Ostatní

zápach

Vložil Anonymous, 2. Únor 2010 - 0:19 ::

Dobrý den, Soused podemnou o patro níž si stěžuje na linoucí zápach ve stupaček který se údajně táhne od denně shora dolů, k němu. Chce, abych to napravil. Jinak podají stížnost na Městský úřad a bude vyžádáno řešení podle paragrafu 127 občanského zákona. Všichni z vedení to podepsali.
Můžete mi poradit co mam dělat.

Účtování o dotaci

Vložil Anonymous, 1. Únor 2010 - 9:29 ::

Jak o dotaci účtuje právnická osoba, která je vlastníkem bytu v SVJ.

Jedná so o dotaci na pořízení investičního majetku, která se promítá ve snížení vstupní ceny tohoto majetku, neboli dochází ke snížení základny pro výpočet daňových odpisů. Příjemce dotace tak uplatňuje odpisy pouze z té části hodnoty investičního majetku, kterou sám financoval. Taková dotace tedy snižuje pořizovací cenu nebo vlastní náklady.

převod do osobního vlastnictví

Vložil Anonymous, 30. Leden 2010 - 11:26 ::

Dobrý den mám takový problém,chtěla jsem odkoupit družstevní byt nebo respektive odkoupit podíl na družstevním bytě a pak následně doplatit anuitu na dr.bytu a převest do osobního vlastnictví.Na SBD mi bylo řečeno,že převod není možný ,protože nynější majitelé(spolu­vlastníci podílu na dr.bytu)si při zakládání SBD nepodali žádost, že v budoucnu budou mít zájem si byt převest do os.vlastnicví.Podle toho jsem pochopila,že i já nemohu o to zažádat a tudíž převést byt do os.vlast.a budu tedy muset být členem družstva bez nároku napřevod vlast.práv.Ne­rozumím tomu,když ti co v bytě žijí nechtěli do budoucna byt do os.vl. proč tedy já nemám právo si byt převést do os.vl.?

Úklid sněhu na pozemcích nepatřících SVJ

Vložil Anonymous, 30. Leden 2010 - 10:16 ::

dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli je vůbec možné , aby Shromáždění vlastníků odhlasovalo povinnost uklízet sníh a udělat rozpis vlastníkům jednotek na pozemcích, které patří městu a nikoliv SVJ. Podle katastrální mapy patří do SVJ jen schody u schodiště, nikoliv přilehlé chodníky, které nikdo neuklízí a patří městu. V usnesení SVJ je, že se bude uklízet schodiště i přilehlé chodníky.Je to možné ?

Rocni vyuctovani SVJ

Vložil Anonymous, 27. Leden 2010 - 23:46 ::

Zdravim, mohl by mi nekdo vysvetlit popr. odkazat na nejaky dokument, kde se resi mj.

• vyuctovani spotreby vody v danem roce (kazdy byt ma svuj vlastni vodomer tzv. pomerove meridlo + na budove je hl. vodomer), ja to beru tak, ze kdyz je na hlavnim vodomeru spotreba napr. 1000m3 a soucet jednotl. byt. vodomeru da dohromady 900m3, tak se rozdil 100m3 rozpocita pomerne k jednotl. bytovym vodomerum podle podilu kazdeho bytu na spotrebe tech 900m3,
  • vyuctovani spotreby elektriny ve spolecnych prostorach (momentalne to u nas praktikuji tak, ze se celkova spotreba elektriny rozpocita na pocet osob hlasenych v jednotlivych bytech. Prijde mi to trochu „nefer“, protoze jsme v byte hlaseni jako 4 osoby, z toho jsou 2 deti (2 a 6 let) – proste nemyslim si, ze dite stare 2 roky „spotrebuje“ stejne jako dospely clovek,

platba stočného.

Vložil Anonymous, 25. Leden 2010 - 12:10 ::

CHci se zeptat jestli musím ze zákona platit stočné když v obci není čistička . Tom .

platba z dlouhodobých záloh soukromý majetek

Vložil Anonymous, 23. Leden 2010 - 13:09 ::

Výbor SVJ platí z dlouhodobých záloh 50 % úvěr na okna která jsou v Prohlášení vlastníka součástí bytů majetek ve vlastnictví.Provedl navýšení úroků z úvěru podle velikosti bytů. To znamená 32 tisíc platé úroky a 40 tisíc úvěr ze záloh. Policie s tímto souhlasí a nenaznala, zpronevěru a je to podle ní v pořádku protože úvěr svých oken hrádí se svých záloh to znamená že zůstatek po odpočtu úvěru je 53 % a u ostatncích 100 %. Porušuje se tak §13/1 podíl na správě domu podle podílu. co s tím. Podle právníků jedná Výbor porušuje zákon a pro Policii Prohlášení vlastníka je papír do koše.

Účetní závěrka

Vložil Anonymous, 19. Leden 2010 - 16:07 ::

Dobrý den, mám prosbu.Musí se účetní závěrka schvalovat na shromáždění? A pak se posílá na rejst. soud? Ještě něco musíme udělat? Děkuji, Blanka

podíl na úvěru

Vložil vlastab, 19. Leden 2010 - 10:44 ::

Dobrý den

jsme Společenství vlastníků jednotek (16bytů), v roce 2007 shromáždění odsouhlasilo 100% vlastníků zateplení domu, na financování úvěr od stavební spořitelny pro SVJ s tím, že každý vlastník podepsal ručitelské prohlášení na poměrnou část úvěru podle m2, a byla mu vypočtena výše záloh na tento úvěr. Zateplení proběhlo a všichni spláceli v pořádku. Problém nastal, když jeden z vlastníků byt prodal, údajně novému vlastníkovi o tomto úvěru neřekl a ten se nechce na finacování úvěru podílet s tím, že nic nepodepsal a zálohy na správu domu včetně úvěru posílá snížené o tuto částku. Má na to právo? Nepřešla na něj tato povinnost podle ZoVB §20 ods 3 (převod jednotek)?

Výbor SVJ

Vložil Anonymous, 16. Leden 2010 - 17:33 ::

Jakou zodpovědnost nese výbor SVJ za úhradu prací při rekonstrukci objektu za neprovedené práce a práce neprovedené v rozsahu požadavku,ale uvedené v nabídkovém rozpočtu.

Syndikovat obsah