Ostatní
Naše nové stanovy jsou v rozporu s Obč. Zák. 89-2012
1/ Ustanovení našich nových „Stanov společenství vlastníků“ nepřipouštějí při jednání „Shromáždění vlastníků“ možnost zastoupení jinou osobou, nežli členem společenství, což je v přímém rozporu s ustanoveními Obč. Zák. 89–2012 – § 436–440, §39–39, §45–47, §49–53, §457–451.
2/ Naše nové „Stanovy společenství vlastníků“ neobsahují „Pravidla …, pro příspěvky na správu domu a úhradu cen služeb a pro způsob určení jejich výše placené jednotlivými vlastníky jednotek“ – což je v přímém rozporu s ustanoveními Obč. Zák. 89–2012 – § 1200, odst.2, písm. g), který uvedení těchto pravidel ve stanovách jednoznačně požaduje.
účtování splátky úvěru bez výpisu
Dobrý den všem, chtěla bych Vás poprosit o radu jak správně účtovat splátky úvěru v průběhu roku, když nemám výpis z úvěru a neznám v průběhu roku výši úroků, poplatků a jistiny. Předpokládám, že zaúčtuji celou měsíční splátku a na konci roku podle výpisu z úvěru rozúčtuji jistinu, poplatky a úroky. kam ale v průběhu roku mám správně účtovat celou splátku? Předem Vám děkuji.
úklid bytových domů Karlovarský kraj
Dobrý den, předkládám nabídku úklidových prací. 1× týdně zametení a vytření schodiště podlaží, vyčištění vchodových rošt přeleštění skleněných výplní vstupních dveří, zametení a vytření výtahu, otření dveří výtahu zametání před vstupem do domu, úklid reklamních letáků, zametání vytření, přízemních a sklepních prostor ( v rámci celého domu) zametení přístupových chodníků včetně zadních, které jsou součástí domů otření prachu z vnitřních parapetních desek u schodišťových oken, mytí všech poštovních schránek, otření všech hydrantů a hasících přístrojů
Služby správce SVJ
Dobrý den, již 4 měsíce požaduji od správce, který mi přidělal klíče od vchodu do domu, rozpis ceny na cenu za 1 klíč a cenu za službu. Požaduje ode mne zaplacení celkové částky, t.j. za 1 klíč 190,00 Kč. Z jeho odpovědí na mé urgence vyplývá, že já jsem tu od toho abych zaplatila a na nic se neptala. Může mi někdo poradit, jestli mám pro svůj požadavek oporu v zákoně ? Děkuji. Keplinda
Odpis dluhu po zesnulém
Mám dotaz, jak účetně v aplikaci „Simple účto“ odepsat dluh na fondu oprav po zesnulém členovi SVJ ? Naše SVJ bylo sice úřastníkem dědického řízení, ale nezůstalo na nás nic a proto potřebujeme tento dluh umořit aby nám již nefiguroval v účetnictví jako pohledávka.
Děkuji za radu.
Šikana ze strany předsedy svj
Dobrý den, jak postupovat v případě, že předseda svj provozuje vlastní internet a v případě, že někdo si chce zařídit vlastní (jiného dodavatele) zařídí, aby na schůzi dopadlo hlasování v neprospěch kohokoli, kdo by chtěl jiného dodavatele. Z osobní zkušenosti: Po hlasování přede všemi zúčastněnými, mi s úsměvem na tváři zdělil, že si můžu objednat pouze jeho větev internetu (předraženou, pomalou) a na jinou nemám nárok. Po ročním užívání a po x žádostích jsem nedostal ani daňový doklad, mi došlo, že není něco vpořádku. Po letech bez netu jsem zažádal jednoho provozovatele a ten mi nainstaloval anténu na střechu bez zažádání výboru (předsedy). Anténa je provozovatele, takže ji nemůže předseda sundat, ale zařídil, abychom se nedostali na střechu, takže jsme opět bez netu. Bohužel, ale zastrašuje i ostatní majitele bytů. Nevím proč si to nechají líbit. Nejvíce zastrašuje majitelky, které bydlí samotné a neví jak se bránit.
účtování na 321
Dobrý den, máme na účtu 321 zůstatek 0,08 Kč a nevím jak se ho jednoduše zbavit. Někdy v roce 2014 se někomu uhradila faktura o tuto částku nižší. Od té doby se to tam táhne. Děkuji předem za radu.
Dotaz účto 2017
Dobrý den, mám jeden dotaz : funguje SimpleUcto i pro rok 2017 ? Mám staženu poslední verzi tady ze stránky – 0.9.4.3 beta – ale píše mi to, že rok 2017 nejde zadat ?! Nemá to nějakou aktualizaci ? Nebo jakou formou se dostat dále ? Děkuji JB
Jak účtovat připsané úroky na BÚ?
Poradí někdo, jak naložit s připsaným úrokem na BÚ? Pokud účtuji 221/649, tak konečný zůstatek na 649 potom převést na 324 – Zálohy na správu nebo na 955? Děkuji
Stanovy SVJ vlastní jen výbor
Má výbor povinnost předat znění Stanov SVJ všem členům? Dobrák

Poslední komentáře