Ostatní
Nedoplatky
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak se účtují nedoplatky za vodu a elektřinu. Děkuji Katy
Platnost Stanov SVJ
Dobrý den, prosím o radu. Jsem členkou SVJ pro které členové výboru svolali Shromáždění podle dosud platných Stanov. V těchto platných Stanovách není uvedena zastupitelnost člena SVJ na základě plné moci při jednání Shromáždění, proto pozvánka obsahuje upozornění, že se každý vlastník musí zúčastnit osobně bez možnosti zastoupení. Jako 2. bod jednání je uvedena změna Stanov podle NOZ a tato změna již obsahuje možnou zastupitelnost na jednání Shromáždění na základě plné moci vlastníka. Zajímá mě, zda v případě odsouhlasení nových Stanov, tyto vstupují v platnost okamžitě anebo bude celé Shromáždění vedeno podle původní verze Stanov a nové vstoupí v platnost až po skončení Shromáždění.
Vlastníte byt, bydete náležitě potrestáni , kam až vláda zajde ?
Dnes 8:39
Jak uvedl server ceska-justice.cz, úřadem ombudsmana najatá romská provokatérka obcházela realitní kanceláře se zájmem o byt. Ve skutečnosti žádný byt pronajmout nechtěla, ale teď bude realitky, potažmo majitele bytů (opět s podporou úřadu) žalovat, když jí nájem nenabídli.
Původně jsem si myslel, že úřad ombudsmana je totálně k ničemu (trafika) a jako zástěrku (pro blbce) má, že jako bude „hájit práva jednotlivých lidí proti státu a jeho orgánům“.
Zdá se, že jsem to vůbec nepochopil. Úřad totiž funguje naopak jako orgán státního teroru proti jednotlivým občanům, kteří mají tu drzost, že vlastní nemovitost (byt, chatu), kterou by rádi pronajali.
Nerovnomerné čerpanie z fondu opráv
Dobrý deň,
som členom Výboru SVJ v Prahe s 44 b.j. Náš dom má 3 vchody. Jeden s 22 bytmi a 2 po 11 bytoch. Každý vchod má výťah.
Teraz ale riešime problém s nerovnomerným čerpaním z fondu opráv, kde máme našetrené peniaze na všetky 3 výťahy. Problém ale je, že jeden vchod prispel zhruba 47% a ostatné vchody po cca. 26,5%. Každý vchod ale vyčerpá 33,33%.
Čož pri predpokladanej cene cca 1,2 mil za výťah znamená, že ten jeden vchod zadotuje ostatné 2 výťahy čiastkou približne 504 tisíc. Čož je približne 23 tisíc za byt.
Táto situácia samozrejme spustila vlnu diskusí a hádok.
úroky z běžného účtu SVJ
Dobrý den, prosím o radu, zda si na shromáždění SVJ můžeme odsouhlasit, že účetním ziskem ve výši 26 kč (po zdanění bankou) , který nám vzniknul zaúčtováním úroků z běžného bankovního účtu SVJ, pokryjeme náklady za vedení bankovního účtu a poplatky SVJ. Jestli je tato varianta po odsouhlasení všech vlastníků SVJ možná a není nutné zisk v takto malé částce vést na účtu Fondy. Od letošního roku nám úroky žádné nevzniknou, změnili jsme banku. Děkuji moc za všechny odpovědi.
fond oprav
Dobrý den, koupil jsem byt a nemůzu se s původnim majitelem dohodnout od kdy platit do fondu oprav. Jestli od předání klíčů, přepsání na katastru (což mi přijde logické, byt je pořád jeho) nebo od podepsání kupní smlouvy??? Dokáže mi někdo poradit co říká zákon???
Zaúčtování pojistného plnění
V roce 2013 nastala škodní událost. Byla provedena oprava a faktura za opravu ve výši 40000 Kč byla uhrazena z dlouhodobých záloh na opravy domů – účet 955. V roce 2014 bylo vyplaceno pojistné plnění ve výši 30000 Kč. Jak správně zaúčtovat a případně zdanit toto plnění pojišťovny v roce 2014, které hradí část nákladů na opravu provedenou v roce 2014?
příloha k účetní uzávěrce
Dobrý den, sestavila jsem pro SVJ roční účetní výkazy – Rozvahu a Výkaz zisku a ztrát. K tomuto jsem vždy dělala Přílohu k účetní závěrce i v případech, kdy SVJ nepodávalo přiznání k dani z příjmu pr. osob. na FÚ. Nedávno jsem však slyšela názor, že tato příloha je v těchto případech zbytečná. Můj dotaz tedy zní: je příloha k závěrce povinnou součástí i v případech, kdy se nepodává DAP k dani z příjmu PO nebo stačí pouze sestavit výkazy a nechat podepsat statutárním orgánem? Děkuji za odpověď
úrok z termínovaného vkladu
Jsme SVJ, které má jen příjmy z termínovaného vkladu, musíme je zdanit?
transparentní účet
jsme malé SVJ ,funguje zde pověřený předseda,bez kontrol.v poslední době ,jsem zjistila,že se dům uklízí každý týden ,úklid 9OO Kč.Zašla jsem si do banky ,tam mi sdělili,že s účtem disponuje manželka pana předsedy.pan předseda tem není.Pani jsme nikdy nedali dispoziční právo k účtu.ostatním třem spol. je to jedno,já ale nevím komu posílám peníze jesti SVJ nebo manželce pana předsedy. Tána

Poslední komentáře