Ostatní

Výzva - bez podpisu pod dotazem NERADIT

Vložil Anonymous, 26. Říjen 2007 - 11:01 ::

Vyzývám tímto všechny odborně zdatné přispěvatele a poradce, aby na nepodepsané příspěvky přestali reagovat.

Myslím si, že žadatel o rady poskytované zdarma, přitom často na vysoké úrovni, by se mohl obtěžovat a podepsat se. Pravost jména nikdo nekontroluje a nikoho nezajímá. Kdo má potřebu své jméno tajit, ať se podepíše třeba Budulínek.

Důvod: Nedokonalost zákona je všeobecně známá, některé odpovědi dávají podnět k diskusím. Někdy se do nich přimíchá odpověď, která hraničí s hloupostí a v závěru se může stát, že nikdo neví, s kým vlastně komunikuje.

aktivace vnitropodnikových služeb

Vložil Dagmar, 23. Říjen 2007 - 13:47 ::

Při účetní závěrce naše účetní provedla aktivaci vnitropodnikových služeb, chtěla jsem vědět co to je a jestli se to dělá jen u Bytových družstev nebo i u Společenství vlastníků. Děkuji

výbor SVJ

Vložil Radek, 22. Říjen 2007 - 11:25 ::

Pokud se výbor (tříčlenný) sešel pouze ve dvoučlenném složení (předseda a jeden ze zástupců, ve snaze mě obejít) a mě jakožto třetího člena na jeho svolání ani neupozornil, je jasné, že cokoli, na čem se usnesou a spadá to právě do kompetence výboru je neplatné. Zajímalo by mě však, jestli se oni svým jednáním nedopustili ještě nějakého dalšího pochybení a případně jak se proti tomu bránit či to řešit? Děkuji.

pravomoce výboru

Vložil Anonymous, 21. Říjen 2007 - 14:46 ::

Od 1. července 2007 nám výbor zvedl zálohy na Drobná vydání o 100%, z původních 44.60 Kč na 89.10 Kč.Zároveň rozhodl o změně pojištění objektu, takže zvýšil zálohu z 21.70 Kč na 49.50 Kč. To vše bez projednání se shromážděním. Podala jsem stížnost, na kterou mi předsedkyně výboru odpověděla, že výbor jednal správně a že tyto položky nepodléhají „nucenému odsouhlasení členy SVJ“. Má výbor opravdu takovou pravomoc? Naše SVBJ má 80 bytů a na drobná vydání výbor tedy vybere cca.7000 měsíč­ně,ročně 84000Kč, což mi jako náklady na drobná vydání připadá hodně( po dotazu jsou to dop. obálky a papíry, známky, žárovky …)

Požární hadice

Vložil bugna, 21. Říjen 2007 - 9:08 ::

může mě někdo poradit jak řeší zabespečení požárních hadic proti krádežím a jsou opravdu tyto hadice v domě nutné!

Terasa

Vložil bugna, 21. Říjen 2007 - 8:57 ::

Mám otázečku ohledně teras .Vlastníci kteří vlastní teras neplatí do fondu oprav s této plochy ani haléř !!nebude protizákonné když si na schromáždění odhlasujem aby vlast.teras přispívali určitou částkou do fondu oprav jelikož se v rekonstrukci domu počítá ze sanací těchto teras ,která bude stát 1.000000 kč děkuji Bugna

Úvěr

Vložil bugna, 21. Říjen 2007 - 8:47 ::

Dobrý den,na schromáždění se odhlasoval úvěr 9.600000 kč na rekonstrukci domu náš předseda ,ale vzal úvěr 10.200000 kč bez souhlasu vlastníků má otázečka zní měl právo tento úvěr navíšený o 600000 kč bez odhlasování vlastníků podepsat??předsedou nám bylo zděleno ,že jej tlačil čas ohledně dotací panel ,které se pozastavili tak neměl čas něco odhlasovávat s vlastníky.I tak jsi myslím že neměl právo tento úkon provést. Děkuji za odpověd. Bugna

usnášeníchopnost

Vložil Radek, 17. Říjen 2007 - 15:23 ::

Pokud je výbor SVJ tvořen třemi lidmi, jedním předsedou a dvěma místopředsedy a před konáním schůze jeden z místopředsedů svou funkci složí,je možné právoplatně svolat shromáždění a jednat?Děkuji Ra­dek.

Příspěvky SVJ na služby a do fondu na účet Družstva

Vložil Anonymous, 17. Říjen 2007 - 10:15 ::

Dobrý den,potřebovala bych poradit.Vedu účetnictví bytového družstva,které začátkem roku převedlo do osobního vlastnictví 15 z 16 bytových jednotek-ze zákona vzniklo SVJ,ale nikdo se nemá k tomu,aby nechal SVJ zapsat do OR ani ustavit výbor.Všichni si přejí zůstat členy družstva.To jen na okraj.Problém je v tom ,že veškeré platby záloh na služby a příspěvky do fondu oprav stále hradí na účet družstva a faktury za opravy a ostatní náklady jsou také na družstvo.Vzhledm k tomu,že budu muset předložit přiznání k dani z příjmů,zajímalo by mě zda musím odečíst náklady společných částí domu dle podílu oněch 15 jednotek proti přijatým zálohám(příspěv­ku)do fondu oprav

Účtování překlenovacího úvěru

Vložil Anonymous, 15. Říjen 2007 - 18:53 ::

Zdravím, pošla jsem už spoustu literatury, ale zatím jsem nenašla jak účtovat o překlenovacím úvěru od stavební spořitelny. Můžete někdo poradit? Díky.

Syndikovat obsah