Ostatní
shromáždění - hlasování
Od roku 2002 jsou postupně převáděny naše družstevní byty do vlastníctví. Dnes je stav: OV asi 3/4, zbytek družstevní. Všichni jsou ale dodnes členy družstva, protože je nám v zálohách strháván „členský příspěvek“ a " správní poplatek člena družstva". Jsme tedy součastně vlastníci i družstevníci. Máme právo hlasovat na shromáždění za družstevníky také? Stav jsme sami neovlivnili, je takový, jaký je. Chceme hlasovat jak jako vlastníci,tak jako družstevníci. Platíme si to. Daniela
Vyúčtování zálohových plateb za rok 2009
Byl jsem vlastník bytové jednotky ve SVJ.Tento byt jsem prodal k 31.5.2009.Dne 27.dubna 2010 mi přišlo Vyúčtování zálohových plateb za rok 2009 období 1–5 , kde se ale při výpočtu vychází z období 1 – 12 t.j. z celkové roční spotřeby tepla GJ, TUV vody,studené vody a taktéž ostatní náklady.Je toto vyúčtování správné, neboť nemohu pochopit proč se mám podílet na nákladech v období 6 – 12, když jsem již nebyl vlastníkem bytu. Markantní je to např. v Ostatních nákladech (ve vyúčtování bez vysvětlení), když jsem byl členem výboru SVJ a vím, že v období 1 – 5, kdy jsem byl vlastníkem bytu žádné Ostatní náklady nebyly.Účtování provádí pro SVJ SBD Dobruška začež platí každý vlastník bytové jednotky měsíční správní poplatek 100,– Kč.
odpojení vod
Mám takový zajimavý dotaz. Může SVJ odpojit neplatiči pokud by to bylo technicky možné studenou a teplou vodu. A to samé může vlastník bytu , který pronajímá odpojit nájemníkovi vody?
Výkaz zisku a ztráty - tržby za vlastní výkony a za zboží
Dobrý den, prosím o vysvětlení (nejlépe paní Klainovou), jak může mít SVJ jediný výnos (ostatní řádky 0 Kč)v řádku B.I. Tržby za vlastní výkony a za zboží celkem xxx Kč – co se tím do čerta myslí? Vím, že je na místě jít se zeptat přímo správce, ale potřebovala bych předtím zjistit od odborníků, zda-li je to špatně nebo správně. Z předvahy nic nevyčtu, tam je pouze synteti.účet 60200 Tržby z prodeje služeb… SVJ nemá žádnou výdělečnou činnost (žádný pronájem prostor nebo štítů atd.).
Podotýkám, že nemáme vlastní bankovní účet (úhrady posílány na účet správce – to teď prosím bez komentáře, pracujeme na nápravě chyb předchozí doby). Může se toto promítnou do 60200?
Penize u spravcovske firmy SVJ
Dobry den, chtela jsem se zeptat, jako SVJ mame smlouvu se spravcovskou firmou, s velmi nechvalnou povesit. chteli bychom ukoncit s nimi smluvni vztah.
Problem je v tom, ze zalohy za sluzby a do fondu oprav posilame (historicka CHYBA) na ucet teto firmy. Ted se bojime, ze si najdou cestu, jak zdrzet prevod nasich penez na novy ucet zalozeny SVJ. Chceme brzo delat take rozsahlou opravu a ty prostredky chceme brzo pouzit a bojime se obstrukci ze strany spravce.
Jak na to, aby se to netahlo podlouhych soudech a hned nam ty penize poslali (jsou majitelem jedne bytove jednotky, na odhlasovani cehokoliv je ale nepotrebujeme)
Schválení výboru
Dobrý den, mám dotaz. V září 2009 skončilo období výboru. Měl být založen nový výbor. Nikomu se do toho nechce a tak funguje starý.Podle stanov se musí volit, ale původní předseda výboru to zřejmě obešel – susedy a mně vynechal jelikož spolu nekomunikujem. Je nutno svolat na tuto věc schůzi a hlasovat? Bohužel více věcí dělá tímto způsobem,že obchází sousedy třeba i zateplení,protože s tím nesouhlasím a dověděla jsem se,že chce zateplovat jednotku tak,že ji zateplí bez zateplení u mých oken. Takže tam bude výřez. Nedělá zápis ze schůzek ani prezentaci. Teď jsme obdrželi vyúčtování a jsou tam navýšeny částky za provedené práce,které taky s námi nekonzultoval. Ostatní jakoby byli slepí,nikomu se nechce s ním dohadovat, ale myslím,že by měl o tom,že bude dražší práce informovat. Ne? Když nemáme ve stanovách kontrolu nad hospodařením koho mám požádat nebo na koho se obrátit aby se to v příštím roce neopakovalo? Sama asi nezmůžu nic.
Rozpory v domě
Stali jsme s e SVJ bude první schuze a budou zvolení členové výboru a ted co dál když jsou rozpory ohledně všeho
Rozdělení budovy před převodem družstevních bytů do vlastnictví.
Od r. 1984 jsme bydleli ve třívchodové budově, organizačně začleněni do jedné samosprávy z mnoha v rámci SBD. Po možnosti získat byty do vlastnictví jsme písemně opakovaně požádali, naposledy v roce 2008, o převedení ke družstvem navrženému termínu červen 2010. O převod požádali všichni družstevníci-uživatelé, jelikož SBD požadovalo jako podmínku pro převedení písemně vyjádřený zájem všech, jinak by k převodu depřistoupilo. Rovněž jsme všichni museli před koncem roku 2009 zaplatit zbylou část anuity a veškeré dluhy které vznikly při zateplování budovy a výměně všech oken.
Nebytový prostor - rozpor v užívání
Dobrý den, ráda bych se zeptala jak má SVJ postupovat vůči majiteli nebytového prostoru, který tento zřejmě používá i k bydlení? Děkuji
Měsíční platby
Dobrý den,
prosím jak postupovat v případě,kdy majitel bytu v osobním vlastnictví
(SVJ) neuhradil několik měsíčních plateb a není naděje, že by měl
možnost finanční prostředky získat.
Mnohokrát děkuji.
galova.ludmila@centrum.cz
723 700 330

Poslední komentáře