Ostatní
Společná elektřina
Dobrý den,mám dotaz. Majitel bytu přes půl roku nebydlí ve svém bytě, nesouhlasí s vyúčtováním,zdráhá se zaplatit vyúčtování za společnou elektriku , že byt neužíval.ve stanovách máme ustanovené placení společné elektriky na bytovou jednotku . Jak vyřešit tento problem,děkuji za odpověď
Počet členů ve výboru SVJ a jejich odměna
Dobrý den, v našem bytovém domě /celkem 31 bytových jednotek/ jsou dva subjekty SVJ a BD /4 byt jednotky/V předsednictvu SVJ jsou 4 členové
- jednotná odměna pro každého 2499,–Kč/měsíčně. Když připočteme
Placení opravy domu přesahujích částku na fondu oprav.
Mám byt v osobní vlastnictví. Byt do osobního vlastnictví komplexní opravě. Částku za komplexní opravu uhradil hotově. Po 10 létech se na domě objevila závada (zvlhly panel v suterénu domu,vrstva vody na podlaze v technickém uzlu. Dle posouzení bytového technika je nutná výměna svislé izolace celého domu. Oprava přesahuje částku na fondu oprav. Co je nutné ke schválení opravy (poměr hlasů pří hlasování). Jedná se o částku 100 tisíc pro třípokojový byt. Předem děkuji za odpověď.
Exekuční příkaz k prodeji podílu na pozemku
Dobrý den,
prosím o názory k tématu exekuční příkaz k prodeji nemovitosti na podíl z pozemku (navazujíci na dům), který je ve vlastnictví členů SVJ (dle spoluvlastnických podílů a podíly jsou příslušenstvím k bytům). Kromě jednoho podílu, který nebyl bohužel chybou advokáta před 12 lety převeden s bytovou jednotkou na nového vlastníka (asi promlčeno, advokáta nelze hnát k odpovědnosti) a následně tento podíl byl exekutorem zastaven z důvodu dluhů převodce (původního vlastníka z r.2006). Já jsem byt odkoupila už s touto vadou a snažím se tento problém řešit.
velikost písma
Jak mohu nastavit velikost písma při psaní příspěvků na portál SVJ. Karel
Nebytový prostor
Prosím o radu. Bydlíme v bytě který je vedený jako nebytový prostor. Ve smlouvě je uvedeno že je to bytová jednotka a máme uvedenou výpovědní dobu 3 měsíce potřebujeme ale odejít dříve dá se posuzovat jako porušení smlouvy ze strany pronajímatele že uvádí bytovou jednotku?
Jdu k soudu
Koupil jsem byt. Svj mi nedorucovalo vyuctovani, vymery, odmita mi je posilat jako vlastniku, ktery byt pronajal.
A tak jsem neplatil.
Svj to dalo pravnikovi a ten mi poslal antedatovane dopisy s odpovedmi na me vyzvy (k poskytnuti vyuctovani, k umozneni nahlednuti) a take vyuctovani a vyzvu k zaplaceni vyuctovani do 7 dnu dle par.142 osr, ktera mi nebyla dodana i uroku z prodleni. Coz jsem odmitl a reklamoval vyuctovani, nebot nylo chybne a neurcite.
Na to mi odpovedel nejaky blabol a tedy jsem znovu reklamoval konkretni polozky a chyby, bez odpovedi a podal platebni rozkaz, proti kteremu jsem se odvolal.
Správa nemovitostí a vedení účetnictví
Dobrý den všem. Naše společnost nabízí externě vedení účetnictví, daňové evidence, personalistiky a mezd. Plátci i neplátci DPH, fyzické i právnické osoby, bytová družstva a společenství vlastníků jednotek. Bytovým družstvům a SVJ kromě toho nabízíme komplexní správu nemovitostí včetně možnosti externího předsedy a domovníka.Ceník služeb individuální, podle množství dokladů, časové a obsahové náročnosti.Ostatní podrobnosti při případném osobním jednání. Praha a okolí , Mělník , Praha východ , Roudnice, Štětí. mail: artcasa@seznam.cz, telefon: 734188735
Podíl vlastnictví
Dobrý den, snad mi na tento dotaz někdo rychle odpoví, ale k věci. S manželem si chceme koupit byt a minulý týden nám poslali návrh kupní smlouvy. A jak je mým zvykem začala jsem si ji studovat dopodrobna. Ale zastavila jsem se hned u prvního bodu na listu vlastnictví.
Je tam list vlastnictví majitelky podle toho jsem zjistila, že je opravdu vlastníkem bytu. Ale taky tam je napsán LV celého bytového domu. Přesně je ten odstavec napsán takto
jednotka č. 1417/40, způsob využití byt, na LV 4321, vymezená podle zákona č. 72/1994 Sb. v budově č.p. 1417, v části obce xxx, způsob využití byt.dům, stojící na pozemku parc.č. xxx
Kupní smlouva a podíl vlastnictví
Dobrý den, snad mi na tento dotaz někdo rychle odpoví, ale k věci. S manželem si chceme koupit byt a minulý týden nám poslali návrh kupní smlouvy. A jak je mým zvykem začala jsem si ji studovat dopodrobna. Ale zastavila jsem se hned u prvního bodu na listu vlastnictví.
Je tam list vlastnictví majitelky podle toho jsem zjistila, že je opravdu vlastníkem bytu. Ale taky tam je napsán LV celého bytového domu. Přesně je ten odstavec napsán takto
- jednotka č. 1417/40, způsob využití byt, na LV 4321, vymezená podle zákona č. 72/1994 Sb. v budově č.p. 1417, v části obce xxx, způsob využití byt.dům, stojící na pozemku parc.č. xxx

Poslední komentáře