Ostatní

Dotaz pro °°

Vložil xyz (bez ověření), 1. Únor 2017 - 19:24 ::

Pokud v jiném vláknu dáváte odkazy na různé judikáty, m.j. jmenujete i JUDr. Holešovského, tak pro Vás určitě nebude žádný problém odpovědět na jednoduchý dotaz.

Vztahuje se NV č.366 bezvýhradně na SVJ(2000)?

Mediátoři

Vložil VN (bez ověření), 31. Leden 2017 - 15:43 ::

Máte někdo zkušenosti s angažováním mediátorů ? Já mám konflikt s jednou developerskou firmou , která v našem domě vlastní několik jednotek a odmítá přispívat na správu a údržbu domu. Chtěl jsem je dát k soudu , nicméně jsem zaregistroval rady , ať napřed využiji služeb mediátorů . Že řada soudních rozsudků stejně v tomto případu prý končí závěrem typu domluvte se. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?

Judikát

Vložil an. (bez ověření), 30. Leden 2017 - 20:14 ::

Dobrý den Chtěl bych se zeptat zda je nějaký nový judikát podle kterého by bylo zřejmé kdo a za jakých podmínek má povinnost splácet úver SVJ, zda je to původní vlastník nebo nový vlastník.

Účetnictví SVJ vedené stavebním bytovým družstvem

Vložil Monika (bez ověření), 30. Leden 2017 - 14:34 ::

Diskutovalo se zde o případech, kdy SBD vedou účetnictví SVJ nikoliv jako samostatné právnické osoby, nýbrž jako střediskové účetnictví.

Uvádím odkaz na Výkaz zisků a ztrát a Rozvahu SVJ za r. 2015 zpracovanou jedním velkým SBD a prosím znalé účetní, zda mohou z uvedených výkazů posoudit, jestli jsou oba výkazy zpracovány správně za SVJ jako samostatnou právnickou osubu, nikoliv střediskovým způsobem.

https://uloz.to/!xuJeIYb4HeJ5/roz­vaha-a-vykaz-zisku-a-ztrat-2015-doc

Malá škola základů účetnictví

Vložil N. Klainová (bez ověření), 30. Leden 2017 - 8:50 ::

Před časem tu na mne padaly dotazy, jestli bych neporadila s účetnictvím úplným začátečníkům. Tady to dělá trpělivě pan Krčma. Odpovídá na konkrétní dotazy.

Já nabízím začátečníkům něco jiného. Chtějí-li proniknout do systému podvojného účetnictví, mohou se pustit do studia.

Malá škola pro začátečníky je na pokračování tady: http://klaiex.webnode.cz/…-ucetnictvi/

N. Klainová

**Správně vedené účetnictví? Dodatek.

Vložil Kliďas (bez ověření), 29. Leden 2017 - 12:13 ::

V původním příspěvku vložená tabulka splynula s textem a tím se stala nepřehlednou. Uvádím ji proto znovu. 315-dodávka tepla FDS-spotřeba tepla v tis.Kč: MD 366 DAL 0,00 PBV-vyúčtování tepla MD 0,00 DAL 349 Za účet-poč.stav MD 349 DAL 0,00 Obrat od poč. roku MD 366 DAL 349 Konečný stav MD 366 ------- Komentář v původním příspěvku.

**Správně vedené účetnictví?

Vložil Anonymous, 28. Leden 2017 - 17:32 ::

Pane Krčma. Nevím kam zařadit účetnictví našeho SVJ.Nepoznám zda jde o úč.majetkové či výsledkové. V HK máme účty majetkové i výsledkové. Majetkové: 311-odběratelé, 321-dodavatelé, 221-BÚ, 201-pokladna, atd. Dále jsou tam zařazeny i účty 315.x-vodné a stočné, 315.x-teplo pro byty, 311.10-poplatky za správu atd. Toto jsou přece účty výsledkové ale zařazené do účtů majetkových. Výsledkové: 518.x odměna správci, 542-zdrav.poj., 549.x-bank.výl., 649.x-úroky z účtu, atd. Teplo pro byty, bank. poplatky, spotř.energie, jsou přece účty nákl. 649.x-úroky z BÚ jsou výnosovým účtem. Majetkové účty jsou účty aktivní nebo pasivní, stejně tak i zůstatky. Výsledkové účty jsou buď nákladové nebo výnosové. Tyto účty nemohou v HK vykazovat zůstatky. V HK SVJ jsou však tyto účty vy-

Peníze SVJ na spoření mrtvého předsedy.

Vložil Anonymous, 27. Leden 2017 - 11:31 ::

Dobrý den, v našem SVJ nastala následující situace a nevíme jak jí vyřešit. Pokusím se jí stručně popsat. Před několika lety jsme si po vzoru okolních SVJ založily stavební spoření na které se posílala část peněz ze záloh na fond oprav aby se alespoň zhodnocovaly když se zatím na nic nepotřebují, s tím že se v budoucnu využijí na nějaké nákladnější rekonstrukce. Stavební spoření musí být vedeno na rodné číslo takže všichni souhlasily s tím aby toto spoření bylo uzavřeno na RČ předsedy. Předseda před měsícem zkolaboval a byl odvezen do nemocnice, až nyní jsme se dozvěděli, že zhruba před 3 týdny zemřel. Jak máme postupovat, aby se na účet SVJ vrátily naspořené peníze?

Peníze SVJ na spoření mrtvého předsedy.

Vložil aaa (bez ověření), 27. Leden 2017 - 11:31 ::

Dobrý den, v našem SVJ nastala následující situace a nevíme jak jí vyřešit. Pokusím se jí stručně popsat. Před několika lety jsme si po vzoru okolních SVJ založily stavební spoření na které se posílala část peněz ze záloh na fond oprav aby se alespoň zhodnocovaly když se zatím na nic nepotřebují, s tím že se v budoucnu využijí na nějaké nákladnější rekonstrukce. Stavební spoření musí být vedeno na rodné číslo takže všichni souhlasily s tím aby toto spoření bylo uzavřeno na RČ předsedy. Předseda před měsícem zkolaboval a byl odvezen do nemocnice, až nyní jsme se dozvěděli, že zhruba před 3 týdny zemřel. Jak máme postupovat, aby se na účet SVJ vrátily naspořené peníze?

Rozdíly KS a PS při závěrce

Vložil Kliďas (bez ověření), 25. Leden 2017 - 17:01 ::

Při závěrce roku u několika účtů jsou KS rozdílné proti převedeným poč. stavům. Upozorňoval jsem na tojak výbor SVJ, tak pověřenou účetní správcem SVJ. Není prováděna dokladová inventura konečných stavů účtů jak to nařizuje zákon. Toto se opakuje při každé účetní závěrce. Je možné, aby na účtu za teplo byl v HK vykázán obrat na str. DAL když výhradním spotře- bitelem je pouze naše SVJ. To mi nikdo není schopen vysvětlit. Na koho se mám obrátit o nápravu pokud tomu náhodou se tomu nerozumím. Kliďas.

Syndikovat obsah