Ostatní

Platnost stanov: Sankce II

Vložil Anonymous, 11. Říjen 2007 - 8:46 ::

Dobrý den,

ještě jednou bych rád otevřel téma „Platnost stanov: Sankce“, které mi objasnil pan Matějka, jemuž moc děkuji.

Bylo mi řečeno, že aby byla změna stanov platná, musí být přítomní vlastníci seznámeni s úplným textem dodatku/úpravy (a to do posledního slova) Jak zpětně prokázat, že bylo hlasövání neplatné, pokud předsedkyně podstatu věci řekla pouze svými slovy a bez větších detailů.

Definuje toto nějaký zákon?

Včera se mi správce pokusil vyinkasovat 3000,– kč v rámci SIPO (to neproběhlo kvuli menšímu limitu inkasa)

výběr správcovské firmy

Vložil Anonymous, 9. Říjen 2007 - 12:39 ::

Dobrý den, můžete mi prosím doporučit, nebo sdělit zkušenosti s nějakou správcovskou firmou v Praze 1, která obstará drobné opravy, účetnictví i úklid?

Děkuji

daň z příjmu

Vložil Dagmar, 4. Říjen 2007 - 12:11 ::

Jaké má dát BD předčíslí pokud platí daň z příjmu za člověka se kterým má uzavřenou dohodu o provedení práce. Já se domnívám, že je to 7720 – ale chtěla bych mít 100% jistotu. Děkuji

Předčíslí

Vložil Dagmar, 4. Říjen 2007 - 11:59 ::

Dobrý den, nevím jaké mám dát předčíslí pokud BD platí daň z příjmu za člověka se kterým má uzavřenou dohodu o provedení práce. Já se domnívám, že 7720 – ale raději se chci přesvědčit. Děkuji

Zákon pro neplatiče

Vložil Pavel, 1. Říjen 2007 - 16:14 ::

Tak nám dva zasloužilí kašpárci vymysleli zákon, který bude vyhovovat zejména neplatičům a podobným živlům. Pokud budou jako členové družstva porušovat stanovy a družstvo je vyloučí, tak jim zároveň vyplatí tržní cenu bytu. Kdo nevěří, ať si přečte ST 266/0. A co na to vláda? To je ve ST 266/1.

ST 266/0: "V § 233 zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění zákona č. 370/2000 Sb., se doplňují odstavce 6 a 7, které včetně poznámek pod čarou č. 3b a 3c znějí:

"(6) Při zániku členství za trvání bytového družstva má dosavadní člen dále nárok na vypořádání převodem vlastnictví bytu, popř. nebytového prostoru, jehož je nájemcem, je-li byt, popř. nebytový prostor vymezen jako jednotka podle zákona o vlastnictví bytů3b); při vypořádání se postupuje též podle § 24 odstavců 5 až 7 zákona o vlastnictví bytů. Smlouva o převodu vlastnictví bytu, popř. nebytového prostoru musí být uzavřena nejpozději do šesti měsíců ode dne, kdy členství zaniklo. Tím není dotčen nárok dosavadního člena bytového družstva na vypořádací podíl podle odstavců 2 až 5.

Nebytový prostor - majetek SVJD?

Vložil Anonymous, 1. Říjen 2007 - 15:07 ::

Dobrý den,na žádost našeho společentví nám město bezplatně převedlo nebytový prostor, který vlastnil v našem SVJD. V současné době tedy společenství vlastní nebytovou jednotku. Využíváme ji jako místnost pro schůze SVJD, členů výboru a archiv. Mělo by tedy naše společenství účtovat o tomto nebytu jako o majetku? Děkuji Nová

mandátní smlouva

Vložil Anonymous, 28. Září 2007 - 13:36 ::

Prosím o informaci, jestli je platná výpověď mandátní smlouvy, která byla doručena osobně, správce jí převzal ale odmítl podepsat. Předseda SVJ s sebou neměl svědka, ale sepsal protokol o předání výpovědi. Je výpověď platná? Děkuji M.H.

dotaz

Vložil Karlota, 27. Září 2007 - 12:45 ::

Dobrý den, zpracovávám mzdovou agendu Společenství vlastníků jednotek, kde všech sedm členů statutárního orgánu SVJ, žádá o měsíční vyplácení hovorného. Myslím si, že pokud nemají služební telefon, ale volají ze svých vlastních mobilních telefonů, je těžko doložitelné, které hovory se skutečně týkaly společenství a proto bych k měsíční odměně předsedy a místopředsedy SVJ připočítala částku, kterou výbor na základě zápisu těmto odsouhlasí. Další řešení bych viděla v nákupu dobíjecích kuponů, které se zaúčtují do nákladů společenství.Chtěla bych se zeptat, zda je takový postup správný, nebo lze tento problém řešit i jinak ? Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

opravné podání DPH

Vložil Dagmar, 24. Září 2007 - 14:09 ::

Dobrý den, v účetnictví jsem zaúčtovala doklad s DPH, ale měl být bez DPH. Jak se dělá opravné podání DPH? Děkuji

odměny SVJ

Vložil Lenka Mallá, 20. Září 2007 - 14:25 ::

Jak postupovat při odměně předsedkyně SVJ a účetní/není ve výboru SVJ/platí srážková daň?

Syndikovat obsah