Ostatní

Změna účelu užívání

Vložil Míla (bez ověření), 1. Listopad 2017 - 19:20 ::

Dobrý den, Mám dotaz, ohledně užívání stavby. Před dvěma lety si ma sestra na pozemku našich rodičů postavila obchod se školními potřebami. Tento pozemek je hned vedle místní školy. V územním plánu znělo, ze na tom místě muže stát školská zařízení všeho druhu. Proto se rozhodla pro ten obchod se škol.potrebami a na nej je to i zkolaudováno. Sestra tu už 2 roky podnika, ale letos v létě se vdala a s manželem se plánuje odstěhovat. Obchod si plánuje udělat tam a tyto prostory zůstanou od příštího roku pravděpodobně nevyužitý, bohužel je na to samozřejmě spotř.uver. Jediny, kdo o to zatím projevil zájem k pronajmu je můj kamarád, který ma už obchod se zahradním příslušenstvím a tady by ho měl taky.

TAXI

Vložil Anonymous, 1. Listopad 2017 - 17:51 ::

Když mi řidič TAXI nevystaví vyúčtování, nejsem povinna hradit.

Když mi SVJ nevystaví vyúčtování, nejsem povinna hradit.

K povinnosti sypat do černé díry

Vložil Anonymous, 1. Listopad 2017 - 11:56 ::

Pan TN zde tvrdí, že existuje povinnost vlastníka jednotky přispívat do černé díry zvané fond oprav. Opomněl uvést, odkud tato povinnost plyne, když každá povinnost musí být právně podložena. Rovněž opomněl uvést, v jaké výši je takováto povinnost dána. Příklad:

Skutečné náklady na správu jsou 7 Kč/m2/měsíc. Může být jako plnění černé díry požadována částka 35 Kč/m2/měsíc?

Věcné břemeno na komín od kotelny přiléhající k panelovému domu

Vložil Mája (bez ověření), 1. Listopad 2017 - 1:19 ::

Může mi někdo poradit s následujícím problémem? K našemu panelovému domu přiléhá část kotelny a je na něj doslova nalepený komín od této kotelny. Když jsem vznesla dotaz k našemu výboru, zda by se toto nemělo řešit s vlastníkem kotelny (město), jako věcné břemeno, tak mi bylo sděleno, že výbor dostal od starosty odpověď, že je toto stejné, jako když sousedí dům ve vlastnictví města s domem v osobním vlastnictví, že se tedy v tomto případě také věcné břemeno neřeší. Je to tak správné, popř. který zákon toto (přiléhající komín) jak

Neuhrazený dluh dodavateli

Vložil Sobyt, 30. Říjen 2017 - 11:43 ::

V účetnictví SVJ vedeme od roku 2011 neuhrazený dluh vůči dodavateli, který je již od r. 2013 v likvidaci. Dodavatel ani likvidátor tento závazek po nás nevymáhal, SVJ jej nehradilo z důvodu, že měl dodavatel vystavit dobropis, ale neučinil tak. Závazek tak považuji za promlčený a zaniklý a odepsala bych jej do provozních výnosů 64×. Setkal jste se již někdo s touto problematikou? Děkuji za jakýkoliv názor.

Lhuta zapsani do rejstriku soudem

Vložil Marianna (bez ověření), 26. Říjen 2017 - 17:59 ::

Dobry vecer, Nevite, jak dlouho trva fakticke zapsani zmeny do rejstriku? Nekdy minuly mesic jsem poslala slozku, minuly tyden v patek prislo vyrozumneni, ze mame zaplatit 2000, coz jsme okamzite ucinili prevodem a od te doby nic. Jaka je lhuta? Nekde jsem cetla 5 dni, jinde i mesic. Bez vypisu z rejstriku nemam pristup k uctu:/. Diky

Mail - zpusob dorucovani pozadavku vlastnika

Vložil Hvan (bez ověření), 25. Říjen 2017 - 22:27 ::

Dobry den,je prosim jako prukazny ( tedy se musime oficialne vyjadrit),bran zpusob doruceni na soukromy email,ktery jsme ( vybor),rozeslali pro beznou komunikaci s vlastniky? Ptam se kvuli kverulantovi… diky!

vytápěná teplota v bytě

Vložil Majstrová Jaroslava (bez ověření), 25. Říjen 2017 - 14:30 ::

Bydlím ve 4.patře panelového domu a nad mým bytem v 5.a 6.patře jsou 2 neobydlené byty, které mají zavřené kohouty od topení. Musí majitel neobydleného bytu v 5.patře udržovat nějakou teplotu v tomto bytě, aby neochlazoval přes podlahu teplotu v mém bytě pod ním? Děkuji za odpověď.Majstrová

zdravotní pojištění výboru - Přehled o platbě zaměstnavatele

Vložil svjHl, 24. Říjen 2017 - 16:22 ::

Dobrý den, prosím o radu. Ve stanovách jsou 3 členové výboru, z toho 2 si vyplácejí měsíční odměny a odvádějí zdravotní pojištění (SP a daň ne, příjem do 2500 a podepsané prohlášení). Jeden člen výboru se písemně vzdal odměny. Nepracuje, nedostává nic. Musím zahrnout do ‚Přehledu o platbě pojistného zaměstnavatele‘ zdravotní pojišťovně i toho třetího, na Přehledu potom bude počet zaměstnanců pojištěných u VZP 3 osoby – ten jeden bude každý měsíc s nulovou odměnou, ale bude ve stavu. Díky moc za váš čas, pokud někdo odpoví.

Kvik

Vložil kvik, 23. Říjen 2017 - 19:31 ::

V domě jsme domluvili úklid s jednou maminkou na RD,nemá živnostenský list. Může tuto službu pro SVJ vykonávat?Jak tuto službu smluvně ošetřit?

Syndikovat obsah