝ ŠTÍTEK DOMU
Dobrý den,
ráda bych se podělila o zkušenost v souvislosti s energetickým štítkem, nedávno jsme si jej nechali vyhotovit, jelikož se prodával jeden z bytů v domě. Mohu doporučit tyto webové stránky.
Neplacené příspěvky na klaiex.webnode.cz
Opět jsem dostala mailový dotaz, proč nemohu radit zdarma, jako dříve. Dělám to pořád. Za peníze jsou jenom některé příspěvky, aby měli na FÚ radost, že nejsem ve ztrátě.
Ti, co chtějí rady zdarma, se mohou podívat na www.klaiex.webnode.cz na mapu stránek, která je úplně dole. Všechno, co tam uvidí, je zdarma. Registrovaní návštěvníci toho uvidí pochopitelně o něco více.
Úplně všechny příspěvky jsou v rubrice Přehled příspěvků i s měsícem a rokem publikování.

Poslední komentáře