Ostatní
GDPR - plná moc
GDPR – plná moc a jak to tedy bude s plnou mocí , kde se musí uvádět i r.č. děkuji
Neschválení účetní závěrky
Dobrý den, dlouho jsem pročítal fórum k mému problému, a jsem čím dál víc zmaten s tím, jakou roli hraje schválení nebo neschválení ÚZ. Ale k věci. Jako statutární orgán SVJ jsem svolal shromáždění kde měla být schválena účetní závěrka SVJ za rok 2017. Bohužel shromáždění nebylo usnášeníschopné a ÚZ se tudíž neschválila. Co mám teď dělat? Je nutné zkoušet další pokusy o svolání shromáždění aby byla třeba na čtvrtý pokus schválena? Bojím se, že tímto postupem spíše vlastníky odradím a už nic neschválíme. Vím, že je nutno ÚZ zveřejnit ve sbírce listin do 30 dnů od schválení shromážděním, avšak nejpozději do 12 měsíců od rozvahového dne bez ohledu na to, zda byla shromážděním schválena. V našem malém SVJ se koná shromáždění vždy jednou do roka v březnu. Zatím přemýšlím o tom, že bych ÚZ zveřejnil bez schválení, a příští rok při schvalování ÚZ za rok 2018 bych nechal dodatečně schválit i tuto za rok 2017. Ale co když nastane situace, že opět nebudeme usnášeníschopný, a to samé další rok? Má neschválená účetní závěrka na chod SVJ nějaký dopad nebo možné následky? A pokud žádný dopad není, je možné se už k jednou neschválené ÚZ nevracet? Prostě tuto situaci jaká teď nastala brát za konečnou a už o ní příští rok nehlasovat? Nemůže to pak někdo z vlastníků napadnout? Jo pro info SVJ nemá žádné příjmy.
Povinnost spořit na neurčitý účel podle práva
Ptala jsem se několika odborníků (správců, účetních, advokátů specializujících se na bytové právo, soudních znalců), jak postupovat, když je po mě žádáno spoření na neurčitý účel v nezdůvodněné výši.
Všichni shodně odpověděli, že povinnost kolektivně spořit je právně v pořádku (byla-li schválena shromážděním). Jako právní podklad uvedli rozsudky, nikoliv právní normy.
Je to jako bych autoservisu platila pravidelné měsíční částky v nezdůvodněné výši s tím, že mi podle uvážení servisu možná někdy v budoucnu opraví automobil, zbytek bude ležet na účtu servisu.
Kde konáte shromáždění SVJ
Kde konáte shromáždění SVJ? Náš výbor pronajímá sál a ten pak platí z DPZ. Vůči velkým bytům je to nespravedlivé. Lze to takhle vůbec účtovat? DPZ – dlouhodobě přijatá záloha (fond oprav)
Snížila Komerční banka poplatky?
Dobrý den,
správcovská firma v posledních letech vyúčtovala SVJ s 12 byty bankovní
poplatky v následující výši:
za rok 2015 – 2.702,– Kč
za rok 2016 – 1.367,– Kč
za rok 2017 – 352,– Kč
(Výše bankovních poplatků se sice snížila, ve vyúčtování za rok
2017 se však nově objevila položka ve výši 3.468,– Kč, zdůvodněná
jako „drobné výdaje z pokladny SVJ za roky 2011 – 2015“.)
Chtěl bych mít jasno, jak to s těmi poplatky vlastně je; proto prosím ty,
kdo mají k dispozici konkrétní údaje, o sdělení: snižovala Komerční
banka bankovní poplatky vašemu sdružení ve výše uvedených letech
obdobným způsobem? Za všechny odpovědi předem děkuji.
Prodloužení verze
Dobrý den,jak si,prosím,stahnu novější verzi. Píše mi, že platnost testovací verze vypršela, stahněte si novější. Děkuji
Prodloužení funkčního obdobi
Může Shromáždění prodloužit funkční období výboru na půl roku?
Vyúčtovnání oprav z let 2011-15 v roce 2017
Ve vyúčtování za rok 2017 se objevila položka „Úhrada nákladů na chod a vedení domu za rok 2017, drobné opravy v minulých letech“. Odpověď správcovské firmy na můj dotaz mne poněkud zneklidnila: „Jedná se o drobné výdaje z pokladny SVBJ za obd. rok 2011 do roku 2015 původního výboru, neboť paní *****, která byla zvolena dne 3.6.2015 předsedou společenství vlastníků, žádnou hotovost neobdržela.“ Co si o tom myslíte?
nagios
Prodej bytu SVJ
Dobrý den, chci se zeptat když chci prodat byt v osobním vlastnictví a máme v domě SVJ musím dát všem vědět a přednostně jim to nabídnout podle nového předkupního práva ? Díky za radu. Macháček
Dotaz
Jana 467 Včera jsem se zúčastnila schůze společenství přítelova SVJ. Byla jsem ostudně vykázána před celým shromážděním s tím, že tam nemám co dělat, že nesmím poslouchat kdo dluží za pronájem a pod. Směšné bylo to, že na toto shromáždění chodím s přítelem již 23 let. Mám dotaz – mají na toto právo?

Poslední komentáře