Ostatní

mzda pro výbor SVJ a placení daně

Vložil Anonymous, 15. Květen 2007 - 13:15 ::

Jsme SVJ z různýma m2.Platíme zálohy na službu,opravy,ú­držbu a modernisaci dle m2. Výbor z těchto peněz si vyplácí odměny v celkové částce 30.000 Kč za rok.Z takto vyplácené odměny prý nemusí platit daň z odměn.Je to správné?

Úroky

Vložil Anonymous, 11. Květen 2007 - 10:32 ::

Dobrý den, prosím můžete mi někdo poradit zda to dělám správně. Vedeme SVJ a ve výsledovce mi vyjde po zaúčtování nákladů a různých ve výnosech třeba 250 Kč úroky. Když rozúčtovávám náklady dle vlastníků a jejich podílů mám např. náklady 120250Kč a rozdělím 120000Kč mezi 12 vlastníků? Můžu ponížit ihned náklady o úroky. Děkuji za odpověď. Karin

Účtování a zdaňování příjmů z pronájmu

Vložil Anonymous, 10. Květen 2007 - 17:20 ::

SVJ uzavřelo s dodavatelem tepla smlouvu o pronájmu asi 1/4 společné místnosti pro umístění svého technického zařízení.

Za roční pronájem zaplatil dodavatel SVJ dle smlouvy 4 Kč.

Částku poukázal na BÚ SVJ. SVJ zaplatilo bance bankovní poplatek za přijatou položku 7 Kč, čili SVJ je z této smlouvy prokazatelně ve ztrátě.

Můj návrh byl: Příjem z pronájmu zaúčtovat jako příjem na BÚ a jako výnos SVJ na účtu 649 Příjmy z pronájmu.

Ve druhém kroku odúčtovat výnos z účtu 649 a současně snížit účet 549 Poplatky bance.

Soudím, že není třeba se zdaňováním pochybného výnosu z pronájmu vůbec zabývat.

Účetní uzávěrka

Vložil Anonymous, 8. Květen 2007 - 10:02 ::

Správce domu nám za rok 2006 předal vyúčtování služeb a zůstatek fondu oprav jednotlivých vlastníků jednotek k 31. 12. 2006. Není to málo? Jsme nové SVJ a ještě se moc nevyznám, a to jsem ve výboru. Hannah

zimní zahrada - finanční dopady za teplo?

Vložil Anonymous, 2. Květen 2007 - 12:10 ::

Dobrý den,

pokud si vlastní bytu postaví zimní zahradu, má povinnost platit např. více za teplo?

Nevíme jako výbor společenství, jaký mají tyto „přístavby“ dopad. Rozšiřují oficiálně plochu bytu atd.?

Děkuji, Bártová, Praha 4

Časopis SVJ aktuálně

Vložil Anonymous, 1. Květen 2007 - 19:06 ::

Viděl jsem reklamu na měsíčník SVJ aktuálně,ale zdá se mi téměř 1200 poloetně trochu moc.Odebíráte ho někdo,stojí za to? Dík.

Úroky z příspěvků na fond oprav

Vložil Anonymous, 23. Duben 2007 - 20:00 ::

Dobrý den, o naše SVJ se stará správce (vede účetní agendu). Rovněž příspěvky na fond oprav jdou na jeho bankovní účet. Dnešního dne jsem se u něj dotazovala, kdy budou úroky z těchto peněz vloženy na fond oprav. Bylo mi sděleno, že správce není povinen úroky vyplácet, že na ně nemáme nárok. Nechce se mi s tímto názorem smířit, nevíte náhodou, jestli na tyto peníze máme nárok, nebo ne? Děkuji za jakoukoliv reakci. M. Macháňová

majitel zemřel

Vložil Anonymous, 23. Duben 2007 - 14:02 ::

Můžete mi prosím poradit.Zemřeli nám krátce po sobě 2 majitelé bytů.Společenství chce rekonstruovat a chybí nám hlasy těchto lidí.Dědici souhlasí s rekonstrukcí.Jak právně ošetřit,aby byl jejich hlas právoplatný a mohl být zahrnut do kladného vyjádření majitelů v celkovém podílu.Čas je neúprosný a dědická řízení jsou neúměrně dlouhá.U jednoho z bytů je pouze jediný dědic (syn),který se bezesporu stane majitelem bytu. Děkuji

cena fondu oprav

Vložil Anonymous, 17. Duben 2007 - 9:31 ::

Dobrý den, zakoupili jsme byty v novostavbě, kolaudace byla v červnu 2006. Na podzim jsme dostali rozpis zálohových plateb. Zhruba před měsícem byla schůze kde představenstvo se tozhodlo zvýšit fond oprav. Mě např. cca. o 600,– Kč. Chtěla bych jen vědět podle čeho a jak se určuje fond oprav na m2 u nových bytů. Zdá se mě to příliš vysoké, jelikož můj byt má i s balkonem 62 m2. Dnes máme schůzi kde s tím spousta nájemníků samozřejmě nesouhlasí. Všechno má nějaké garance, nemyslím si tudíž že je nutné hned od začátku platit tolik, když není důvod.

SVJ - pozemek

Vložil Anonymous, 11. Duben 2007 - 13:47 ::

Prosím o pomoc, jak zaúčtovat nákup pozemku aby mi nezvnikal hospodářský výsledek.děku­ji všem

Syndikovat obsah