Ostatní

souhlas druhého majitele

Vložil Anonymous, 23. Červen 2010 - 18:28 ::

Dobrý den i když tento dotaz přímo nesouvisí se SVJ, rád bych jej otevřel.
Jedná se o problém se společnou hranicí pozemku. Majitel, který má pozemek vedle mého, si jej přesně ohraničil železnými kůly bez mého souhlasu a natáhl provazy. Jedná se především o to, že pozemek koupil cíleně k tomu, aby mi znepříjemňoval život. Tyto železa mi vadí při nacouvávání a najíždění do garáže. Problém je i v tom, že tyto železné kůly jsou cca 20 cm od vozovky, která je z kopce a hrozí zde nemalé riziko pro projíždějící cyklisty proto bych se rád zeptal zda je možné:

Kontrola ze zdravotní pojišťovny

Vložil Anonymous, 22. Červen 2010 - 12:15 ::

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co všechno může u SVJ kontrolovat zdravotní pojišťovna. Naše SVJ odvádělo v roce 2008 pojištění z odměn členů výboru a protože se v následujícím roce již odměny nevyplácely, poslali jsme na pojišťovnu odhlášku. Děkuji Iva.

Proč nelze předplatit daň z příjmu?

Vložil Anonymous, 22. Červen 2010 - 9:33 ::

Mám za to, že je výhodnější udržovat mírný přeplatek vůči finančnímu úřadu, než platit penále (které finanční úřad na rozdíl od společenství snadno vymůže).

Předplatil jsem si tedy (ve výši předpokládané daně za celý rok), celá částka mi přišla po několika měsících zpět. Telefonicky jsem zjistil, že se nejednalo o omyl, ale že platbu nepokládají za zálohu daně, a to, že jim „jen tak něco platím“, je nezajímá.

Pokud nic neučiním, přijde mi, že mám nedoplatek na dani a vyměří mi penále, přesto že mám výpis z účtu, z něhož plyne, že jsem částku poslal. (Vrátili mi jí poštovní poukázkou, přestože do daňových přiznání zásadně žádám o vracení přeplatků na účet.)

Zkušenosti s R3 Group

Vložil Anonymous, 22. Červen 2010 - 9:23 ::

Máte prosím někdo zkušenosti se společností R3Group? www.r3group.cz ? Zajímalo by mě prosím jaké. Díky

Rozúčtování studené vody

Vložil capek, 16. Červen 2010 - 7:50 ::

Dobrý den,

v listopadu a prosinci nám v našem domě byly nainstalovány podružné vodoměry do bytových jednotek.Vodoměry byly do jednotlivých bytů instalovány v rozmezí asi jednoho měsíce. Nyní nám přišlo vyúčtování spotřeby studené vody a máme dost vysoký nedoplatek. Rozúčtování bylo provedeno podle vzorce:Celková cena vody za dům děleno součet dílků na bytových vodoměrech krát odecet vodoměru v bytové jednotce. Myslíte,že tento postup je správný,když vodoměry byly instalovány až ke konci roku? Nemělo by rozúčtování být rozděleno d

schůze výboru

Vložil sandonorico, 15. Červen 2010 - 8:57 ::

Dobrý den, prosím o pomoc. Má zvolený výbor SVJ povinnost vyvěšovat na nástěnky zápisy z jejich schůzí? Zápisy ze shromáždění vlastnků jednotek jsou vyvěšovány, jen jsme ve stanovách nikde nenašli jašně psanou povinnost členů výboru aby při každé jejich schůzy byl zápis vyvěšen ve spoelčých prostoŕách. Děkuji

Účtování přímo na účet 429

Vložil Anonymous, 14. Červen 2010 - 18:49 ::

Přebírám účetnictví BD a bývalá účetní firma zaúčtovala v roce 2009 náklady týkající se roku 2008 přímo na účet 429, s tímto postupem jsem se ještě nesetkala, mám za to, že nepostupovali v souladu se zákonem o účetnictví. Na můj dotaz, proč tak učinili, odpověděli, že se jim to zdá správnější, aby se neovlivňoval HV roku 2009. Účetní závěrka však ještě není hotová a udělám správně, když tyto, celkem 3, účetní zápisy opravím, nebo je to věc předchozí účetní firmy?

do dnešního dne nebyla schválena účetní závěrka

Vložil Anonymous, 14. Červen 2010 - 7:27 ::

Žádám o radu jak postupovat ve věci, když výbor Společenství nehodlá svolat Shromáždění za účelem odsouhlasení účetní závěrky. Přesto že je odsouhlasení dáno ve Stanovách Společenství. Daný výbor neplní body v Stanovách !!!!!!!!!

P. D.+ B. R.

Dohoda o provedení práce vs mateřská dovolená

Vložil Taniik, 10. Červen 2010 - 20:48 ::

Dobrý den, mám trochu jiný dotaz. Od 1.1.2011 povedu účetnictví SVJ na dohodu o provedení práce. Kam tuhle dohodu hlasím? SP ani ZP se z částky neplatí, 15% DzP odvádím na fú? Podávám potom daňové přiznání pokud jsem na mateřské/rodičovské dovolené? Děkuji

nadměrná spotřeba vody - porucha WC

Vložil Haider, 10. Červen 2010 - 16:42 ::

Obrátil se na mne nájemce s dotazem: v nasi nepritomnosti nam protekal zachod stylem, jako kdyby nekdo permanentne drzel splachovadlo a tudiz za ty 4 dny vyteklo 50 kubiku vody,pricemz nase mesicni spotreba je pouhy 1 kubik…mame nejake pravo pozadovat na majiteli bytu spoluucast na zaplaceni teto castky,jelikoz k teto nehode doslo diky skryte vade na splachovacim mechanismu,ktere jsme nemohli zadnym zpusobem predejit?

Syndikovat obsah