Ostatní
Jaké stanovy jsou platné
Dobrý den. V roce 2003 jsme na členské schůzi jsme kompletně změnily stanovy. Byly schváleny a zapsány v notářském zápisu. V roce 2006 bylo provedeno doplnění stanov a zapsány v notářském zápisu. V roce 2009 byly doplněny znovu stanovy ale byly zapsány do starých stanov z roku 1997. Tyto stanovy byly předloženy jako platné stanovy BD notáři,který doplněk zapsal do notářského zápisu.Další doplňování stanov byly zapisovány do starých stanov. Poraďte jaké stanovy platí. Předem děkuji. Váša
poplatky za vedení úvěru
Dobrý večer, prosím,v současné době se dost aktivně řeší bankovní poplatky za vedení úvěru.Dnes večer ve zprávách na ově jsem si vyslechl tuto záležitost a tak nevím, zda se to rovněž vztahuje na Společenství vlstníků. Jestli ne,tak proč z jakého důvodu.Děkuji. Pilnaj Petr
střecha
Prosím o radu zatéké nám do bytu střechou a SVJ má výměnu střechy plánovanou na jaro,a do té doby nehodlají pro to nic udělat.Nevím jaký postup zvolit na ústní upozornění jsme dostaly odpověd počkat na výměnu na jaro.
Přefakturace energie na plátce DPH.
Dobrý den, mám otázku ohledně přefakturace. Teplárna chce přefakturovat spotřebu elektrické energie tepelného výměníku v domě. Předpokládám, že SVJ jako neplátce DPH nemůže vystavit daňový doklad na základě kterého by potom Teplárna dostala zpět DPH. Je správná moje úvaha, že pokud přefakturujeme spotřebu eletřiny včetně DPH, Teplárně to znemožní odpočet, nebo je to u energií jiné? Bez DPH to přefakturovat nemůžeme. Helena
vyúčtování
Dobrý den.Naše SVJ platí do FO 25 Kč za 1m/2.Jsou tu dva sklepní prostory a jedna půdní místnost.Tyto místnosti jsou počítány do plochy bytu a tudíž za ně platíme stejně jako za byt.Jeden majitel sklepu nemá jinou žádnou sklepní kóji a tudíž jsme pro něj chtěli výjimku,aby neplatil.Druhý majitel sklepu,který si sklep koupil zcela dobrovolně a má i sklepní kóji přestal za sklep platit sám od sebe. Vznikl mu dluh za 4 roky. Ve stanovách máme ,že peníze,které přijdou na náš společný účet :první část je tak zvaná do Fo a druhá na služby domu.Jelikož platí méně,při vyúčtování,ve které mají přeplatek si jim odečítá tento dluh.Přeplatky si nevyzvedávájí,protože jim SVJ nevyplácí celou část v rámci dluhu.
Výbuch ve Frenštátu a SVJ
Každý víme k čemu došlo ve Frenštátu… dům byl v rukou vlastníků – SVJ. Co myslíte, šlo tomu předejít nebo co může udělat shromáždění vlastníků nebo konkrétně vlastníci aby se zabránilo podobným problémům…
Tiskopisy na Rozvahu a Výkaz zisku.
Dobrý den, může mi někdo proradit prosím na jakých tiskopisech se podává na FU „Rozvaha“ a"Výkaz zisku" ve zjednodušeném rozsahu a kde je možno je sehnat? Musí to být orginální výtisky? Děkuji.
Daně z příjmu a SVJ
Shromáždění dalo SVJ souhlas k pronájmu společných prostor/ střechy/ telefonnímu operátorovi,s tím že tento příjem bude použit následně na rekonstrukci střechy.Kdo takovýto příjem daní SVJ nebo musí jednoliví VJ.?POŠTOVÁ
Sleva na dani r. 2013
Od r. 2013 si pracující důchodce nebude moci odečíst slevu na dani z příjmů (cca 28 tis. Kč). Je v tomto smyslu „pracující důchodce“ také důchodce- člen výboru SVJ pobírající odměny nebo důchodce který pronajímá byt ?
Darování členských práv k bytu
Pred uzatvorením manželstva sme kúpili za spoločne nadobudnuté peniaze členské práva k družstevnému bytu. Tieto boli napísané na priateľa- teraz už manžela. Vzali sme sa a členské práva su na neho. Manželstvom aj mne vznikol s družstvom vztah nájomníka dovtedy som bola len podnájomním. Teraz chcem vyriešiť otázku čo podniknuť aby sme boli obaja majiteľmi členských práva to jest keby nastala situácia žeby sme sa rozvázdali automaticky členské práva zostanú manželovi a mne nezostane nič. Ako to ošetriť aby pri rozvode sme si hodnotu bytu podelili na polovicu.

Poslední komentáře