Ostatní
Schůze SVJ - platnost hlasování
Dobrý den. Rodiče přepsali byt na syna,na schůzi chodí oni a hlasují
jako by byli majitelé.Syn v domě nebydlí.Je platný jejich hlas ?
V opačném případě na schůzi chodí dcera i když byt patří
rodičům.Je platný její hlas ?
Moc děkuji za odpovědi
Pomoc
Poradí někdo?Zajímá mě,jestli musím být členem v SVJB?
Publikace SVJ
Zájemci o knížku SVJ (Bilance 2004), pospěšte si s objednávkou, máte-li o ni zájem. Před chvílí jsem dostala upozornění, že v rámci uvolnění skladů bude prováděna likvidace starších titulů a neprodané publikace budou rozdány pro propagační účely.
Knížku SVJ si můžete objednat na adrese bilance@bilance.cz.
N. Klainová
Účetnictví
Jestliže správu zajišťuje výbor, patří do jeho povinností i provádět účetnictví, nebo si na tuto činnost může zajistit někoho jiného?
Zabezpečení parkoviště
Dobrý den, prosím o odpověď na následující dotaz: jsme členy SVJ.Před domem v kterém bydlíme máme soukromé parkovací místa.V poslední době se často stává, že dochází ke krádežím aut a jejich součástí, proto bylo na společné schůzi odhlasováno zakoupení zabezpečovacího systému, který je poměrně nákladný.Tento systém by se měl hradit zčásti z prostředků, které jsou na účtu SVJ a dále byl schválený finanční doplatek na každého vlastníka parkovacího místa-bez ohledu na to, jestli vlastní vůz, nebo nikoli. Podle mého názoru soukromé parkovací místa a soukromé vozy nejsou společným majetkem SVJ.
Hlasovani Shromazdeni "na dalku"
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda nemáte zkušenosti s nastavením hlasování Shromáždění prostřednicvtím pošty a pod. Jde o to, že většina vlastníků našeho Společenství žije mimo Českou republiku a nemohou se osobně schůzí účastnit. To samozřejmě způsobuje problémy s usnášeníschopností SVJ. Dle právníka není možné např. používat e-mail pro hlasování, přicházela by případně v úvahu pošta (např. poslali by se otázky k hlasování a počkalo by se až dorazé odpovědi s ověřenými podpisy ze zahraničí). Nicméně jemožné, že existuje nějaká flexibilnější forma.
fond oprav
Dobrý den, chci se zeptat kolika procenty vlastníků musí být odsouhlaseni zvýšení fondu oprav.Nesouhlasím s novým navýšením, jak se lza bránit. Jaké mi hrozí sankce, když budu platit původní čáatku do fondu oprav. Pecháčková
vedení účetnictví
Dobrý den, chci se zeptat, jestli musíme jako společenství vlastníků bytů vést účetnictví, i když nevykazujeme žádné příjmy? Děkuji Jarka
oprava balkonu
Je platný zákon č.103/2000 Sb. týkající se opravy balkonu?Máme za to, že menší opravu balkonu si zajišťuje a hradí vlastník bytu, ke kterému balkon patří.Jeden z vlastníků tuto povinnost odmítá. Sdružení vlastníků bytů – 42 bytových jednotek
Volba výboru - zápis v OR
Dobrý den, zatím jsem tu anonymně, neboť zlobí mé přihlášení, asi něco dělám špatně. Máme před volbou výboru, v domě byl 5 let pověřený vlastník, jeho mandát vloni vypršel, ale jeho jméno stále straší v OR jako platné. Zajímalo by mě, zda rejstřík je povinen aktualizovat údaje a nemást lidi. Zjišťovala jsem podmínky zápisu do SVJ na OR. Existuje formulář pro změny v SVJ, funguje pouze po stažení speciálního programu 602XML Filler (někdo se asi nemohl rozloučit se T602 ? :)) Je smutné, že k formuláři sice existují Pokyny, ale ty vám už nesdělí, že pokud volíte např.

Poslední komentáře