Ostatní

Úvěr SVJ

Vložil Jana Bezděková, 21. Únor 2007 - 13:16 ::

Dobrý den, mám takový dotaz : Společenství vlastníků tvoří 22 členů.Rozhodlo se, že na objektu se vymění okna v bytech i ve společných prostorech. Dva vlastníci již mají okna vyměněná z dřívějška, pět vlastníků bude platit hotově ( vlastní byt i společné protory)a ostatní budou vyřizovat úvěr. Tento úvěr bude zastřešovat společenství vlastníků. Zajímá mě, kdo za úvěr ručí- zda pouze ti, kteří úvěr čerpají nebo celé společenství, tedy i ti, co provedou platbu hotově.

Děkuji za odpověď Bezděková

nepředkládání účetnictví

Vložil Anonymous, 19. Únor 2007 - 8:51 ::

Dobrý den, chtěla bych radu co dělat když: a)platím řádně fond oprav – výbor mi není ochoten sdělit zůstatek na tomto fondu a taktéž mi není dovoleno nahlédnout do spisů a do smluv zde podepsaných b)mám podezření, že společenství(výbor) nehospodaří s finančními prostředky tak, jak by mělo

1. není podepsaná žádná smlouva s osobou, která vede účetnictví a přesto ji platíme

d)na některých smlouvách zde podepsaných je podepsán jen jeden člen výboru e)není zde zřízena (zvolena kontrolní komise),na koho je možné se obrátit na přezkoumání či provedení kontroly na účetnictví a ostatní vedení hospodaření v domě,když mi zde není nikdo schopen normální cestou zodpovědět mé dotazy?

DP SVJ

Vložil Anonymous, 17. Únor 2007 - 18:22 ::

Existuje někde vzor pro vyplnění DP pro SVJ?

Provize

Vložil Anonymous, 17. Únor 2007 - 10:36 ::

Dobrý den. Máme zajímavý problém. Prováděli jsme velké investiční akce, jako generální opravu střechy, výměna stoupaček a naposledy jsme investovali výměnu tří stávajících panelákových výtahů za moderní

• velké. Při výběrových řízeních nám firmy daly provize za
uskutečněné sjednané smlouvy. Jak s takovými penězi hospodaříte ve vašich SVJ? QvapP7

fond oprav

Vložil Anonymous, 15. Únor 2007 - 12:59 ::

Mám dotaz ohledně vyplácení prostředků z fondu oprav. Pokud budeme chtít v našem domě, kde je společenství vlastníků zakoupit nová okna musí být 100% souhlas všech vlastníků, nebo stačí nadpoloviční většina?

Vyuctovani preplatku ktere nam vybor nevraci

Vložil Anonymous, 9. Únor 2007 - 17:45 ::

Dobry den,

Pri rocnim vyuctovani preplatku nase spravkyne se rozhodla, ze bude lidem vracet penize /lepe nevracele/ slozenkami. Zuctovani nakladu za rok 2005 bylo v loni v dubnu 2006. Do dnesniho dne jsem nedostala preplatek cca 1800 Kc. Zadala jsem o vraceni preplatku, ale marne. Pozadovala jsem, tak jak to v ucetnictvi ma byt – mam narok na svuj preplatek a zaroven po obdrzeni jsem chtela splatit zvyseni castek. do fondu oprav. Spravkyne po roce mi udelala vypis, kde preplatek uvadi pod uplne jinym nazvem a chce ho odecist z castky, kterou mam uhradit do fondu oprav. S tim ja nesouhlasim.

Dotaz

Vložil Janovská Marie, 6. Únor 2007 - 17:11 ::

1. Pokud za mnou dochází do mého bytu manžel, který má svou vlastní domácnost na jiné adrese, je u mne povinen za užívání výtahu platit ja jako by byl člen mé domácnosti? 2. Nemám důvěru ve výbor, který byl u nás v domě zvolen, protože pro mne jako spoluvlastníka nic nedělá, když nahlásím závadu (zatéká mi do bytu ze střechy) neřeší to, vše si musím zařizovat sama. Jedná se o více věcí. Jsem povinna v tomto případě platit měsíčně 140,– Kč na tento pro mne nefungující výbor? Jaké vyplývají sankce, když odmítnu platit a případně nezaplatím pro ně tuto odměnu?

PU a SVJ

Vložil Anonymous, 5. Únor 2007 - 17:10 ::

Prosím o radu. Jsme nejmenší možné SVJ. Musíme vést PU. Kam se účtuje FO? Děkuji Zdena

fond oprav

Vložil Anonymous, 4. Únor 2007 - 0:20 ::

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak se účtuje fond oprav? Dohromady s vyúčtováním za služby nebo se vede účetnictví FO zvlášť. Také bych se chtěla zeptat, zda je možné z účtu fondu oprav platit např. za dodávku tepla. Děkuji

majetek společných částí

Vložil Anonymous, 3. Únor 2007 - 14:01 :: |

Postory, které jsou popsány jako společné v prohlášení vlatníka a v našich kupních smlouvách zapsal KÚ jako majetek jednoho z členů společenství. Dá se to napravit? Jak může KÚ udělat takový zápis? Děkuji za odpověď.

Syndikovat obsah