Ostatní

Daň z pronájmu

Vložil bonnier, 9. Prosinec 2009 - 16:52 ::

Dobrý den, už jsem si nastudovala, že daň z pronájmu střechy zdaňují jednotlivý vlastnicí bytů, ale nevím jaké potvrzení jim mám vystavit na částku ke zdanění. A pak by mě zajímalo, když na každého vlastníka to vychází asi na 680,– Kč, jestli to musí vlastníci zdanit nebo jestli je to do nějaké částky osvobozeno od zdanění? Děkuji předem všem za odpověď Dekastellová

DPP u KK a výboru 2

Vložil Anonymous, 4. Prosinec 2009 - 13:47 ::

Pane Pavle a pane lake, přivítala bych, kdybyste se vyjádřili k příspěvku „DPP u KK a výboru“ viz zde (kdyby se mezitím ztratil):

http://spolecenstvi.okinfo.cz/…odmen-vyboru#…

Osobně si i po přečtení tohoto příspěvku myslím, že není možné uzavírat se členy statutárního orgánu nebo s pověřeným vlastníkem DPP na výkon správy domu bez ohledu na to, jak je správa definována ve stanovách. A co na to vy?

Děkuji za názory. N. Klainová

hmotná zodpovědnost

Vložil jk, 2. Prosinec 2009 - 12:17 ::

Máte někdo zkušenost s názorem, že předseda který vybírá hotově peníze do „FO“ a za vodu, musí mít sepsanou hmotnou zodpovědnost??

Přeseda výboru SVJ pod vlivem alkoholu, aj.

Vložil Anonymous, 2. Prosinec 2009 - 0:35 ::

Dobrý den,

chci se zeptat jak se chovat a co dělat v připadě, že přijde předseda výboru SVJ na schůzi vlastníku pod vlivem alkoholu. Dále zda je vůbec možné za těchto podmínek schůzi zahájit, popř. v ní pokračovat. A zda vše co bylo odhlasováno je v pořádku či nikoli. Dále se chci zeptat jak se zachovat když členové vedení schválí mezi sebou vybudování antény a systému digitální televize v ceně cca 15000,– Kč bez svolání schůze a bez odhlasování tohoto kroku jednotlivými vlastníky SVJ. Dále se chci zeptat zda je hlasování platné, když ani jeden z členů SVJ nepodepsal listinu o hlasování (či hlasovací lístek). Je v takovémto případě možné hlasování napadnout? Protože se může stát, že někdo později řekne já jsem nic nepodepsal a já s tím nesoulasím, i když při hlasování souhlasil.

náhrada za telefony , apod.

Vložil Anonymous, 1. Prosinec 2009 - 14:28 ::

Už nevím, kde hledat, proto prosím ještě jednou, pokud si člen SVJ nechá měsíčně proplácet náhradu za telefon /odsouhlaseno za čl. schůzi/, musí dle FÚ tuto náhradu danit, neboť se jedná o příjem ze závislé činnosti. Je to tak správně? Děkuji každému za názor jak zdaňujete ve svém SVJ

Martin Losert

Vložil Anonymous, 1. Prosinec 2009 - 9:53 ::

Zdravim vsechny.Velice rad navstevuji tuto stranku,nebot zde vzdy najdu odpovedi na mnoho nasich otazek.Ted bych jednu zadost mel i ja,poradi mi nekdo,kde bychom mohl sehnat nejaky vzor pro zpracovani vnitrni smernice pro ucetnictvi naseho SVJ?

Moc dekuji,Martin

Daňe z odměn výboru

Vložil Anonymous, 30. Listopad 2009 - 10:53 ::

Dobry den, muze mi nekdo sdelit, jake se odvadeji dane z odmen vyboru. Za rok 2008 nam ucetni sprovcovsk firmy odvadela 15%. Nyni je tam jina ucetni, a rika nam, ze mame platit 15% a 4.5% zdravotni pojistovne. Domnivam se, ze je to spravne, ale cetla jsem na internetu, ze jsem se meli u VZP zaregistrovat jiz drive, tak ted nevim, kdyz se zaregistrujeme pozde, zda z toho nebudou jen dalsi problemy. Dekuji za odpoved.

náhrada za telefon, PC

Vložil Anonymous, 27. Listopad 2009 - 13:32 ::

Omlouvám se předem za dotaz, už to zde bylo zřejmě již řešeno ale chci se ujistit:

členové SVJ donesli zápis ze schůze SVJ,kde jim byla odsouhlasena měsíční náhrada za použití telefonu a opotřebení PC. Zaúčtovat pouze do nákladů a nebo podléhá nějaké dani z příjmu i pokud se jedná o nepeněžní plnění? Děkuji za každý názor

zdanění úroků

Vložil Anonymous, 27. Listopad 2009 - 10:21 ::

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu.Jsme SVJ,účetnictví nám vede firma.Peníze máme na jejich účtu-což je naše hloupost.Chceme si založit svůj běžný účet a také spořící účet a také si vést účetnictví svépomoci.Jak jsem se dočítala ohledně zdanění úroků- stále nechápu jak je to s daněmi. Úrok na běžném účtu je od daně osvobozen, ale úrok na spoř.účtu podléhá zdanění. Bude cca.15000 tis­.ročně. Dle zákona musíme podat daň.přiznání DPPO, kde daň bude 0 – viz.§20. Ale aby nedošlo ke zdanění, musí být úrok použit v násled.letech na krytí nákladů spojených se správou domu.Nevím zda-li zprávu domu můžu považovat výplatu jednoho vlastníka za vedení účetnictví.Pokud ano,bude zprávné tuto částku přeúčtovat na fond SVJ,ze kterého se uhradí výplata odměny?A jak máme postupovat, když jsem doposud služby za účetnictví platili zálohově?

Podle vložených prostředků

Vložil Anonymous, 26. Listopad 2009 - 18:03 ::

Máme několik nových vlastníků, kteří chtějí rozhodovat podle poměru vložených prostředků. Argumentují, že byt koupili za tržní cenu. Jak se s jejich přístupem nejsnadněji vypořádat? Je mi jasné, že jejich právní názor není v souladu s platným bytových zákonem, ale opakují ho pořád dokola a zdržují tím od projednání jiných věcí. Děkuji.

Syndikovat obsah