Ostatní

Neplatiči v SVJ.

Vložil Anonymous, 22. Únor 2009 - 18:24 ::

Rád bych uvítal radu, jak se vzpořádat s naplatiči v SVJ. Děkuji R.

Vlastnický podíl

Vložil Anonymous, 19. Únor 2009 - 11:28 ::

Jak se vypočte výše vlatnického podílu? Prosím o srozumitelný výklad. Děkuji Jura

Sbírka souvztažností

Vložil Anonymous, 17. Únor 2009 - 20:05 ::

Dobrý den, na http://www.klaiex.webnode.cz/kpu/ je nabídka na sbírku souvztažností , jak jsem zjistil zájem je zatím malý, což je škoda. Takováto nabídka asi už nebude, pokud vedeme účto svépomocí je takováto sbírka k nezaplacení. Pokud máte zájem neváhejte prosím, materiálů pro SVJ je strašně málo. Díky Karel H.

Dnes v MF DNES daň z příjmu předseda

Vložil jk, 17. Únor 2009 - 14:42 ::

Dnes odpovídá v MF DNES Ian Rowbotham bpv consulting na otázku: Jsem zaměstnaný a loni jsdem se stal předsedou našeho bytového družstva. Dostávám dvakrát za rok odměnu 4 000 krun. Jak mám tento příjem daňově řešit? Odpověď: Vaše odměna je příjmem ze závislé činnosti, a pokud nepřesáhne 5 000 korun za kalendářní měsíc, zdaňuje se takový příjem zvláštní sazbou daně ve výši 15%. Tuto daň má povinnost srazit a odvést družstvo. Tím jsou vaše daňové povinnosti vypořádány.

Je ta odpověď správná???

příjmy z pronájmu spol.části

Vložil Anonymous, 16. Únor 2009 - 23:05 ::

V roce 2005 jsme na shromáždění vl. odsouhlasili, že příjem z pronájmu spol. části domu bude převeden na účet DZ (FO)Mám dotaz: má se odsouhlasit tento bod každým rokem? Poprvé za rok 2008 byl příjem rozpočten podílově, dříve stejná částka pro všechny. (cca 850Kč)Děkuji Jarmila

souvislý účetní příklad

Vložil pavlína1974, 15. Únor 2009 - 20:48 ::

Dobrý den, dotaz pro paní Klainovou. Potřebuji kompletně vypracovaný jakýkoliv souvislý účetní příklad.Je možné u vás toto koupit? Děkuji

úrazové pojištění z Dohod o provedení práce

Vložil Anonymous, 13. Únor 2009 - 19:09 ::

Výbor SVJ rozhodl o odměňování tří domovních důvěrníků formou Dohod o provedení práce a to 1× ročně do výše cca 2 tis. Kč hrubého na osobu. Údajně máme z těchto dohod platit pojišťovně Kooperativa čtvrtletně Kč 100,–-úrazové pojištění a to bez ohledu na počet uzavřených dohod. Povinnost úhrady je nám prezentována výkladem vyhlášky MF ČR č.125/1993? Vztahuje se tato povinnost skutečně na pojištění organizace, tj. SVJ vůči domovním důvěrníkům? Zdá se mi to nelogické. Domovní důvěrníci by byli v případě pracovního úrazu odškodněni (jakého pracovního úrazu?) a členové výboru SVB pojištěni být nemusí?

Měsíční předpis záloh

Vložil Anonymous, 13. Únor 2009 - 15:45 ::

Mám problém s naším SVJ, za který si můžu zčásti sama. Abych vyšla vstříc známé, které jsem pronajala byt, nepídila jsem se, zda v něm s někým hodlá bydlet a nechala počet nahlášených osob na 1 osobě. Nastěhovala se sama, ovšem během roku se nastěhoval i její přítel. Já jsem za nimi neslídila, ale pojala jsem podezření až po odečtu roční spotřeby, která oproti dřívějšku podstatně vzrostla. Začali jsme hned v lednu věc řešit, dostali výpověď. Začátkem února jsem měla v SIPU předpis úhrad za byt najednou o 700 vyšší. Začala jsem se pídit, kde je nový Měsíční předpis – ani předseda výboru SVJ nevěděl, že by mi schválili nový předpis.

poplatek za užívání

Vložil Anonymous, 12. Únor 2009 - 15:09 ::

Dobrý den,

SVJ přijalo poplatek od jednoho ze spoluvlastníků za možnost k připojení k internetu,který má smluvně zajištěno SVJ a také platí dodavateli příslušný měsíční paušál.

Veškeré příjmy z pronájmu NP a úroky z BÚ si všichni členové rozdělují ke své dani z příjmu a mě by tedy zajímalo, zda by si měli rozdělit i tento poplatek? Dle mého názoru by toto asi mělo zůstat příjmem SVJ a takto ho přiznat k dani,neboť je to patřičný vztah SVJ(ač si nejsem zcela jistá zda je tento vztah správný, neboť SVJ jako nezisková organizace asi není oprávněno takovouto službu vůbec poskytovat) a ne jednotlivých vlastníků,ale ráda bych znala názor i někoho dalšího.

Zvýšení platu a odměn

Vložil Anonymous, 12. Únor 2009 - 14:51 ::

Na schůzi společ.vlastníků bylo přítomno 50% vlastníků t.j. 20 ze 40 takže schůze nebyla uznášení schopná.ˇUčetní přesto dala hlasovat o odměnách a zvýšení platu výboru o trojnásobek­.Hlasovalo 19 pro a 1 proti.Po uznání neplatnosti hlasování navštívili 2 členové výboru všechny byty a nechali si podepsat nový papír kdo souhlasí a kdo ne z navýšením.Většina byla pro.Je pravoplatné podepsání v bytech nebo musí být toto odsouhlaseno na čl.schůzi ? Děkuji za vyjádření odborníků

Vilil

Syndikovat obsah