Ostatní

Stížnost na majitele

Vložil Nájemnící bytů na adrese Bohumínská 53, Slezská Os (bez ověření), 3. Červenec 2013 - 19:46 ::

Chtěli bychom se zeptat kam a jak máme podat stížnost na majitele bytu, který v něm chová 19 koček a koťata a z bytu se šíří zápach a on to nechce řešit. Děkujeme za odpověď a radu.

Plná moc

Vložil Leni, 3. Červenec 2013 - 12:23 ::

V pozvánce na schůzi máme informaci, že pokud se nebudeme účastnit schůze, máme někoho pověřit plnou mocí, ALE že to musí být vlastník jednotky v našem domě. Prý je to nějaká novinka. Jak je to tedy s plnou mocí ? Prý při volbách při změně stanov dokonce ani plná moc být udělena nesmí.

Korespondenční hlasování

Vložil Plastak, 1. Červenec 2013 - 21:33 ::

Zdravim, je korespondenční hlasováni pokud je zaneseno v stanovach, legalni či jak jsem se někde dočetl je proti zákone ?? Dik za radu

Promlčení reklamace

Vložil Selka (bez ověření), 1. Červenec 2013 - 16:19 ::

Podala jsem reklamaci na vyúčtování odměny správci dne 30. 4. 2012 týkající se roku 2011 a druhou reklamaci na shodný problém vystavenou 12.května 2013. Na žádnou z těchto reklamací mně výbor SVJ neodpověděl a ponechal vyjádření na správci SVJ. Svyjádřením správce nemohu souhlasit, protože v na- šich stanovách je psáno, že členové jsou povinni hradit stanovené příspěvky spojené se správou domu podle velikosti spoluvlastnického podílu, neurčuje- li písemná dohoda všech vlastníků jednotek jinak. Odměna správci je rozúčtovávána na bytovou jednot- ku. Na tento rozpor se stanovami jsem přišla až po

Zamlžené okno

Vložil Alex (bez ověření), 26. Červen 2013 - 18:54 ::

Na shromážděni vlastníků vznikl tento problém: jednomu majiteli bytu se zamžilo okno a on vznesl požadavek na jeho úhradu z FO. Okno je již po záruční době. V následující diskuzi o vnějšim nátěru rámů bytových požadoval tento majitel, aby si nátěry prováděné společně hradili jednotliví majitelé bytů a nikoli z FO. Příčina byla v tom, že jsme mu odmítli uhradit opravu okenního skla. Jak je to tedy se skly a rámy oken? Dík za názor.

výměna svítidel - nesouhlas jednoho vlastníka

Vložil akja (bez ověření), 26. Červen 2013 - 12:52 ::

SVJ 7 byt.jednotek – když si 3/4 odhlasovala (souhlasila) výměnu chodbových svítidel,tzv.bli­kačky – úspora energie,kdy někteří zvlášť v nočních hodinách za sebou nezhasínají, jeden nesouhlasil. Zaplatili jsme fakturu, ale ten který s tím nesouhlasil je proti, aby mu alikvotní částka byla vzata s jeho účtu FO. Má pravdu? Podle mého. I když s opravou nesouhlasí měla by faktura být rozpočtena na všechny podle vlast.podílů_

Odměny členů výboru

Vložil Radúza2, 25. Červen 2013 - 14:30 ::

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, pokud si shromáždění odsouhlasí odměny členům výboru, zda jsou na základě uvedeného rozhodnutí shromáždění a zápisu ze schůze shromáždění tyto odměny ze zákona považovány automaticky za příjmy ze závislé činnosti a funkčních požitků, nebo mohou být členové výboru odměňováni na DPP ? Děkuji

Pověřený vlastník

Vložil Alexxandra Pretty, 25. Červen 2013 - 12:42 ::

Zdravím pana Lake a hlásím se s novým dotazem. Dnes mi přišel nějaký dopis od stavebního odboru a z něj jsem se dozvěděla situaci takovou, že nově zvolený pověřený vlastník, který byl loni odhlasován a převzal funkci po starém pověřeném vlastníkovi a byla mu vyměřena i odměna za rok, tak podle výpisu z Obchodního rejstříku údajně není pověřeným vlastníkem, je tam stále veden ten starý pověřený vlastník. To znamená, že nově zvolený vlastník nebyl zapsán do OR (asi je to nutné??) a přesto svolává schůze, vyvolává hlasování a jedná za společenství například se stavebním úřadem apod.

Sklepy v SVJ - trestný čin?

Vložil Alexxandra Pretty, 24. Červen 2013 - 10:36 ::

Dobrý den, mám další dotaz. V r. 2011 jsme v domě řešili opravu stávajících sklepů. Tři jednotky v domě sklepy nemají a tak majitelé měli přání si sklepy vystavět v nepoužívané prádelně (dle Prohlášení vlastníka se jedná o prádelnu). Protože se v domě hospodaří všelijak a zrovna jeden z těch, kteří si sklepy chtěli vystavět, mi sdělil, že žádné podrobnosti ohledně opravy sklepů mi nesdělí včetně vyúčtování, tak jsem odmítla dát souhlas s výstavbou nových sklepních kójí. Toto moje přání proběhlo několikrát na schůzi a několikrát je uvedeno v zápisech ze schůze.

+zástavní právo smluvní

Vložil Helush (bez ověření), 20. Červen 2013 - 15:19 ::

Dobrý den, před rokem jsem zakoupila byt v opraveném domě, kde polovina bytů je družstevních a polovina vlastníků.Prodej bytu zajištovala realitní kancelář a tak jsem ani netušila, že by tu mohl být nějaký háček. Po roce jsem ale zjistila, že mám na bytě věcné břemeno a to zástavní právo smluvní. V podstatě toto věcné břemeno má v domě 48 bytů a 26 bytů je bez tohoto břemene. Bylo mi jasné , že se splácí úvěr na opravu domu, ale pátrala jsem proč to nemají i ostatní byty. Zjistila jsem, že v době, kdy se bral úvěr na opravu, mohlo družstvo ručit pouze družstevními byty, nikoliv byty vlastníků a tak se stalo, že toto věcné břemeno má pouze zmíněných 48 bytů.

Syndikovat obsah