Ostatní
Potvrzení pro daňové účely
Co by mi mělo společenství vlastníků každoročně poskytnout pro daňové účely?
Přehled příjmů z pronájmu společných částí domu připadajících na mou bytovou jednotku za minulý kalendářní rok.
Přehled nákladů na správu domu připadajících na mou bytovou jednotku za minulý kalendářní rok.
Je to všechno? Je to správně formulováno? Musím žádat, nebo je to povinností společenství vlastníků i bez žádosti?
Kvůli odpočtu nikoho domů pouštět nemusíte
Vyuctovani vody-nespoluprace byvaleho spravce
Dobry den, Dovoluji se na vas obratit s dotazem ohledne prav svj vuci byvalemu spravci (a ucetnimu) co se rocniho vyuctovani tyka. Vec se ma tak, ze jsme ukoncili spolupraci se spravcem kvuli liknavosti a nekorektnimu pristupu. Dohodli jsme se, ze ucetnictvi za rok 2017 jeste spravce dodela, ponevadz smlouva byla ukoncena k poslednilu prosinci 2017 a spravce mel vsechny podklady. V breznu nam spravce poslal vyuctovani vody a energii, ktere jsem jako novy predseda svj reklamovala, ponevadz jsem konstatovala tyto nesrovnalosti:
- mensi spotreba na hlavnim vodomeru nez na vodomerech vedlejsich
Regulace podnikání v bytech
Zpráva auditora
V účetnictví našeho SVJ jsem zjistil spoustu chybných zápisů. Výborem SVJ mně bylo řečeno, že dle výroku auditora je účetnictví bez závad. Mám právo žádat nahlédnutí do této zprávy? Karel
Jak zaúčtovat převedený zůstatek bankovního účtu původního rodinného domu
Dobrý den, mám dotaz: dům, dříve veden jako rodinný dům s podílovým spoluvlastnictvím, předělal se na SVJ – a z původního bankovního účtu, ze kterého se dříve „vše“ platilo, se převedl zůstatek na účet nového SVJ. Úplně nevím jak s touto částkou nejlépe naložit? Část jsem proúčtovala proti zaplaceným zálohám dodavatelům v měsících, kdy vlastníci ještě nehradili svoje zálohy. Zbylou část přeúčtovala na 955 dlouhodobá záloha („Fond oprav“). Je to možné?
Nespokojenost s chováním členů SVJ
Dobrý den, moc bych prosila o radu. Už 12 let bydlím v malém baráku s 33 bytovými jednotky. Byt jsem koupila jako mladá na hypotéku a už 12 let řádně platím nájem i hypotéku. Bohužel jsem jaksi nezapadla a tak celé roky jen nechápavě prohlížím neustálým atakum od členů SVJ. Vadí jim můj pes který občas stéká, moje děti které občas řvou, často na mě volají policii z vyrusovani klidu což je absurdní. Naše schůze byli vždy pouze napadání a urazeni moji osoby a tak jsem se rozhodla na schůze nechodit. Dnes jsem si šla pro přeplatek který na schůzy dostáváme a dočkala jsem se zase jen vyhruzek že musím na schůzy že je to moje povinnost a že na schůzy nejdu a pro peníze si přílezu atd.
platby za služby nájemce
Dobrý den, jsem nájemce, pronajímatel mi v platbách za služby účtuje tyto položky: pojistné, poplatek za správu,provozní náklady,vrátnice. Všechny dle mého by měl hradit pronajímatel. Je možné zaplacené zálohy za tyto služby po něm zpětně požadovat? Zákon říká, že požadovat jiné než vyjmenované služby, resp. zálohy na ně je nepřípustné a pronajímateli to výslovně zakazuje. Jenže pronajímatelé nechtějí vrátit nic…Děkuji.
GDPR
Vážení , ví někdo přesné vymezení povinností správce domu vůči SVJ v problematice GDPR. Jako správce využíváme osobní údaje veřejně přístupné např. KN , Ares .Nevíme, zda je nutná nějaká další smlouva či něco podobného . Děkuji za odpověď
Výpisy z účtu
Již tu někdo vyřídil otázku,jak nahlédnout do účetnictví? Také jsme zadali dotaz na předsedu, a on se odvolal na SBD a na trpělivost..Zatím bez výsledku…
Chceme vědět, kolik a na co odcházejí peníze, i když vyúčtování na rok přijde a za co, ale ne z účtu, který předseda spravuje..
Jde to nejspíš přes kancelář SBD, a přepsáno…
Měl by existovat zákon, že na to SVJ má právo, ne? Kdo nemá co skrývat, velmi rád je poskytne?
Nechceme se stát obětí podvodu, ač se předseda jeví jako slušný člověk. Vždy platí zásada "pořádek

Poslední komentáře