Ostatní

Fondy - upřesnit

Vložil Anonymous, 8. Listopad 2010 - 18:40 ::

Pořád se tu diskutuje o jakýchsi fondech, aniž by byla zřejmá vazba na společenství. Nechcete tady uvést, jaké fondy ve Vašem společenství máte? Patrně půjde o rozšířenou záležitost.

Fond pojištění výkonu funkce?

Fond ohřevu vody?

Fond pro zvelebení výtahové šachty?

Fond pro pronájem fasády?

Všeobecný Fond Kurta Kropáče a Gertrudy Kropáčové pro správu domovní prádelny?

dohoda o provedení práce - statutární zástupce bytové družstva

Vložil Anonymous, 5. Listopad 2010 - 18:08 ::

Je pravda, že statutární zást. družstva, který je zápsán v OR může brát měsíčně pravidelně odměnu ze které odvádí 15% daň a jednou za rok prý minimální zdravotní? Prý má dohodu o provedení práce? Mám pocit, že jsou spojeny 2 smlouvy v jednu. Je to pravda? Děkuji.

Koupě pozemku okolo domu

Vložil tuurq, 4. Listopad 2010 - 9:18 ::

Zdravím a jako předseda malého SVJ (1 dům s osmi byty)se ptám: Můžeme jako společenství koupit pozemek? Parcela přímo pod domem je naše, ale dům stojí v oplocené zahradě, spolu s dalším, který ale není součástí našeho SVJ. Oplocený pozemek je v majetku města, které nám nabídlo koupi nebo pronájem. Díval jsem se do zákona o převodu bytů, ale tohle do správy společných prostor tohle asi nepatří, ne?

Daňově uznatelný výdaj?

Vložil Anonymous, 3. Listopad 2010 - 22:50 ::

Dobrý večer,
mám prodejnu v bytovém domě a každý měsíc platím do fondu oprav. Mohu si tyto částky zaúčtovat do uznatelných výdajů? Vedu daňovou evidenci.
Děkuji za odpověď.
Nováková

příjmy z pronájmu

Vložil Emanuela, 3. Listopad 2010 - 13:09 ::

Dobrý den, naše SVJ obdrží příjem z pronájmu, členové se dohodli, že nechají sumu na běžné opravy v domě, tudíž je to závazek SVJ ke svým členům, jak budou členové tento příjem zdaňovat, prosila bych nastínit jaké jsou možnosti, děkuji moc Emanuela

rušení nočního klidu

Vložil Anonymous, 1. Listopad 2010 - 15:59 ::

dobrý den, chtěla bych se zeptat,jak postupovat,když nás sousedi pravidelně obtěžují v nočních a ranních hodinách hlasitým sexem (lépe řečeno paní).je to nepříjemné a navíc mají doma dítě.tudíž si myslím,že když je slyšíme pravidelně přes zeď my, chudák malá holka.trvá to již dlouhodobě a nevíme, jak to řešit.Jsou hluční i přes den, dupání,řev…ale to by člověk přešel…Nočníi hodinová představení jsou daleko horší. Jde o rušení nočního klidu a jak v tomoto případě postupovat. Děkuji za případné odpovědi.

vyplacené odměny za rok 2009 - bez přihl. zdr. pojišťovny

Vložil Eliška, 31. Říjen 2010 - 7:12 ::

Pokud byly v roce 2009 vyplaceny odměny – mimo pokladnu / pokl. hotovost byla odsouhlasena na účetní stav/ a nyní se zjistilo při předání pokladny, že vlastně byly vypláceny z pokladny a tudíž nebyly provedeny žádné přihlášky,odvody atd. – tak si myslím, že by se tento stav měl zhohlednit v roce 2010 – vyřídit všechny náležitosti a počítat s penalizací? Je můj názor správný? Jiný názor je, že by se to mělo vše zohlednit do roku 2009? Prosím, o radu. Eliška

Podpisy na dohodě o rozdělování nákladů na správu

Vložil Anonymous, 28. Říjen 2010 - 15:28 ::

Ráda bych znala názor právníků na to,

jestli je možné, aby dohodu podle § 15 odst. 1 ZoVB podepsal nevlastník jednotky na základě univerzální plné moci od vlastníka jednotky (pokud taková plná moc existuje)

a jestli musí dohodu podepsat všichni spoluvlastníci (např. tři sourozenci).

N. Klainová

aktuální literatura ohledně svj

Vložil Anonymous, 28. Říjen 2010 - 14:06 ::

Dobrý den, potřeboval bych zjistit nějaké kníhy které se týkají Svj jeho účetnictví atd. Prosím nevíte o nějaké takové lituratuře, nejlépe co nejaktuálnější? Pa­vel

Nové stanovy SVJ

Vložil Anonymous, 28. Říjen 2010 - 13:19 ::

Dobrý den, zajímalo by mě, máme schválené nové stanovy a zajímalo by mě jak je máme poslat na Obchodní rejstřík? … nebo jestli se změna stanov někde musí posílat? K.L.

Syndikovat obsah