Ostatní

nutný počet % VJ ke svolání shromáždění

Vložil Janák Václav (bez ověření), 3. Červen 2013 - 17:40 ::

Vážení, moc Vás prosím o informaci,kolik že lidí,tedy společníků může svolat schůzi(shromáž­dění),když předseda odmítá tuto schůzi svolat. Prosím,kolik procent nás musí být abychom mohli společně projednat věci,které mají být v současné době realizované na základě svévole předsedy SVJ,který si oběhl řadu lidí,se kterými osobně projednával své nápady, podložené na lžích, které jsou doložené dalšími lidmi.Pro úplnou informaci zde předkládám skutečnost,že na lednovém či únorovém shromáždění byly předloženy a projednány návrhy k vylepšení našeho paneláku, na které se za určitou dobu nastřádaly peníze, díky státní úrokové dotaci za původní revitalizaci domu.

Dotaz p. lakemu - bohužel v předmětné diskusi můj dotaz pravděpodobně zanikl

Vložil acer2001, 3. Červen 2013 - 15:34 ::

P.lake, velmi pozorně načítám Vaše příspěvky a jako osoba pohybující se ve státní správě, právní prostředí, mnohdy se zájmem zjišťuji svoje nedostatky-přiznávám, jsem jedna z tzv. „ovcí“ jak jste kdysi na foru uvedl. Každopádně třeba i o tom tady to forum je…oceňuji, že snad jako jeden z mála svoje tvrzení dokládáte judikaturou, či odkazy na zákonná či jiná ustanovení, což kvituji a nejen já určitě děkuji. Nyní k věci a mojí neznalosti v souvislosti s Vaším článkem, že dluhy nepřecházejí na nového vlastníka:

•manželka již 3 rokem vlastní bytovou jednotku v domě v SVJ, kde již před „x“ lety (tedy dříve než se stala nabyvatelem) odsouhlasili na shromáždění SVJ zateplení domu, opravu střechu, výměna stoupaček a vzali si úvěr. Splátka měsíční činí příkladmo dle podílu cca 2 tis. Kč v našem případě (jen pro upřesnění, bydlíme jinde, byt pronajímáme). Teď se od Vás dozvídám a přiznávám zároveň svoji neznalost, že dluhy (závazky) tenkráte odsouhlasené nepřecházejí na moji manželku. Bohužel i my splácíme měsíční splátku za „tenkrát“ odsouhlasený úvěr, jak jsem již popsal. Neexistuje žádné písemné či jiné, dobrovolné převzetí tohoto závazku mojí ženou za původního vlastníka.

Pronajímání bytu v SVJ

Vložil HEMA (bez ověření), 3. Červen 2013 - 12:11 ::

Dobrý den-jeden z majitelů bytu se odstěhoval a svůj byt pronajímá.Problém je v tom,že byt pronajímá převážně Romům.Tito v domě neuklízí,dokonce v noci zasahuje policie kvůli jejich hádkám,poškození vchodových dveří(rozbití skla).Problém je v tom,že majitel bytu měsíční zálohy SJV neplatí(voda,topení atd.)musíme to hradit z peněz na opravy.Chtěla bych se zeptat,můžeme nějak majiteli zabránit pronajímat byt takovým lidem,nebo on nemusí ze zákona brát na náš požadavek zřetel.Jak se bránit jako majitelé ostatních bytů tomu,abychom za něho neplatili zálohy.Máme vůbec ohledně těchto problémů nějaká práva? Děkuji za radu.

Soudní úschova

Vložil Kateřina (bez ověření), 3. Červen 2013 - 11:37 ::

Prosím o sdělení jak taková soudní úschova má vypa- dat. Bylajsem u notáře s dotazem na soudní úschovu. Notář mi sdělil, že na soudní úschovu fin.prostředků mně musí zřídit samostatný účet u banky s měsíčním poplatkem za vedení účtu 100 Kč, další poplatky za každý obrat na účtu. V tomto případě se mně tato soudní úschova značně prodraží. Existuje nějaká levnější soudní úschova?. Já těmto věcem málo rozu- mím a potřebuji poradit. Děkuje Kareřina

oplocení

Vložil Ing.J.Žagmen (bez ověření), 3. Červen 2013 - 10:29 ::

Jsme SVJ o 15 byt.jednot­kách. S domem sousedí pozemek, který máme pronajatý pro zahrádky od Města Havířov. Oplocení pozemku bychom chtěli inovovat a náklady hradit z fondu oprav, kde máme přebytek peněz vzhledem k tomu, že jsme dům před 4 roky zateplili a inovovali. Máme na to právo, případně poraďte, prosím, jak postupovat. Děkujem.

Ing.J.Žagmen, Havířov

oplocení

Vložil Ing.J.Žagmen (bez ověření), 3. Červen 2013 - 10:29 ::

Jsme SVJ o 15 byt.jednot­kách. S domem sousedí pozemek, který máme pronajatý pro zahrádky od Města Havířov. Oplocení pozemku bychom chtěli inovovat a náklady hradit z fondu oprav, kde máme přebytek peněz vzhledem k tomu, že jsme dům před 4 roky zateplili a inovovali. Máme na to právo, případně poraďte, prosím, jak postupovat. Děkujem.

Ing.J.Žagmen, Havířov

Funkce Revizora SVJ

Vložil beran49, 3. Červen 2013 - 7:35 ::

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda funkci Revizora SVJ může vykonávat člen výboru. Je sice členem výboru, který dochází na jeho schůze pouze jako přísedící, ale nemá rozhodující hlas. Děkuji HeJi

Plíseň v bytě z důvodu vlhkosti sklepů - SVJ nechce řešit

Vložil Irena (bez ověření), 2. Červen 2013 - 21:26 ::

Dobrý den, bydlíme v přízemním bytě. To, že tento byt je poněkud chladný se dalo čekat, ale bohužel sklep pod námi je vlhký a vlhko stoupá i do bytu. Pokud cokoliv položím na zem, je to vlhké a začne plesnivět. Správce SVJ odmítá problém řešit s tím, že když jsme byt v přízemí koupili, měli jsme to čekat a je to pouze náš problém. Je možné nějakým způsobem SVJ donutit tento problém řešit? Děkuji.

změny v domě

Vložil Janák Václav (bez ověření), 2. Červen 2013 - 19:25 ::

Vážení poradci tohoto portálu, Obracím se zde na Vás s tímto problémem. V našem domě máme za vchodovými dveřmi dosud tzv.lítačky,které v zimním období ve velké míře zabraňují vniku mrazivého vzduchu do domu. Přesto, že máme nové hl.vchodové plastové dveře, dokonale netěsní. Samotná dodávací firma není schopna dveře dotěsnit.V současné době se většina vlastníků rozhodla tyto lítačky odstranit. Prosím, mám nějakou možnost tomuto rozhodnutí zabránit? Bydlím v přízemí a mám obavy,že zajištění tepla v bytě v zimním období, se mi značně prodraží oproti vlastníkům ve vyšších patrech, kteří toto ochlazování nepociťují.

Předražený projekt revitalizace protlačován výborem s.v.j.

Vložil Blaha, 2. Červen 2013 - 10:34 ::

Výbor s.v.j. sám vybral jen jeden předražený projekt se speciálními prvky na zateplení za 5 miliónů Kč a předložil jej jako jediný ke schválení na schůzi vlastníků jednotek. Lze předpokládat, že bude opět předložena jen jedna firma k realizaci tohoto projektu.

Projekt byl bohužel schválen nadpolovíční většinou. Jakým způsobem má nesouhlasící vlastník možnost zpochybnit toto rozhonutí ?

Syndikovat obsah