Ostatní

změna stavby - zrušení účelovosti kolaudované části v domě

Vložil Podhorský Milan (bez ověření), 7. Červen 2013 - 16:10 ::

Dobrý den, Mám zde prosím dotaz, na který neznám odpověď. Došlo ke změně – zrušení části v domě, která byla koloaudovaná.Přitom se jednalo o účelovou část,která zabraňovala volnému průchodu. Mám dotaz. Kolik vlastníků může tuto kolaudovanou část v domě zrušit? Děkuji za Vaše fundované odpovědi. Děkuji za informace.

nová domovní plynová kotelna

Vložil tygr666, 6. Červen 2013 - 17:50 ::

Dobrý den ,mám tento dotaz. Do roku 2010 jsme byli závislí na městské kotelně co se týká ohřevu TUV a tepla ceny byli vysoké a kotelna v havarijním stavu . Po dohodě se vybudovala domovní plynová kotelna hrazená z fondu oprav . Kotelnu máme přímo v bytovce . Každý majitel bytu má nainstalovaný na každém tělese měřák spotřeby tepla typu METRA COOP THERM E-ITN 30.xx Moje otázka je když máme vlastní kotelnu nerozumím proč si účtujeme za TUV 322kč za m3. tato cena je srovnatelná s cenou kterou nám účtovalo město když jsme byli na ně napojeni .¨ A další otázka je Jak se tato cena vůbec vypočítává .Pokud někdo máte zkušenosti prosím poradte !!!

Jak by kdo postupoval?

Vložil Luboš Karlík (bez ověření), 6. Červen 2013 - 17:20 ::

Prosím,nejsem rebel,vím,co obnáší se starat o druhé.V zásadě by ale mělo všude platit,že by se věci v SVJ měli řešit dle zákona a Stanov.Co ale dělat,když se provedou úpravy v domě, projednané a schválené nějakým neznámým počtem lidí,kterým předseda vysvětlí svým osobním názorem,tedy svou pravdou jím požadovaný předmět ke změnám v domě, aniž by tedy tyto věci řešil na řádném shromáždění,kde by mohla proběhnout konzultace k jím nadneseným požadavkům. Navíc si nechá potvrdit souhlas i po telefonu,kdy majiteli sdělí,že s těmito návrhy všichni souhlasí a chybí mu jen jeho vyjádření aby bylo komplet.Poté takto argumentuje, že má věci již schválené lidmi,když si je oběhl a žádné námitky jej nezajímají i když jsou menšinovou částí považovány za oprávněné.

Poplatek správci SVJ za vedení úvěru

Vložil Věra Wilková , člen výboru SVJ (bez ověření), 6. Červen 2013 - 10:57 ::

Naše SVJ má úvěr na zateplení domu. Dostali jsme i dotaci na projekt Panel.Splátky řádně splácíme bance, jednou za 1/2 roku dostáváme na fond oprav určitou částku z přidělené dotace.Bance samozřejmě platíme za vedení úvěrového účtu, ale nechápeme proč si za vedení tohoto účtu náš správce / SBD / účtuje také a to částku vyšší než banka. Nazývají to " náklady na zúčtování úvěru a výkaznictví ". Bylo to prý odsouhlaseno předsednictvem SBD. Mají na to nějaký nárok? Máte někdo podobnou zkušenost? Naše SVJ má 24 vlastníků a každý platí měsíčně správci cca 220,–Kč.

PRESENČNÍ LISTINA - platné podpisy

Vložil Anonymous, 6. Červen 2013 - 10:34 ::

JAK JE TO S PRESENČNÍ LISTINOU,MUSÍ BÝT DOLOŽENY PLNÉ MOCI S OVĚŘENÝM PODPISEM? PRÝ SE MŮŽE DÁT DO STANOV,ŽE SE MŮŽE PODEPSAT I POVĚŘENÝ ZÁSTUPCE? TŘEBA JSOU MANŽELÉ A BY JE NAPSANÝ JEN NA MANŽELA,MŮŽE MANŽELKA NA SHŮZI SAMA A PODEPSAT SE DO PRESENČNÍ LISTINY.?

Opravne vyuctovani a odecty

Vložil Pankrac (bez ověření), 6. Červen 2013 - 8:20 ::

Dobry den,

neumoznil jsem odecty ve svem byte, nasledne mi prislo vyuctovani s velkym doplatkem, nebot vsechny odecty byly pronasobeny jednotlivymi koeficienty dle zakona. Pozadal jsem o nahradni odecty a vyuctovani, nicmene mi bylo sdeleno, ze toto musi schvalit SVJ. SVJ mi vsak toto nechce schvalit. Da se proti tomu neco delat ? Zaplaceni nahradniho odectu a opravneho vyuctovani je pro me stale nekolikanasobne levnejsi nez zaplaceni nedoplatku.

Snazil jsem se precit 372/2001Sb., ale neni mi to moc jasne. Vznesl jsem reklamaci vyuctovani ve lhute, ale momentalne to visi na schvaleni SVJ, nicmene o nutnosti schvaleni tohoto nahradniho odectu se uz nikde nepise/nemohu to dohledat.

Vykázání rebelujícího majitele ze schůze

Vložil Anonymous, 6. Červen 2013 - 7:00 ::

Dobrý den, chci se zeptat, zda je možná vykázat ze schůze SVJ majitele bytové jednotky a za jakých podmínek. Děkuji HeJi

Příjem z pronájmu

Vložil Jana P. (bez ověření), 5. Červen 2013 - 17:33 ::

Dobrý den, SVJ nám rozpočítává podíly z příjmů z pronájmu nebytových prostor. Můj dotaz zní: je možné, aby nám SVJ z těchto příjmů z pronájmu odečetlo náklady vynaložené na opravy a údržbu těchto pronajatých prostor? Pokud ano, na základě jakého předpisu, zákona…? Předem děkuji za vysvětlení Jana

neplatnost volby nových členů výboru

Vložil Mirka (bez ověření), 5. Červen 2013 - 12:33 ::

Zdravím a moc prosím o odpověď. 1)Z výboru odstoupili 2 členové, předseda svolal shromáždění, které však nebylo usnášeníschopné (sobotní termín, hrál se fotbalový zápas, členy bydlící mimo dům nepozval.....). Sám navrhl své 2 kandidátky, teprve po mé urgenci jsem navrhla další 2 kandidáty. Další shromáždění svolat nechce, nemají zájem ani členové, takže bylo dojednáno, že s možností navrhovat kandidáty během následujících 7 dnů seznámí všechny členy na vývěsce v domě. To neučinil. Pak by tu měly být zveřejněny informace o kandidátech a jeho kandidátky by měly obejít členy s listinou, kde podepíší členové, komu dávají svůj hlas. Je to legitimní postup?

Reklamace vyúčtování

Vložil salve, 4. Červen 2013 - 19:11 ::

Tak jsem reklamovl vyúčtování služeb u výboru. Ten mě odkázal na správce. Reklamoval jsem vyúčtování u správce (mělo být provedeno do 30.4.)a dodnes nemám žádnou odpověď.

Tak zbývá pouze přestat platit zálohy na služby. Existuje něco účinnějšího?

Syndikovat obsah