Ostatní
přepis bytu ve společenství vlastníku
Chtěla bych se zeptat na postup u přepisu bytu v soukromém družstvu,společenství vlastníku.Nájemcem bytu je známá a chtěla by přepsat byt na mne.Samozřejmně, za úplatu.Jako nájemce nadále budu platit k nájmu úvěr,než se anuita splatí.Kolik takový přepis stojí.Děkuji
nabytí nemovitého majetku Společenstvím vlastníků
Může SVJ nabýt nemovitý majetek jednoho ze svých členů? Tímto členem je družstvo, které nevykazuje již skoro žádnou činnost a vlastní velkou zahradu, sousedící s domem v péči SVJ. Družstvo by rádo zaniklo a svůj majetek převedlo na SVJ. Děkuji Vám za odpověď a zdravím Vás, HAMI
Hlasování na schromáždění SVJ
Dobrý den, na schůzi bylo hlasováno o plánovaných investicích a jejich rozsahu. Nesouhlasím se zněním zápisu, který zkresluje moje kladné hlasování. Vyplývá z toho, že jsem odsouhlasila něco, s čím zásadně nesouhlasím. Ke znění zápisu jsem se vyjádřila, ale nikam to nevede. Mohu svoje kladné hlasování, odvolat?
Teplotní senzory vs. vyhláška
Dobrý den vážení,
mám takový dotaz. Rád bych v domě nainstaloval teplotní senzory – denostupňová metoda měření. ALE. Vyhláška 372 je má zohlednit až v prováděcím právním předpisu. Máte prosím tento předpis někdo k dispozici?
Díky moc
Ondřej
Hlasování Per rollam
Dobrý den, naše SVJ bylo založeno v roce 2011 a máme vzorové stanovy s malými úpravami. Nemáme tam však nic o hlasování mimo shromáždění. Naše poslední shromáždění konané dne 6.3.2014 nebylo usnášeníschopné. Chci se prosím zeptat,zda můžeme i přesto, že používáme vzorové stanovy a naše SVJ není založeno pod NOZ použít pro jeden bod z programu schůze hlasování v písemní formě dle § 1210 NOZ. Děkuji
Formulář hlášení změny výboru Rejstříkovému soudu
Zdravím všechny, na únorové schůzi shromáždění byl zvolen nový výbor. Potřebovali bychom podat návrh na zápis změny zapsaných údajů do rejstříku SVJ Rejstříkovému soudu. Dnes jsem se s tím stavil na soudu osobně, nicméně paní na podatelně byla poněkud neinformovaná a nedokázala mi odpovědět na pár otázek, které jsme k tomu měli. Odkázala mě na Rejstříkový soud, kde prozměnu celý den nikdo nebere telefon…
Poprosím tedy o radu vás:
- v kolika stejnopisech se návrh podává? Stačí jeden? Že musí být opatřeny ověřenými podpisy předsedy a místopředsedy (podepisujeme tak dle platných Stanov) je nám jasné…
Výbor nechce reklamovat
Dobrý den, mám dotaz ohledně reklamace špatně provedených prací na domě. Výbor nechce u firmy reklamovat práce, které byli zjevně provedeny špatně, vymlouvají se na to, že budeme muset i v rámci záruční doby platit firmě dopravu, která by nás vyšla draho, ve smlouvě o dílo nic takového není a není tedy důvod nic firmě hradit, dílo by měla firma opravit na vlastní náklady a to neodkladně, neboť hrozí nebezpečí úrazu (padá zateplení). Jak se máme bránit, abychom pak nemuseli práce na vlastní náklady opravovat sami, tedy ze společných peněz SVJ?
Naklady na topeni - 1 byt ma podlahove topeni
Dobry den,
chcel by som Vas poprosit o radu. Sme maly bytovy dom (v Brne) o pocte 7 bytov (rok stavby 2012). V sklepe mame vlastny kotol na ohrev vody a topenie. 6 bytov ma klasicke topenie, 1 byt (2+kk) ma ale topenie podlahove (v obytnych miestnostiach) a klasicky radiator v kupelni. Jedna sa o podlahove topenie vodou, ktoru tiez ohrieva spolocny kotol.
Existuje nejaky sposob akym ferovo (alebo aspon v sulade so zakonmi) rozpocitat naklady na topenie? Vsetky byty maju instalovane pomerove indikatory na radiatoroch (v byte s podlahovym sa indikator teda nachadza len v kupelni).
Rozpocet nakladov s pouzitim indikatorov podla mna nie je celkom mozny kedze nezohladnuje podlahove topenie bytu 2+kk. Zatial sme postupovali s rozdelenim len na zaklade podlahovej plochy, ktore ale nie je celkom spravodlive.
najemnici
Dobrý den,
před týdnem nám do domu jeden vlastník nastěhoval nájemníky (5 členná róm. rodina). Otec rodiny byl propuštěn na amnestii (údajně krádeže plus těžké ublížení na zdraví).
V domě je většina starých lidí a samozřejmě, že mají strach. Od nastěhování se sem hrnou takřka davy jejich návštěv…
Jako předseda se snažím být objektivní, ale přítomnost takových lidí není asi příjemná nikomu.
Dá se s tím něco dělat? Vlastník nezvedá telefony a komunikace s ním je obtížná :(
Předem díky. ML
vyučtování služeb - změna správce
Dobrý den , prosím moc o radu. Bydlíme v panelovém domě byt v OV. Od června minulého roku se nám změnil správce a nyní nám přišlo vyučtování služeb. Když porovnám máme téměř stejnou spotřebu teplé a studené vody i tepla . Každý rok jsme po vyúčtování měli přeplatek cca 8000kč . Nyní po prvním vyúčtování u nového správce máme 1300kč nedoplatek který nedokážu pochopit. Zálohy máme stejné jako minulé roky .Dotaz už jsem posílala novému správci a ty mi napsali že k minulým vyúčtování se nemohou vyjadřovat. Domovník v domě též neporadil prý těmto číslům nerozumí.

Poslední komentáře