Ostatní
Neplatiči v SVJ.
Rád bych uvítal radu, jak se vzpořádat s naplatiči v SVJ. Děkuji R.
Vlastnický podíl
Jak se vypočte výše vlatnického podílu? Prosím o srozumitelný výklad. Děkuji Jura
Sbírka souvztažností
Dobrý den, na http://www.klaiex.webnode.cz/kpu/ je nabídka na sbírku souvztažností , jak jsem zjistil zájem je zatím malý, což je škoda. Takováto nabídka asi už nebude, pokud vedeme účto svépomocí je takováto sbírka k nezaplacení. Pokud máte zájem neváhejte prosím, materiálů pro SVJ je strašně málo. Díky Karel H.
Dnes v MF DNES daň z příjmu předseda
Dnes odpovídá v MF DNES Ian Rowbotham bpv consulting na otázku: Jsem zaměstnaný a loni jsdem se stal předsedou našeho bytového družstva. Dostávám dvakrát za rok odměnu 4 000 krun. Jak mám tento příjem daňově řešit? Odpověď: Vaše odměna je příjmem ze závislé činnosti, a pokud nepřesáhne 5 000 korun za kalendářní měsíc, zdaňuje se takový příjem zvláštní sazbou daně ve výši 15%. Tuto daň má povinnost srazit a odvést družstvo. Tím jsou vaše daňové povinnosti vypořádány.
Je ta odpověď správná???
příjmy z pronájmu spol.části
V roce 2005 jsme na shromáždění vl. odsouhlasili, že příjem z pronájmu spol. části domu bude převeden na účet DZ (FO)Mám dotaz: má se odsouhlasit tento bod každým rokem? Poprvé za rok 2008 byl příjem rozpočten podílově, dříve stejná částka pro všechny. (cca 850Kč)Děkuji Jarmila
souvislý účetní příklad
Dobrý den, dotaz pro paní Klainovou. Potřebuji kompletně vypracovaný jakýkoliv souvislý účetní příklad.Je možné u vás toto koupit? Děkuji
úrazové pojištění z Dohod o provedení práce
Výbor SVJ rozhodl o odměňování tří domovních důvěrníků formou Dohod o provedení práce a to 1× ročně do výše cca 2 tis. Kč hrubého na osobu. Údajně máme z těchto dohod platit pojišťovně Kooperativa čtvrtletně Kč 100,–-úrazové pojištění a to bez ohledu na počet uzavřených dohod. Povinnost úhrady je nám prezentována výkladem vyhlášky MF ČR č.125/1993? Vztahuje se tato povinnost skutečně na pojištění organizace, tj. SVJ vůči domovním důvěrníkům? Zdá se mi to nelogické. Domovní důvěrníci by byli v případě pracovního úrazu odškodněni (jakého pracovního úrazu?) a členové výboru SVB pojištěni být nemusí?
Měsíční předpis záloh
Mám problém s naším SVJ, za který si můžu zčásti sama. Abych vyšla vstříc známé, které jsem pronajala byt, nepídila jsem se, zda v něm s někým hodlá bydlet a nechala počet nahlášených osob na 1 osobě. Nastěhovala se sama, ovšem během roku se nastěhoval i její přítel. Já jsem za nimi neslídila, ale pojala jsem podezření až po odečtu roční spotřeby, která oproti dřívějšku podstatně vzrostla. Začali jsme hned v lednu věc řešit, dostali výpověď. Začátkem února jsem měla v SIPU předpis úhrad za byt najednou o 700 vyšší. Začala jsem se pídit, kde je nový Měsíční předpis – ani předseda výboru SVJ nevěděl, že by mi schválili nový předpis.
poplatek za užívání
Dobrý den,
SVJ přijalo poplatek od jednoho ze spoluvlastníků za možnost k připojení k internetu,který má smluvně zajištěno SVJ a také platí dodavateli příslušný měsíční paušál.
Veškeré příjmy z pronájmu NP a úroky z BÚ si všichni členové rozdělují ke své dani z příjmu a mě by tedy zajímalo, zda by si měli rozdělit i tento poplatek? Dle mého názoru by toto asi mělo zůstat příjmem SVJ a takto ho přiznat k dani,neboť je to patřičný vztah SVJ(ač si nejsem zcela jistá zda je tento vztah správný, neboť SVJ jako nezisková organizace asi není oprávněno takovouto službu vůbec poskytovat) a ne jednotlivých vlastníků,ale ráda bych znala názor i někoho dalšího.
Zvýšení platu a odměn
Na schůzi společ.vlastníků bylo přítomno 50% vlastníků t.j. 20 ze 40 takže schůze nebyla uznášení schopná.ˇUčetní přesto dala hlasovat o odměnách a zvýšení platu výboru o trojnásobek.Hlasovalo 19 pro a 1 proti.Po uznání neplatnosti hlasování navštívili 2 členové výboru všechny byty a nechali si podepsat nový papír kdo souhlasí a kdo ne z navýšením.Většina byla pro.Je pravoplatné podepsání v bytech nebo musí být toto odsouhlaseno na čl.schůzi ? Děkuji za vyjádření odborníků
Vilil

Poslední komentáře