Ostatní

Reklamace vyúčtování záloh - elektrická energie

Vložil M, 7. Duben 2011 - 16:28 ::

Dobrý den,

jsem vlastníkem bytové jednotky v SVJ a měli jsme problém ohledně vyúčtování záloh. Zálohy nebyly Výborem stanoveny a konečné vyúčtování také nebylo schváleno výborem. V případě elektrické energie po tři roky docházelo ke špatnému účtování, kdy byly elektroměry špatně napojeny. Na vyúčtování jsem tedy nehradila ničeho a podala na něj reklamaci, která do dnešního dne (od roku 2008) nebyla vyřešena. Chtěla jsem se zeptat, zdali mám tedy povinnost zálohy platit, pokud není řádné schválení záloh ani vyúčtování a jeho reklamce není vyřízena. Jsem s platbou těchto plateb v prodlení? Podle čeho je mám platit? Jak musí být zálohy placeny, pokud to není přesně stanoveno a platby probíhají jenom na základě vyúčtování, ktere je provedeno špatně? Čím se toto řídí? Mám nějaká práva, krom toho čekat, až se má reklamace vyřídí? může SVJ proti mě podat žalobu, že neplatím, když to vyúčtování není schváleno a reklamace není vyřízena?

Platnost jednání shromáždění

Vložil admin (bez ověření), 6. Duben 2011 - 21:19 ::

Dobrý den , mám dotaz k proběhlé schuzi shromáždění, ze které byl porízen výborem zápis, který neodpovídá zkutečnosti. Jednání schromáždění neprobíhalo podle platných stanov, na koho se jako vlastník mohu obrátit k podání námitky. dekuji za odpoved

paušální náhrada - telefon

Vložil Petraa (bez ověření), 6. Duben 2011 - 9:35 ::

čl.schůze odsouhlasila náhradu předsedovi SVJ – každý měsíc náhrada 600,– Kč za tel.hovory pro SVJ. Předseda za výkon funkce nepobírá žádné jiné odměny. Chápu správně, že tyto náklady za tel.tj. ročně 7.200,– Kč ročně budou pro něho příjem, který musí zdanit? Petra

úhrada vodného z dlouhodobé zálohy

Vložil Martina 2 (bez ověření), 6. Duben 2011 - 7:29 ::

Je možné aby SvJ odsouhlasilo, že část vodného za r. 2010 neplatili vlastníci v rámci ročního vyúčtování, ale z dlouhodobé zálohy na opravy? Děkuji Martina

úklid

Vložil tina1109, 6. Duben 2011 - 7:17 ::

Ještě by mě zajímalo ..pokud máte zkušenosti co to znamená. V rozpisu nájmu platí byt 50kč na úklid, ale každý si na patře uklízí sám. Jen v zimě jeden z výboru zametá chodník. Kam tyto peníze jdou?Průkopník toto neví, nikdo z ostatních nájemníků taky ne. Vzhledem k tomu, že jako nové máme jen 2 co jsou na naší straně, bojím se, že se to nedovím. Ono za rok to nedělá málo. Že by to bylo pro někoho kapesné??

Doklady

Vložil tina1109, 6. Duben 2011 - 5:16 ::

Chtěla bych se zeptat, když nejsem ve výboru – mám nárok nahlídnout do dokladů? prý je to nemožné. Jsme dům se 17byty, ale ve výboru je 5 lidí, není to až moc?

Odstoupení předsedy SVJ

Vložil Anton (bez ověření), 4. Duben 2011 - 18:29 ::

Jak postupovat v případě odstoupení předsedy SVJ. Je pravda, že když odstoupí předseda tak musí odstoupit s ním celý výbor?

Fond Oprav

Vložil Karlos (bez ověření), 4. Duben 2011 - 10:47 ::

Dobrý den, chtěl bych vás požádat o radu. Jsme SVJ a budeme řešit rekonstrukci naše bytového domu. Na rekonstrukci použijeme i prostředky z našeho fondu oprav. Zajímá mě kolik peněz musí SVj ve fondu oprav nechat? Někde jsem slyšel, že se to počítá v procentech, jako 20% atd. ? Moc by mi vaše odpověď pomohla… předem děkuji

Odpovědnost účetní

Vložil Antonín (bez ověření), 30. Březen 2011 - 13:53 ::

Víte někdo, jestli nasmlouvaná účetní ručí za zpracování a výpočet daně? Nezdá se nám letošní výpočet na daňovém přiznání, účetní má všechno zdůvodněné a my jsme laici. Co když se stane, že FÚ nebude spokojen a dodatečně nám napočítá nějaké pokuty? Díky za rady. Luboš

kontrola účetnictví

Vložil rive (bez ověření), 30. Březen 2011 - 9:23 ::

Dobrý den, stali jsme se čerstvě SVJ a původní BD (vzniklé v rámci privatizace) chceme zrušit. Nyní podáváme daňové přiznání za rok 2010 (ještě BD). BD zatím nyní (do zápiu SVJ na OR a získání IČO) provádí správu SVJ včetně účetnictví. Prosím o odpovědi na tyto otázky: 1)Provádí účetní správně účetnictví, jestliže zaúčtovává veškeré účetní doklady (původního BD i nynějšího SVJ)v rámci jednoho účetnictví BD? Nebo má existovat samostatné účetnictví původního BD (kam již neplynou žádné příjmy a ojediněle výdaje) a zvlášť účetnictví SVJ (které BD „pouze“ spravuje pro SVJ)?

Syndikovat obsah