Ostatní
soudní vyrovnání
Dobrý den, stručný dotaz,v případě že se přehlasovaný vlastník obrátí na soud,soud mu dá za pravdu,kdo v tomto případě hradí soudní poplatky? Děkuji za odpovědi.
funkcionářské odměny SVJ
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na odměny statutárního orgánu SVJ. Chtějí si je vyplatit zpětně. Je v pořádku, když jim to rozdělím do měsíců po 2 499,– Kč, abych se vyhla sociálnímu pojištění? Moc děkuji za odpověď Krákorová
Nevím jak dál.
Mám napsaný příspěvek ve Wordu a chci ho překopírovat do portálu Diskuze. Stále se mi to nedaří. Nevím jak to mám tedy udělat když nemohu zveřejnit tabulku tak jak ji mám již napsanou. Hlupák
Náklady exekuce příklad
Z usnesení exekutora pro informaci zdejších diskutujících kopíruji:
Exekuovaná povinnost ve výši
jistina ...... 283 643,00 Kč
náklady nalézacího řízení ...... 47 297,00 Kč
… úrok z částky … od … do zaplacení (řádek se v mírných
obměnách vícekráte opakuje)
předběžné náklady exekuce vyčíslené ke dni vydání ex. příkazu
.............. 196 900,00 Kč, které budou dodatečně vyčísleny
samostatným rozhodnutím nejpozději neprodleně poté, kdy dojde ke splnění
nebo vymožení povinnosti vymáhané v exekučním řízení
Správné účetnictví?
Níže uvedenému způsobu účtování vůbec nerozumím. Opis HK PS MD D KS Účet 311-Vyúčt.služeb 0 12581 12581 0
Opis účtu 311 z ÚD. Nadpis provedených zápisů: Vyúčtování B,G-předpis MD DAL 30.06.Vyúčt.typ účt. BV 12581 0 30.06. " " " " 52018 30.06. " " " " –6449 30.06. " " " " 2873 30.06. " " " " – 192 Dalších asi 25 položek různých účtů. Celkový součet sestavy 726tis. Účtování je jedno-
Správné účetnictví?
Níže uvedenému způsobu účtování vůbec nerozumím. Opis HK PS MD D KS Účet 311-Vyúčt.služeb 0 12581 12581 0
Opis účtu 311 z ÚD. Nadpis provedených zápisů: Vyúčtování B,G-předpis MD DAL 30.06.Vyúčt.typ účt. BV 12581 0 30.06. " " " " 52018 30.06. " " " " –6449 30.06. " " " " 2873 30.06. " " " " – 192 Dalších asi 25 položek různých účtů. Celkový součet sestavy 726tis. Účtování je jedno-
Účet SVJ
Dobrý den, rád bych se zeptal, zda je vhodné aby předseda našeho SVJ sloučil účet SVJ se svým soukromým účtem z důvodu výhodnosti jakožto zaměstnance banky.Nepřijde mi to rozumné už proto, že by se mohlo něco přihodit a naše SVJ se pak nedostane k penězům. Jak lze zajistit transparentnost vedení účtu? Děkuji za odpověď.
Spolek zveřejnil statistiky advokátů u NS, NSS a ÚS
Web cestiadvokati.cz hodnotí české advokáty podle toho, zda se vrcholné soudy, tedy nejvyšší, nejvyšší správní a ústavní, jejich podáními vůbec zabývají po faktické stránce.
Odmena clenu SVJ
Dobry den , prosim o nazor . Jsem ve vyboru SVJ a planujeme v prosinci schuzi SVJ , kde chceme navrhnout , aby jsme si mohli o vysi odmen vyboru SVJ ponizit najem.
Lze od vlastníků vyžadovat RČ za účelem zjišťování jejich insolventnosti?
Dobrý den, na portálu WEBSVJ nám bylo nabídnuto rozšíření smlouvy o monitorování změn na katastru o službu hlídání insolvence. Potřebujeme k tomu „pouze“ RČ vlastníků a ty zapsat na naše webovky. Dále už to prý poběží samo… Myslíte, že to mohu požadovat plošně a legálně? Speciálně lidé s nečistým svědomím a pohnutou historií asi nebudou RČ chtít dát…
Jsem si vědom komplikací ze strany předpisů ÚOOÚ…
Děkuji, Václav Vohralík, Holice

Poslední komentáře