Ostatní
změna stavby - zrušení účelovosti kolaudované části v domě
Dobrý den, Mám zde prosím dotaz, na který neznám odpověď. Došlo ke změně – zrušení části v domě, která byla koloaudovaná.Přitom se jednalo o účelovou část,která zabraňovala volnému průchodu. Mám dotaz. Kolik vlastníků může tuto kolaudovanou část v domě zrušit? Děkuji za Vaše fundované odpovědi. Děkuji za informace.
nová domovní plynová kotelna
Dobrý den ,mám tento dotaz. Do roku 2010 jsme byli závislí na městské kotelně co se týká ohřevu TUV a tepla ceny byli vysoké a kotelna v havarijním stavu . Po dohodě se vybudovala domovní plynová kotelna hrazená z fondu oprav . Kotelnu máme přímo v bytovce . Každý majitel bytu má nainstalovaný na každém tělese měřák spotřeby tepla typu METRA COOP THERM E-ITN 30.xx Moje otázka je když máme vlastní kotelnu nerozumím proč si účtujeme za TUV 322kč za m3. tato cena je srovnatelná s cenou kterou nám účtovalo město když jsme byli na ně napojeni .¨ A další otázka je Jak se tato cena vůbec vypočítává .Pokud někdo máte zkušenosti prosím poradte !!!
Jak by kdo postupoval?
Prosím,nejsem rebel,vím,co obnáší se starat o druhé.V zásadě by ale mělo všude platit,že by se věci v SVJ měli řešit dle zákona a Stanov.Co ale dělat,když se provedou úpravy v domě, projednané a schválené nějakým neznámým počtem lidí,kterým předseda vysvětlí svým osobním názorem,tedy svou pravdou jím požadovaný předmět ke změnám v domě, aniž by tedy tyto věci řešil na řádném shromáždění,kde by mohla proběhnout konzultace k jím nadneseným požadavkům. Navíc si nechá potvrdit souhlas i po telefonu,kdy majiteli sdělí,že s těmito návrhy všichni souhlasí a chybí mu jen jeho vyjádření aby bylo komplet.Poté takto argumentuje, že má věci již schválené lidmi,když si je oběhl a žádné námitky jej nezajímají i když jsou menšinovou částí považovány za oprávněné.
Poplatek správci SVJ za vedení úvěru
Naše SVJ má úvěr na zateplení domu. Dostali jsme i dotaci na projekt Panel.Splátky řádně splácíme bance, jednou za 1/2 roku dostáváme na fond oprav určitou částku z přidělené dotace.Bance samozřejmě platíme za vedení úvěrového účtu, ale nechápeme proč si za vedení tohoto účtu náš správce / SBD / účtuje také a to částku vyšší než banka. Nazývají to " náklady na zúčtování úvěru a výkaznictví ". Bylo to prý odsouhlaseno předsednictvem SBD. Mají na to nějaký nárok? Máte někdo podobnou zkušenost? Naše SVJ má 24 vlastníků a každý platí měsíčně správci cca 220,–Kč.
PRESENČNÍ LISTINA - platné podpisy
JAK JE TO S PRESENČNÍ LISTINOU,MUSÍ BÝT DOLOŽENY PLNÉ MOCI S OVĚŘENÝM PODPISEM? PRÝ SE MŮŽE DÁT DO STANOV,ŽE SE MŮŽE PODEPSAT I POVĚŘENÝ ZÁSTUPCE? TŘEBA JSOU MANŽELÉ A BY JE NAPSANÝ JEN NA MANŽELA,MŮŽE MANŽELKA NA SHŮZI SAMA A PODEPSAT SE DO PRESENČNÍ LISTINY.?
Opravne vyuctovani a odecty
Dobry den,
neumoznil jsem odecty ve svem byte, nasledne mi prislo vyuctovani s velkym doplatkem, nebot vsechny odecty byly pronasobeny jednotlivymi koeficienty dle zakona. Pozadal jsem o nahradni odecty a vyuctovani, nicmene mi bylo sdeleno, ze toto musi schvalit SVJ. SVJ mi vsak toto nechce schvalit. Da se proti tomu neco delat ? Zaplaceni nahradniho odectu a opravneho vyuctovani je pro me stale nekolikanasobne levnejsi nez zaplaceni nedoplatku.
Snazil jsem se precit 372/2001Sb., ale neni mi to moc jasne. Vznesl jsem reklamaci vyuctovani ve lhute, ale momentalne to visi na schvaleni SVJ, nicmene o nutnosti schvaleni tohoto nahradniho odectu se uz nikde nepise/nemohu to dohledat.
Vykázání rebelujícího majitele ze schůze
Dobrý den, chci se zeptat, zda je možná vykázat ze schůze SVJ majitele bytové jednotky a za jakých podmínek. Děkuji HeJi
Příjem z pronájmu
Dobrý den, SVJ nám rozpočítává podíly z příjmů z pronájmu nebytových prostor. Můj dotaz zní: je možné, aby nám SVJ z těchto příjmů z pronájmu odečetlo náklady vynaložené na opravy a údržbu těchto pronajatých prostor? Pokud ano, na základě jakého předpisu, zákona…? Předem děkuji za vysvětlení Jana
neplatnost volby nových členů výboru
Zdravím a moc prosím o odpověď. 1)Z výboru odstoupili 2 členové, předseda svolal shromáždění, které však nebylo usnášeníschopné (sobotní termín, hrál se fotbalový zápas, členy bydlící mimo dům nepozval.....). Sám navrhl své 2 kandidátky, teprve po mé urgenci jsem navrhla další 2 kandidáty. Další shromáždění svolat nechce, nemají zájem ani členové, takže bylo dojednáno, že s možností navrhovat kandidáty během následujících 7 dnů seznámí všechny členy na vývěsce v domě. To neučinil. Pak by tu měly být zveřejněny informace o kandidátech a jeho kandidátky by měly obejít členy s listinou, kde podepíší členové, komu dávají svůj hlas. Je to legitimní postup?
Reklamace vyúčtování
Tak jsem reklamovl vyúčtování služeb u výboru. Ten mě odkázal na správce. Reklamoval jsem vyúčtování u správce (mělo být provedeno do 30.4.)a dodnes nemám žádnou odpověď.
Tak zbývá pouze přestat platit zálohy na služby. Existuje něco účinnějšího?

Poslední komentáře