Návrhy na změnu zákona
Nesplnitelné požadavky na statutární orgán
Pokud stanovy kladou na člena statutárního orgánu požadavky, které některý typ osoby nemůže splnit (např. „Členem statutárního orgánu může být pouze osoba svéprávná, plnoletá a bezúhonná ve smyslu jistého zákona“, přičemž tyto vlastnosti právnická osoba mít nemůže, přitom není výslovně vyloučeno, aby členem statutárního orgánu právnická osoba byla), znamená to:
(a) že takováto osoba být členem statutárního orgánu nemůže, neboť nesplnila požadavky stanov (z uvedeného ustanovení plyne, že členem statutárního orgánu může být pouze fyzická osoba, ač tak stanovy výslovně nestanoví), a pokud se v okruhu možných osob nenajde taková, která by požadavky stanov splnila, nezbývá, než obrátit se na soud, aby určil, kdo členem statutárního orgánu je, neboť člen statutárního orgán nebyl (a nemohl být) zvolen,
Crittall v televizi NOVA
Dnes, zítra či v neděli má být v hlavním vysílacím čase televize NOVA uvedena reportáž z Třebíče o crittallu. Délka 1 minuta 40 vteřin. Nevím jak to bude sestříhané.
Na pondělí 19.1.2015 je na MPO dojednána schůzka s ředitelem odboru energetiky Ing. Havlem. Dále je požadována účast náměstka Šolce, který účast zatím nepřislíbil.
Hezký den!
Názor soudce Nejvyššího soudu na NOZ
Rozhovor se soudcem Nejvyššího soudu JUDr. Romanem Fialou byl publikován 19. září 2014 na serveru novinky.cz: http://www.novinky.cz/…o-soudu.html. Cituji z tohoto zdroje část rozhovoru:
[Otázka redaktora] Deset let se připravoval nový obří občanský zákoník. Neplatí ještě ani rok – a už se chystá jeho novelizace. Není už tohle výsměch? [Odpověď Romana Fialy] Nový občanský zákoník začíná působit obrovské potíže. Z jednotlivých ustanovení není zcela jasné, co vlastně znamenají. Vzájemně nejsou provázaná. Některé věci se musí napsat jinak, aby byly vůbec realizovatelné. |
fond oprav
prodávám byt,mám již kupce ,realitka požaduje výpis bezdlužnosti,což jsem si vyjela od pana Lace,varianty A,B,C,D,E,. zaslala jsem výpis panu předsedovi,ten odepsal,že nic nevystavý,jelikož dlužím do fondu jeho oprav ,což je pravda,do fondu oprav neplatím,jelikož ho dva roky žádám ,aby mi sdělil na co?zatím si z fondu oprav udělal v pětipokojovém bytě plynové rozvody,spojení,že se vyměnily čtyři plynoměry asi deset metrů mědí za 12O OOO Kč dva roky ho žádám o kopii faktury ,provedené práce,nic jsem nedostala,jeho právník mi sdělil,abych si udělala
Rozšíření povinnosti komunikovat elektronicky od 1.1.2015 s FÚ
Podle § 72/4 daňového řádu č. 280/2009 Sb. (DŘ) má-li daňový subjekt nebo jeho zástupce zpřístupněnu datovou schránku nebo zákonem uloženou povinnost mít účetní závěrku ověřenou auditorem, je povinen podání podle § 72/1 učinit pouze datovou zprávou ve formátu a struktuře zveřejněné správcem daně.
Zpřístupněné datové schránky budou mít bytová družstva a některá SVJ, která si datovou schránku zřídila dobrovolně.
Podle § 72/1 DŘ se jedná o tato podání
- přihlášku k registraci
Hlasování
Existuje nyní nová tabulka, kde by bylo v kostce napsáno kvórum hlasování pro jednotlivé události na shromážděních, výborech apod.
Děkuji
Miloš
Nadlidi
Na jiném místě se uvádí, že proti některým lidem (soukromým podnikatelům disponujícím kulatým razítkem se státním znakem) není možné bránit se pomocí trestního oznámení, takže za způsobenou škodu fakticky nezodpovídají. Kde je toto dělení lidí na kategorie (kasty, třídy, rasy) zakotveno?
volba předsedy
našemu předsedovi SVJ skončilo pětileté funkční tragické období.již před měsícem,žádnou schůzi nesvolal,funci nadále vykonává jako by nic,k účtu může jenom on a my mu tam zasíláme platby,jak se má postupovat,mám u RSVJ zažádat o opatrovníka,nebo podat trestní oznámení,hřeší na to,že tu jsme všichni důchodci,co nemají penííze na právníka.DĚKUJI JANA
Zvýšená ochrana dlužníků
89 poslanců připravilo návrh novely občanského soudního řádu podle které, pokud dluh nepřesahuje 50 000 Kč, nelze provést výkon rozhodnutí prodejem nemovitých věcí, ve kterých má povinný bydliště. Vláda má novelu projednat na svém prvním zasedání v roce 2015.
Obávám se, že prakticky vznikne limit beztrestnosti pro dluhy.
S klasikem říkám: To je blbý, to se bude líbit!
Hezký den!
Bytová družstva vyhrožují Štrasburkem kvůli povinným úsporám energie
U Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku by mohla skončit novela zákona 406/2000 Sb, přikazující majitelům bytů v bytových domech instalaci poměrových měřičů tepla.
Skupina předsedů třebíčských společenství vlastníků bytů se na něj chce obrátit, protože ani po dvouletém úsilí o změnu novely se nedočkala ani odpovědi od politiků a úředníků, proč je potřeba lidi nutit k úsporám za každou cenu, a navíc pod hrozbou drastických pokut. Hlasy stejně rozzlobených lidí evidují po celém Česku.
Další tisíce navíc
„Všichni jsme zateplovali. Nám spadla cena za teplo o třetinu. Dům má pět miliónů korun úvěr, budeme ho splácet do roku 2022,“ začal debatu předseda jednoho z třebíčských společenství vlastníků Zdenek Nahodil.

Poslední komentáře