Ostatní

Schůze SVJ - platnost hlasování

Vložil Anonymous, 28. Duben 2009 - 9:53 ::

Dobrý den. Rodiče přepsali byt na syna,na schůzi chodí oni a hlasují jako by byli majitelé.Syn v domě nebydlí.Je platný jejich hlas ? V opačném případě na schůzi chodí dcera i když byt patří rodičům.Je platný její hlas ?
Moc děkuji za odpovědi

Pomoc

Vložil jose.com, 28. Duben 2009 - 0:41 ::

Poradí někdo?Zajímá mě,jestli musím být členem v SVJB?

Publikace SVJ

Vložil Anonymous, 27. Duben 2009 - 11:44 ::

Zájemci o knížku SVJ (Bilance 2004), pospěšte si s objednávkou, máte-li o ni zájem. Před chvílí jsem dostala upozornění, že v rámci uvolnění skladů bude prováděna likvidace starších titulů a neprodané publikace budou rozdány pro propagační účely.

Knížku SVJ si můžete objednat na adrese bilance@bilan­ce.cz.

N. Klainová

Účetnictví

Vložil Anonymous, 26. Duben 2009 - 9:27 ::

Jestliže správu zajišťuje výbor, patří do jeho povinností i provádět účetnictví, nebo si na tuto činnost může zajistit někoho jiného?

Zabezpečení parkoviště

Vložil Anonymous, 21. Duben 2009 - 21:50 ::

Dobrý den, prosím o odpověď na následující dotaz: jsme členy SVJ.Před domem v kterém bydlíme máme soukromé parkovací místa.V poslední době se často stává, že dochází ke krádežím aut a jejich součástí, proto bylo na společné schůzi odhlasováno zakoupení zabezpečovacího systému, který je poměrně nákladný.Tento systém by se měl hradit zčásti z prostředků, které jsou na účtu SVJ a dále byl schválený finanční doplatek na každého vlastníka parkovacího místa-bez ohledu na to, jestli vlastní vůz, nebo nikoli. Podle mého názoru soukromé parkovací místa a soukromé vozy nejsou společným majetkem SVJ.

Hlasovani Shromazdeni "na dalku"

Vložil Anonymous, 21. Duben 2009 - 18:36 ::

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda nemáte zkušenosti s nastavením hlasování Shromáždění prostřednicvtím pošty a pod. Jde o to, že většina vlastníků našeho Společenství žije mimo Českou republiku a nemohou se osobně schůzí účastnit. To samozřejmě způsobuje problémy s usnášeníschop­ností SVJ. Dle právníka není možné např. používat e-mail pro hlasování, přicházela by případně v úvahu pošta (např. poslali by se otázky k hlasování a počkalo by se až dorazé odpovědi s ověřenými podpisy ze zahraničí). Nicméně jemožné, že existuje nějaká flexibilnější for­ma.

fond oprav

Vložil Anonymous, 19. Duben 2009 - 19:00 ::

Dobrý den, chci se zeptat kolika procenty vlastníků musí být odsouhlaseni zvýšení fondu oprav.Nesouhlasím s novým navýšením, jak se lza bránit. Jaké mi hrozí sankce, když budu platit původní čáatku do fondu oprav. Pecháčková

vedení účetnictví

Vložil Anonymous, 17. Duben 2009 - 9:40 ::

Dobrý den, chci se zeptat, jestli musíme jako společenství vlastníků bytů vést účetnictví, i když nevykazujeme žádné příjmy? Děkuji Jarka

oprava balkonu

Vložil Anonymous, 15. Duben 2009 - 8:52 ::

Je platný zákon č.103/2000 Sb. týkající se opravy balkonu?Máme za to, že menší opravu balkonu si zajišťuje a hradí vlastník bytu, ke kterému balkon patří.Jeden z vlastníků tuto povinnost odmítá. Sdružení vlastníků bytů – 42 bytových jednotek

Volba výboru - zápis v OR

Vložil Anonymous, 7. Duben 2009 - 11:07 ::

Dobrý den, zatím jsem tu anonymně, neboť zlobí mé přihlášení, asi něco dělám špatně. Máme před volbou výboru, v domě byl 5 let pověřený vlastník, jeho mandát vloni vypršel, ale jeho jméno stále straší v OR jako platné. Zajímalo by mě, zda rejstřík je povinen aktualizovat údaje a nemást lidi. Zjišťovala jsem podmínky zápisu do SVJ na OR. Existuje formulář pro změny v SVJ, funguje pouze po stažení speciálního programu 602XML Filler (někdo se asi nemohl rozloučit se T602 ? :)) Je smutné, že k formuláři sice existují Pokyny, ale ty vám už nesdělí, že pokud volíte např.

Syndikovat obsah