Ostatní
účetní likvidace haléřů v pokladně
Dobrý den,účtuji malé SVJ a prosím o radu,jakým účetním zápisem zlikvidovat padesátihaléře, které mi účetně visí na účtě 211. Děkuji Mája
Odvolání stávajícího předsedy SVJ
Naše SVJ v prosinci 2007 zvolila nového předsedu, od té doby se nedělají schůze, natož zápisy ze schůzí, zjistili jsme , že ve výpise se objevila platba – 50 tis o které sám rozhodl předseda, záloha na práci , která se nikdy neprovedla, bylo nám sděleno, že peníze už vrátil na účet. Máme podezření z pronevěry peněz SVJ. Do dnešního dne nemáme vyúčtování za loňský rok, ani účetní uzávěrka. V září se zavedl nový účet od té doby nemáme kontrolu, jak se hospodaří s penězi SVJ. Nechtějí nám ukázat výpisy z banky, proplacené faktury. Psala jsem jim písemně
co s neplatičem? ja
jak postupovat s neplatičem nájmu díky ja
pojistné plnění
Když SVJ nevyčerpá finanční částku z pojistného plnění/ nebo jen část/ zda musí toto pojistné plnění uvést jako zisk SVJ.Jedná se o vytopení sklepu. Pavel S.
Hlasování
Dobrý den, mám dotaz ohledně hlasování na schůzi společeství vlastníků. Schůze byla svolána na termín kdy jsme se nemohli dostavit a byl na ní schválen fond oprav. Můžeme toto rozhodnutí ještě změnit i když počet přítomných byl více jak 75% vlastníků?
placení do fondů oprav
Dobrý veřer, jsem s manželem spoluvlastníkem bytových jednotek,do fondu oprav se pltí vyhrazená částka ale výror a vlastníci garáží si odhlasovali že nebudou z garáží platit do fondu oprav děkuji Neklová
objednávka programu Klaiex
Objednávám tímto účetní program Klaiex pro malá SVJ. Prosím o zaslání na adresu : L. Marková Jungmannova 1102 362 21 Nejdek
účetnictví ve sdružení vlastníků
Dobrý den,
jsme sdružení vlastníků zapsané pouze v RES, nikoli v obchodním rejstříku (právní forma sdružení). Platí pro nás totéž vedení účetnictví jako pro SVJ?
Děkuji za odpověď. Placková
Smlouva se správcem
Kde je možné sehnat vyčerpávající vzor informaci o smlouvě se správcem", který kromě účetnictví vykonává i správu domu? Hlavně se mi jedná o informaci pokud se týká odpovědnosti správce při zanedbání plnění úkolů ze smlouvy vyplývají- cích, případně úhrady sankcí a škod.Dosud takovou smlouvu nemáme a proto bych přivítal každou dobrou radu. Radek
Výměna stoupaček v domě
Dobrý den, rozhodli jsme se, že budeme financovat výměnu stoupaček, rozvodů vody a kanalizaci z úvěru (asi to není výhodné, ale je to tak). Také připravujeme dohodu, že budeme úvěr financovat ze záloh vlastníků stanovených jednotně na byt (čili ne podle spoluvlastnických podílů). Úvěr budeme splácet 4 roky. Můžeme tedy účtovat:
- předpis záloh vlastníků: 311×xx/955×xx (samostatná analytika)
- faktura za opravu rozvodu: 315×xx/321
- úroky z úvěru, popl. z úvěru: 544×xx, 549×xx/951
- čerpání záloh vlastníků(jednotně na byt:955×xx/315×xx (u splátek úvěru), 955×xx/649×xx (u úroků a poplatků z úvěru).

Poslední komentáře