Ostatní
Výzva - bez podpisu pod dotazem NERADIT
Vyzývám tímto všechny odborně zdatné přispěvatele a poradce, aby na nepodepsané příspěvky přestali reagovat.
Myslím si, že žadatel o rady poskytované zdarma, přitom často na vysoké úrovni, by se mohl obtěžovat a podepsat se. Pravost jména nikdo nekontroluje a nikoho nezajímá. Kdo má potřebu své jméno tajit, ať se podepíše třeba Budulínek.
Důvod: Nedokonalost zákona je všeobecně známá, některé odpovědi dávají podnět k diskusím. Někdy se do nich přimíchá odpověď, která hraničí s hloupostí a v závěru se může stát, že nikdo neví, s kým vlastně komunikuje.
aktivace vnitropodnikových služeb
Při účetní závěrce naše účetní provedla aktivaci vnitropodnikových služeb, chtěla jsem vědět co to je a jestli se to dělá jen u Bytových družstev nebo i u Společenství vlastníků. Děkuji
výbor SVJ
Pokud se výbor (tříčlenný) sešel pouze ve dvoučlenném složení (předseda a jeden ze zástupců, ve snaze mě obejít) a mě jakožto třetího člena na jeho svolání ani neupozornil, je jasné, že cokoli, na čem se usnesou a spadá to právě do kompetence výboru je neplatné. Zajímalo by mě však, jestli se oni svým jednáním nedopustili ještě nějakého dalšího pochybení a případně jak se proti tomu bránit či to řešit? Děkuji.
pravomoce výboru
Od 1. července 2007 nám výbor zvedl zálohy na Drobná vydání o 100%, z původních 44.60 Kč na 89.10 Kč.Zároveň rozhodl o změně pojištění objektu, takže zvýšil zálohu z 21.70 Kč na 49.50 Kč. To vše bez projednání se shromážděním. Podala jsem stížnost, na kterou mi předsedkyně výboru odpověděla, že výbor jednal správně a že tyto položky nepodléhají „nucenému odsouhlasení členy SVJ“. Má výbor opravdu takovou pravomoc? Naše SVBJ má 80 bytů a na drobná vydání výbor tedy vybere cca.7000 měsíčně,ročně 84000Kč, což mi jako náklady na drobná vydání připadá hodně( po dotazu jsou to dop. obálky a papíry, známky, žárovky …)
Požární hadice
může mě někdo poradit jak řeší zabespečení požárních hadic proti krádežím a jsou opravdu tyto hadice v domě nutné!
Terasa
Mám otázečku ohledně teras .Vlastníci kteří vlastní teras neplatí do fondu oprav s této plochy ani haléř !!nebude protizákonné když si na schromáždění odhlasujem aby vlast.teras přispívali určitou částkou do fondu oprav jelikož se v rekonstrukci domu počítá ze sanací těchto teras ,která bude stát 1.000000 kč děkuji Bugna
Úvěr
Dobrý den,na schromáždění se odhlasoval úvěr 9.600000 kč na rekonstrukci domu náš předseda ,ale vzal úvěr 10.200000 kč bez souhlasu vlastníků má otázečka zní měl právo tento úvěr navíšený o 600000 kč bez odhlasování vlastníků podepsat??předsedou nám bylo zděleno ,že jej tlačil čas ohledně dotací panel ,které se pozastavili tak neměl čas něco odhlasovávat s vlastníky.I tak jsi myslím že neměl právo tento úkon provést. Děkuji za odpověd. Bugna
usnášeníchopnost
Pokud je výbor SVJ tvořen třemi lidmi, jedním předsedou a dvěma místopředsedy a před konáním schůze jeden z místopředsedů svou funkci složí,je možné právoplatně svolat shromáždění a jednat?Děkuji Radek.
Příspěvky SVJ na služby a do fondu na účet Družstva
Dobrý den,potřebovala bych poradit.Vedu účetnictví bytového družstva,které začátkem roku převedlo do osobního vlastnictví 15 z 16 bytových jednotek-ze zákona vzniklo SVJ,ale nikdo se nemá k tomu,aby nechal SVJ zapsat do OR ani ustavit výbor.Všichni si přejí zůstat členy družstva.To jen na okraj.Problém je v tom ,že veškeré platby záloh na služby a příspěvky do fondu oprav stále hradí na účet družstva a faktury za opravy a ostatní náklady jsou také na družstvo.Vzhledm k tomu,že budu muset předložit přiznání k dani z příjmů,zajímalo by mě zda musím odečíst náklady společných částí domu dle podílu oněch 15 jednotek proti přijatým zálohám(příspěvku)do fondu oprav
Účtování překlenovacího úvěru
Zdravím, pošla jsem už spoustu literatury, ale zatím jsem nenašla jak účtovat o překlenovacím úvěru od stavební spořitelny. Můžete někdo poradit? Díky.

Poslední komentáře