Ostatní

DISKUZE

Vložil Anonymous, 23. Srpen 2010 - 6:29 ::

Dobrý den.
Chtěl bych znát názor na daný problém a to :
Odvolání předsedu výboru a to – z důvodu porušení zákona 40/1964 ve znění zák. 115/2006 v § 20 tím že neumožnil právní jednání po dobu než došlo k výmazu z obchodního rejstříku.

1 – porušení Správce Společenství při správě majetku 2 – správce v jeden den podal výpovědˇ ale i k svolání Shromáždění a tím zruší podanou výpovědˇ. 3– SPRÁVU NAŠEMU SPOLEČENSTVÍ VEDE a.s. MAGISTRÁTU MĚSTA 4– DO VEDENÍ ZASAHUJE ODVOLANÝ PŘEDSEDA VÝBORU (2006) TÉŽ PRACOVNÍK DANÉHO MAGISTRÁTU MĚSTA.

Zdravotní pojišťovny

Vložil Anonymous, 20. Srpen 2010 - 11:34 ::

Dobrý den, naše SVJ bude předávat vedení účetnictví externí firmě. Byli jsme (včera) upozorněni, že pokud nebudeme mít v zápise ze Shromáždění větu „Členové statutárního orgánu nejsou odměňováni“, tak jsme povinni posílat zdravotním pojišťovnám, kde jsou statutáři vedeni každý měsíc přehled o jejich výdělku, i když bude nulový. Když budeme takovou větu mít v zápise, prý jí pojišťovny akceptují a nic nevyžadují. Ale v případě, že by se Shromáždění např. za půl roku rozhodlo, že statutární orgán odmění, musí své původní rozhodnutí zrušit, odměnit a znovu takové rozhodnutí přijmout, aby se opět ubránilo byrokracii zdravotních pojišťoven.

SVJ a vady ve společných prostorách

Vložil Hynek Bartík, 17. Srpen 2010 - 18:39 ::

Dobrý den,

naše SVJ má kolem 70vlastníků, nicméně kolem 50% prostoru a tedy i hlasovacích práv a pod. vlastní investor.

Potýkáme se s velkými problémy, kdy nám zatéká do podzemních garáží…investor stále tvrdí, že věc reklamuje u GD, ale při každém dešti je vidět, že práce na odstranění vad byly neúspěšné.

Co můžeme dělat – dočetl jsem se tu, že SVJ nemůže udělat nic, pokud je nepověří alespoň jeden vlastník – co když je ale členem SVJ s víc než 50% podílem investor? Máme i tak na základě plné moci jednoho vlastníka reklamovat jako SVJ vady u investora?

Odmněňování členů výboru

Vložil Anonymous, 16. Srpen 2010 - 17:44 ::

Dobrý den,

Letos jsme se poprvé shodli na odměňování členů výboru za jejich práci pro SVJ.

• tudíž bez zkušeností se na Vás obracím se žádostí o radu…

Jaká je nejsnazší forma vyplacení odměn pro obě strany? Částka je 1000kč za jednoho člena měsíčně.

Děkuji za případnou reakci

Martin Pečinka

pronájem bytu ve SVJ

Vložil Anonymous, 16. Srpen 2010 - 13:24 ::

Za jakých podmínek lze majitelem pronajmout byt zakoupený dle zákona č. 273/1994 Sb. Děkuji JANAKO

Fond oprav vyšší nez finanční prostředky ?

Vložil Verca, 13. Srpen 2010 - 7:59 ::

Dobrý den, převzali jsme od účetní firmy účetnictví našeho SVJ k 30.6.10 (včetně uzavření účtů a závěrky k 30.6.10) a je nám divné že na účtu 955 (přijaté dl.zálohy neboli „neúčetně“ fond oprav) je částka vyšší než zůstatek na bankovním účtu (pokladnu nemáme). Je to v pořádku, že máme k dispozici méně peněz než je hodnota fondu oprav a nebo jsem zapomněli něco od 955 odečít nebo zohlednit? Máme účetnictví vrátit a nechat opravit? Podotýkám že fungujeme teprve 3roky a z „FO“ byly hrazeny pouze menší odměny představenstva a drobné účty za opravu a údržbu-dům je novostavba.

Dotaz na užívání společných prostor.

Vložil Anonymous, 12. Srpen 2010 - 9:18 ::

Dobrý den. Mám dotaz ohledně užívání společných prostor. V našem panelovém domě jsme měli nevyužitý výklenek. Tento si jeden soused se svolením společenství přebudoval na kočárkárnu.Spo­lečenství mu zaplatilo materiál nikoli práci.Podotýkám , že se jedná o společné prostory.Když jsem, ale chtěl využívat kočárkárnu i já bylo my sousedem sděleno, že práce stála 3400,–Kč a že mu musím dát půlku.Já jsem souhlasil, ale když jsem sousedovy chtěl zmíněnou částku dát tak my řekl že je to už plné. Zajímá mě zda mám právo zmíněný společný prostor využívat a jaké mám zákonné prostředky k tomuto souseda donutit .

Odpojení a zaslepení teplé vody dlužníkovy.

Vložil Anonymous, 11. Srpen 2010 - 9:40 ::

Je možné odopojit dlužníkovy teplou vodu.
dík Václav

Podíly v SVJ

Vložil Jeníčková Jaroslava, 8. Srpen 2010 - 13:00 ::

Dobrý den.

Není mě zcela jasné toto,opravdu je největší vlastník který může rozhodovat.

SBD Družba je v současné době skutečně naším největším vlastníkem s podílem cca 20 % a pí K....... jej zastupuje na základě Pověření představenstva ze dne 19. 3. 2010, které je založeno v dokumentaci o ustavující schůzi SVJ.

celkem: 104 byt.jed.-67038 spoluv.podíl vlastníci: 78 byt.jed.-50444 spoluv.podíl SBD Družba: 26 byt.jed.-16594 spoluv.podíl

Děkuji

Správce SVJ

Vložil Jeníčková Jaroslava, 6. Srpen 2010 - 20:57 ::

6.4. 2010 Výpověď smlouvy o zajištění správy od SBD Družba Pardubice 30.9. 2010 -konec smlouvy. 29.4. 2010 První schůze SVJ vedená SBD Dužba

v zápise ze Shromáždění vlastníků ze dne 29. 4. 2010 je uvedeno: „Pro správu domu u SBD Družba hlasovali všichni vlastníci a výbor společenství byl pověřen uzavřít smlouvu o správě s družstvem“ Tento v současné době závazný úkol výboru zásadně rozporují členky výboru.

V měsíci červnu se výbor dohodl, že se udělá prezentace firem spravují SVJ. Výbor jednohlasně odsouhlasil jednu firmu. Po 14 dnech když přišel zápis z SBD 2 členové výboru už jinou firmu nechtěli, že to nejde. Svolávat schůzi v době prázdnin nemá cenu účast malá.Ale pokud to některé členky vědí jak to udělat tak ať to udělají.

Syndikovat obsah