Ostatní

od kdy má výbor nárok na funkcionářskou odměnu

Vložil Anonymous, 10. Leden 2018 - 13:18 ::

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, od kdy účtovat odměny za výkon funkce výboru: když na na shromáždění 3.5.16 za účasti notáře byl schválen nový výbor a jemu schváleny fun. odměny. Toto SVJ bylo zapsáno v rejstříku až 26. září 2016 a vyvedeno z účetnictví SBD v lednu 2017 (do té doby účetnictví vedeno pod SBD). Od kdy tedy výboru náleží odměna? Moc děkuji za odpověď

Třídění výdajů SVJ podle skupin

Vložil H+L (bez ověření), 9. Leden 2018 - 19:00 ::

Do jakých skupin je správné zařazení všech možných výdajů SVJ s případným určením SÚ? H+L

Prosakující strop ve sklepě - co s tím?

Vložil alishka, 1. Leden 2018 - 23:51 ::

U nás v panelovém domě se v jednom sklepě objevil strop, který byl mokrý.. Je to cca půl roku (já o tom nevěděla, s druhou paní z výboru nám to vlastníci sklepa oznámili cca 2 měsíce zpátky).

Zavolali jsme pána z firmy, která dělá topení, vodu apod – ten se díval i na plány domu a potrubí, šel s kolegyní mojí do bytu, co je v prvním patře nad tím sklepem. Díval se tam majitelce pod vanu apod, nenašel nic, akorát ji doporučil, že by to mohlo být špatným silikonem kolem vany.

No a dneska, po dvou měsících, pro mojí kolegyni znovu přišel ten majitel sklepa, že se to zvětšilo a i tam ze stropu asi kape voda – na zemi je malá kaluž.

Kde si stěžovat na účetního?

Vložil Anonymous, 1. Leden 2018 - 4:47 ::

Kde je možné si stěžovat na nekvalitní práci účetního? Mají cech, komoru?

Vyúčtování dle §1180/2

Vložil Karla (bez ověření), 30. Prosinec 2017 - 8:13 ::

Dobrý den,

často se zde píše vyúčtování záloh na správu nebo služby. Podléhají také nějakému vyúčtování příspěvků na „na odměňování osoby, která dům spravuje, nebo členů jejích orgánů“ (§1180/2 NOZ)?

Doposud jsem nikdy neobdržela vyúčtování obsahující těchto příspěvků. Mají li být dle zákona tyto příspěvky „rozvrženy na každou jednotku stejně“, znamená to fakticky co konkrétně? Že na vyúčtování dle zákona o službách musí být jako další položka právě tento náklad? Nebo musím dostat separátní vyúčtování tohoto nákladu? A v případě že ani jedno, jaký by na mne mělo praktický dopad takovéto NOZ-ustanovení? (resp. pro mne by mělo dopad „neviditelný“ a v takovém případě nechápu jeho smysl)

Účetní deník

Vložil Laik (bez ověření), 26. Prosinec 2017 - 17:07 ::

Účetní deník – automatické účtování všech provedených zápisů do účetnictví. Název každého účtu v ÚD je vždy uveden v nad- pisu hlavičky údajů která obsahuje čís.dokladu, datum zápisu, text, Kč, účet MD a DAL, Protiúčet, VS, příp.další údaj. Příklad: dotace pokladny 1000 Kč bude zapsán takto: Nadpis hlavičky bude „Pokladna“. Rozpis bude uveden v textu pod hlavičkou účtu a to: čís.dokladu, datum zápisu, text, MD a DAL, Kč, Protiúčet, VS, případně další nadpis. Příklad: dotace pokladny bude 10 000 Kč, MD 211… DAL 0,0 Protiúčet bude vyplněn protiúčet 261… a př. další údaje.

Jak přimět SVJ, aby zálohy na správu vyúčtovalo?

Vložil Anonymous, 25. Prosinec 2017 - 13:35 ::

Předpis záloh na služby je přehledný a srozumitelný, je z něho zřejmé, na co se platí (voda, teplo ad.), a zálohy jsou řádně vyúčtovávány.

Totéž se bohužel nedá říct o předpisu záloh na správu domu (kde jsou nerozumitelné položky jako režie, samospráva, drobné výdaje, fond oprav ad.). Plyne odněkud, že by i u záloh na správu rovněž mělo být uvedeno, na co se platí (oprava střechy, nový výtah ad.)? Jak přimět SVJ, aby zálohy na správu vyúčtovalo?

Přehledné účtování

Vložil Šok (bez ověření), 24. Prosinec 2017 - 17:17 ::

Zajímavé a zcela nesrozumitelné je účtování na účet 311.09 Vyúčt. B,G služeb Výpis zápisu z účtování v HK:

311.09 –Vyúčtování služeb MD 12 581,00 Kč DAL 12 581,00 Kč.

Obraty v ÚD- Vyúčt. B,G-předpis: MD DAL – 30.06.16 Vyúčtování typ účtu BV 12 581 0 30.06.16 " " 0 52 018 30.06.16 " " 0 – 6 449 30.06.16 " " 0 2 873 ----------------------------------------------------

Nečinnost výboru SVJ

Vložil Kokeš (bez ověření), 24. Prosinec 2017 - 10:09 ::

Sdělení výboru SVJ Dne 27. října 2017 jsem podal písemný požadavek výboru SVJ na zapůjčení níže uvedených dokladů za účelem jejich okopírování vlastní kopírkou a násled- né vrácení zapůjčených dokoladů do 2 dnů po jejich obdržení. Převzetí poža- davku potvrzeno předsedou SVJ. Do dnešního dne nebyl můj požadavek spl- něn ani částečně. Co jsem požadoval:

1. Znění opravených stanov SVJ.
  2. Před schvalováním účetní závěrky umožnit členům nahlížet, či provést kon-

trolu vyhotovených účetních sestav.

3. Respektovat předávání zápisů ze shromáždění prostřednictvím e-mailu res-

Účetnictví SVJ

Vložil Sojka (bez ověření), 22. Prosinec 2017 - 11:01 ::

Zakládáme SVJ. Jaké účetnictví nám doporučujete: majetkové, nebo výsledkové účetnictví? Jaký software: INTEGRI nebo POHODA? Děkuji:Sojka

Syndikovat obsah