Ostatní

Pokladna v účetní závěrce

Vložil evka (bez ověření), 21. Prosinec 2017 - 14:06 ::

Je možné, aby stav pokladny nebyl započítán v účetní závěrce ve zkráceném rozsahu do krátkodobého finančního majetku, ale údajně do pohledávek? Je to tak údajně dle doporučení účetní správní firmy. Nikdo z výboru nebyl schopen vysvětlit proč. O knihu analytických účtů mám požádáno a tudíž jsem stav pohledávek doposud nemohla ověřit. V krátkodobém finančním majetku rozhodně stav pokladny chybí i dle popisu v příloze. Děkuji za vyjádření. S pozdravem Evka

účetní uzávěrka SVJ

Vložil Michal (bez ověření), 20. Prosinec 2017 - 23:03 ::

Povinnost SVJ je uveřejnit uzávěrku účetnictví, jak si myslím. Musí být tato uzávěrka schválená shromážděním SVJ? A když není, tak jak správně? Díky, M.

Vyučtování služeb

Vložil Sidlob, 20. Prosinec 2017 - 11:50 ::
Naše SVJ má celkem 5 členů (vlastníků bytů). Od 24.12.2016 započala dodávka služby (vody).
  • a)Dodavatel stanovil výši zálohy(3580Kč)a termín splatnosti k 15.běžného měsíce.
  • b)Pověřený vlastník stanovil členům zálohy : Petrásek (1100 byt 1), Ďurica(600 byt 2) a Janák (1900 – Janák hradí zálohy za byty 3+4+5) a termín splatnosti do 14 běžného měsíce.
  • c) Pověřený vlastník zadal Komerční banky trvalý příkaz úhrady záloh 3580 Kč s termínem splatnosti k 9 běžného měsíce. 
  • d) První záloha pro dodavatele byla uhrazena 9.1.2017 a to z fondu oprav (protože k tomuto datu vlastníci bytu ještě neuhradily žádné zálohy).

Hlavní kniha

Vložil Nováček (bez ověření), 19. Prosinec 2017 - 15:17 ::

Dostal jsem k nahlédnutí HK a ÚD. Nerozumím však zápisům uve- deným v HK vyúčtovaným nákladům za teplo. V HK jsou uvedeny násl.obraty: PS 466 tis., MD 513 tis. DAL 450 tis.KS 529tis. Výbor mi sdělil. že PS 466 tis. představuje spotřebu tepla za minulý rok, na MD je spotřeba za běžný rok, na Dal je uve- dena hodnota z ÚD Vyúčtování B,G předpis 450 tis a KS vykazu-je zůstatek nákladů 529 tis.Kč. Bližší vysvětlení jsem od výboru SVJ nedostal. Bohužel tomu nerozumím. Nevím zda je vedeno majetkové či výsledkové účtování. Údajně je to zpra-

Jak najít znalce

Vložil Anonymous, 15. Prosinec 2017 - 7:03 ::

Jak najít znalce pro vyúčtování v SVJ? V seznamu znalců se nacházejí tito znalci:

ing. MILAN FIALA
JUDr. DANA KALINOVÁ
KAREL ŠLECHTA – jen teplo
Ing. ZDENĚK VÍCH, CSc.
Institut regionálních informací, s.r.o.

Koho můžete doporučit? Jaké jsou s nimi zkušenosti? Nenašli jste ještě někoho dalšího?

Dluhy vůči SVJ

Vložil shongololo, 14. Prosinec 2017 - 8:39 ::

Zdravím, ráda bych se zeptala jaká forma u Vás platila na dlužníky.Jaký způsob domáhání? Máme zkušenost s exekucí – po vyčerpání všech možností u jiného bývalého nájemníka,ale úspěšné se to moc nezdá. Nový dlužník je zatím v prodlevě „pouze“ 3 nájmy,nicméně to vypadá,že i nadále bude dluh stoupat. Všechny upomínky si vyzvedává,nicméně nereaguje. Předem děkuji za odpovědi.

Úroky SVJ

Vložil simona, 10. Prosinec 2017 - 11:40 ::

Běžný bankovní účet je účtem SVJ. Úroky z tohoto účtu jsou příjmem („majetkem“) SVJ, nikoliv vlastníků- viz nařízení vlády 366/2013. Jak s nimi s nimi naložit, je možno je převést do záloh na opravy („FO“) ?

dotaz

Vložil důchodce - starobní (bez ověření), 10. Prosinec 2017 - 11:04 ::

Jak postupovat v případě že nový znalecký posudek ( v roce 2014) ,prokázal že se u mne nejedná o nemoc z povolání , pro kterou se mnou byl rozvázán pracovní poměr . Jedná se tedy o prokazatelnou škodu na výdělku + ostatní ) a pokračující škodu na starobním důchodu (cca 5 mil Kč ), Soudy postupovali , včetně ministerstva – zřejmě nesprávně a zamítli všechny skutečnosti , včetně nereagování na nový znalecký posudek z pracovního lékařství

Zálohy na služby v bytě, kde nebydlím

Vložil Martin Groušl (bez ověření), 8. Prosinec 2017 - 18:45 ::

Dobrý den.

Jsem členem SVJ. Po ovdovění ve svém bytě nebydlím. Je v nabídce realitní kanceláře. Nemám žádnou spotřebu. Platím měsíční zálohy na služby. Při vyúčtování je mi minimálně vraceno jako přeplatek. Dotuji tedy ostatní členy SVJ. Nový procentuelní poměr mezi mnou a celkovou spotřebou domu, je pro mne nevýhodný. Dá se tento systém nějak ovlivnit? Do doby, než byt prodám?

Pohledávka za vlastníkem_dlužník

Vložil kemiS, 7. Prosinec 2017 - 8:48 ::

Potřebuji praktickou informaci – zkušenost.

1. Po opakovaném ústním a telefonickém urgování jsme doporučeným dopisem 22. 9.2017 vyzvali vlastníka bytu k uhrazení dlužných záloh na správu domu a poskytované služby za červen a červenec 2017.

Vlastník bytu si dopis nevyzvedl.

1. 23. 10.2017 o­deslala advokátní kancelář vlastníkovy bytu (dlužníkovi) výzvu Pokus o smírné řešení.

Vlastník bytu si dopis nevyzvedl.

1. Na základě podaného návrhu ze dne 23. 11.2017 vydal okresní soud dne 29. 11.2017 E­lektronický platební rozkaz, který vyčísluje dluh na platbách, zákonný poplatek z prodlení, smluvní pokutu dle Stanov a náklady, které si vyčíslil advokát
Syndikovat obsah