Ostatní
větrání společných prostor - nezabezpečení domu
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně větrání společných prostor: v našem domě (který má 3 vchody a je průchodný sklepem) někdo neustále větrá (tím stylem, že se otevře boční vchod do sklepů – aby barák „luftoval“. Ale při větrání není dům nijak zabezpečený. Zkrátka:„račte dál a berte, co chcete…“ Jelikož jsme ale SVJ s věkovým průměrem asi tak 80 let, nehodlá nikdo za nic platit, takže s návrhem instalace (např.) mříží před dveře, rozhodně nepochodíme. Nějaká rada jak tento problém řešit? Děkuji
Proti inflaci
Inflace podle ČNB je momentálně 2,3 % p.a.
Jak zajistit peníze SVJ proti inflaci?
Chci mít kontrolu nad tím, co platím
Chci mít kontrolu nad tím, co platím. Pokud výbor udělá schválenou, nutnou a rozumnou věc (vymaluje společné prostory ad.), zaplatím. Pokud výbor udělá neschválenou věc nebo věc nespadající do správy (uhradí si donášku pizzy ad.), nezaplatím.
Jak podobnou situaci řešíte?
Správa a služby
Právní předpisy rozlišují správu (§ 1180 občanského zákoníku; nařízení vlády č. 366/2013 Sb., o úpravě některých záležitostí souvisejících s bytovým spoluvlastnictvím) a služby (§ 1181 občanského zákoníku; zákon č. 67/2013 Sb., o službách).
Jako vlastník bytu mám zájem, aby správa a služby byly rozlišovány, neboť:
Vyúčtování služeb předám nájemci a tvoří podklad pro vyúčtování služeb nájemci.
Výdaje na správu nájemci nepředávám a tvoří podklad pro výdaje potřebné k dosažení zisku pro daňové přiznání.
Nulování zisku
Prosím o vysvětlení Vašeho nulování zisku. Pokud je zisk nějak definován (příjmy minus výdaje?), pak musí komukoliv na základě stejných vstupních údajů (příjmy, výdaje) vyjít vždy stejně.
Psali jste, že účetnictví je věda a studuje se na universitě.
Vynulujte mi cenu kupovaného automobilu.
Vypořádání podle § 1208 písm. d) obč. zák.
§ 1208 písm. d) obč. zák. zmiňuje vypořádání hned dvakrát:
- vypořádání výsledku hospodaření,
- vypořádání nevyčerpaných příspěvků [na správu domu].
Co se tím rozumí a jak obě vypořádání spolu souvisí? Znamená to, že dostanu nebo budu platit nějaká € , nebo se jedná se o účetní operaci, která mě němusí zajímat?
Textová příloha k účetní uzáverce
Dobrý den, Co je zapotřebí aby bylo napsáno v textové příloze k účetní závěrce. Účetní se na mě vykašlala tak to musím dát jako lajk dohromady. Předem děkuji o jakékoliv rady popřípadě odkazy na vzory příloh.
neuznana reklamace
Dobry den Ve vyuctovani za lonsky rok mi bytove druzstvo nauctovalo penale pro pozdni placeni najemneho, musi se pry platit do 20. v mesici. Proti tomuto jsem se ohradil, protoze jsem mel nastaven trvaly prikaz. Zjistil jsem ale, ze pokud byl 1. den v mesici vikend ci statni svatek, platba odesla jiz posledni pracovni den predchoziho mesice. Cili jsem nektere platby zaplatil jiz v mesici dopredu. S timto argumentem jsem reklamoval penale a reklamace mi byla zamitnuta, ze se pry mam obratit na predstavenstvo o prominuti penale. Bytove druzstvo nikdy nekomunikovalo, ze platba musi byt uhrazena mezi 1.-20.
rozúčtování tepla a vody - dopis - zamítnutí reklamace
Reklamoval jsem vyuctovanui s tim, ze je neprezkoumatelne, dokud mi není znamo, kolik a jakých meridel v dome do 20 BJ je instalovano a s jakými koeficienty, stanovenymi před zateplenim strechy a fasady je vlastne pocitano a také namery jednotlivých bytu a zde je odpověď od pana JUDra, vedeného v Cibulkových seznamech StB:
Společenství vlastníků jednotek domu XX
Panu XX
Věc: vyřízení reklamace.
Shromáždění vlastníků jednotek domu č.p. xxxxxx na své schůzi dne 27. června 2017 rozhodlo ohledně panem XX podané reklamace vyúčtování zálohové úhrady na plnění poskytovaná s užíváním objektu SVJ domu č.p. XX, tak, že se tato reklamace jako nedůvodná zamítá.
Dotaz
Dobry den,
rad bych se zeptal na zalezitost ohledne napadeni neplatnosti schuze jednim ze clenu SVJ primo na schuzi ( jednalo se o pravnika, ktery zastupuje behem schuze firmu vlastnici jednotku v dome). Pravnik rekl, ze na pozvance neni uvedeno, kde se mohou clenove seznamit s dokumenty k bodum schuze. Tedy je neplatna a schuze nemuze probihat. Predchozi schuze, ktera byla asi mesic predem take nemela tuto vetu v pozvance avsak pres e-mail jsem jako predseda byl pozadan jednatelem dane firmy k zaslani dokumentu k urcitym bodum schuze. Coz jsem tedy ucinil a schuzi nikdo nenapadl. Proto z meho pohledu neni mozne tvrdit, ze firm nevi, kde podklady ziskat byt to vyslovene na pozvance nebylo.

Poslední komentáře