Ostatní

SVJ a DPH

Vložil Anonymous, 3. Prosinec 2008 - 20:59 ::

Dobrý den, dostala se ke mě informace, že se novela zákona o dani z přidané hodnoty platná od 1.ledna 2009 bude dotýkat i SVJ. Neví prosím někdo ze zde diskutujících jakým způsobem se nás (mám na mysli SVJ bude) vztahovat? Předem děkuji za odpovědi. Petr

DPP

Vložil SVJ515, 3. Prosinec 2008 - 8:14 ::

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda může SVJ uzavřít dohodu o pracovní činnosti s předsedou SVJ na odpočty bytových vodoměrů? Děkuji Petra

RegistraceSVJ-odměna stat.org.důchodce

Vložil Anonymous, 2. Prosinec 2008 - 14:06 ::

Dobrý den,

mám takový dotaz ohledně registrace u FÚ. Jako SVJ jsme vznikli v roce 2006, předsedou výboru je důchodce, který doposud nepobíral žádnou odměnu. SVJ se zatím tedy neregistrovalo na FÚ – nebyl ani žádný zisk. Tento rok jsme na shromáždění odhlasovali pro předsedu odměnu 12000Kc, ročně. Předseda je důchodce, nikde jinde nepracuje, takže podepsal Prohlášení, registrovali jsme se u VZP a protože jsme se dohodli na výplatě 1× ročně, nyní nastal čas vyplacení odměny. A teď ten zádrhel, vzhledem k tomu, že podepsal prohlášení, uplatní se sleva na poplatníka a nemusíme mu strhnout žádnou daň jen ZP – tedy moje otázka zní, musí se SVJ registrovat jako plátce daně z příjmu FO ze záv.čin. a FP i když ji v podstatě neodvede jen vypočítá?

vdálenost kopírky M.B.Praha

Vložil Anonymous, 1. Prosinec 2008 - 8:58 ::

Dobrý den,zajímalo by mě,zda je nějaký předpis na vzdálenost kopírovacího stroje od sedícího člověka v kanceláři. Děkuji M.B.Praha

schůze shromáždšní vlastníků

Vložil Anonymous, 30. Listopad 2008 - 22:32 ::

V prosinci budeme pořádat schůzi shromáždění vlastníků. Do schránek byly pozvánky včetně programu vhozeny 10 dní před plánovanou schůzí a teď jsem byli nařčeni,
že nebyla dodržena zákonná povinnost svolavatele ve smyslu minimálně 15-denního předstihu, ve kterém má svolavatel povinnost o dni konání shromáždění informovat. Tato povinnost je dána nařízením vlády č. 371/2004 Sb., ve znění 151/2006 Sb., a konkrétně je popsána v čl. VII, odst. 8. Tudíž je schůze neplatná. Co s tím mohu dělat? Musím schůzi posunout kvůli jedné osobě, která to napadla?

Audit - Kontrola

Vložil milhaj, 28. Listopad 2008 - 17:07 ::

Dobrý den,mám ještě jeden dotaz, spojený s dotazem o Shromáždění-společenství- správce-výbor. Jak postupovat, kde lze sehnat nějaké kontrolní orgány, popř.audit na práci a kontrolu účetnictví Shromážděním nezvoleného Správce apod.? Děkuji Hajnovič M.

Dokumenty SV

Vložil Anonymous, 26. Listopad 2008 - 14:54 ::

Existuje soupis dokladů – dokumentů,které je společenství vlastníků povinno mít? Např.kolaudační zápis, doklady dle zákona o účetnictví, revize rozvod el.,plyn,požární vodovod,hromosvod, kontroly PO atd. Spokojí se kontrolní orgány životní prostředí, energetika,požární ochrana,stavební úřad atd. s odkazem my nic nemáme, my si platíme správce.? Kdo zodpovídá za vedení dokladů Společenství vlastníků, správce nebo Společenství vlastníků.

Použití pěněz z FO do invest. fondu

Vložil Anonymous, 25. Listopad 2008 - 7:35 ::

Dobrý den, je možné vložit peníze z FO SVJ do investičního fondu? Respektive nejakého finančního produktu, aby „neležely“ na běžném účtu? Jsme společenství, plánujeme další investice v horizontu několika let (5–6). Po tu dobu bychom rádi alespoň částečně udrželi hodnotu financí ve FO. Pokud lze založit stavební spoření, předpokládáme, že by tady také neměl být problém.

Děkuji, Marian Bubeník, Plzeň

Fond oprav

Vložil Anonymous, 21. Listopad 2008 - 12:48 ::

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli mám nárok na vyplacení podílu z fondu oprav, když prodávám byt, který je ve SVJ. Děkuji.

Fond oprav - dohoda

Vložil Milada Jarošová, 20. Listopad 2008 - 9:32 ::

Dobrý den, potřebovala bych vědět zda na dohodě o stanovení příspěvků do fondu oprav musí být podespáni všichni členové SVJ nebo stačí hlasování schromáždění s tříčtvrtinové vetšiny hlasů. Děkuji

Syndikovat obsah