Ostatní

přepis bytu ve společenství vlastníku

Vložil 1234, 13. Březen 2014 - 11:28 ::

Chtěla bych se zeptat na postup u přepisu bytu v soukromém družstvu,spole­čenství vlastníku.Nájemcem bytu je známá a chtěla by přepsat byt na mne.Samozřejmně, za úplatu.Jako nájemce nadále budu platit k nájmu úvěr,než se anuita splatí.Kolik takový přepis stojí.Děkuji

nabytí nemovitého majetku Společenstvím vlastníků

Vložil HAMI (bez ověření), 13. Březen 2014 - 8:40 ::

Může SVJ nabýt nemovitý majetek jednoho ze svých členů? Tímto členem je družstvo, které nevykazuje již skoro žádnou činnost a vlastní velkou zahradu, sousedící s domem v péči SVJ. Družstvo by rádo zaniklo a svůj majetek převedlo na SVJ. Děkuji Vám za odpověď a zdravím Vás, HAMI

Hlasování na schromáždění SVJ

Vložil wilma, 12. Březen 2014 - 13:57 ::

Dobrý den, na schůzi bylo hlasováno o plánovaných investicích a jejich rozsahu. Nesouhlasím se zněním zápisu, který zkresluje moje kladné hlasování. Vyplývá z toho, že jsem odsouhlasila něco, s čím zásadně nesouhlasím. Ke znění zápisu jsem se vyjádřila, ale nikam to nevede. Mohu svoje kladné hlasování, odvolat?

Teplotní senzory vs. vyhláška

Vložil Ondřej (bez ověření), 12. Březen 2014 - 12:44 ::

Dobrý den vážení,

mám takový dotaz. Rád bych v domě nainstaloval teplotní senzory – denostupňová metoda měření. ALE. Vyhláška 372 je má zohlednit až v prováděcím právním předpisu. Máte prosím tento předpis někdo k dispozici?

Díky moc

Ondřej

Hlasování Per rollam

Vložil Katka (bez ověření), 12. Březen 2014 - 12:05 ::

Dobrý den, naše SVJ bylo založeno v roce 2011 a máme vzorové stanovy s malými úpravami. Nemáme tam však nic o hlasování mimo shromáždění. Naše poslední shromáždění konané dne 6.3.2014 nebylo usnášeníschopné. Chci se prosím zeptat,zda můžeme i přesto, že používáme vzorové stanovy a naše SVJ není založeno pod NOZ použít pro jeden bod z programu schůze hlasování v písemní formě dle § 1210 NOZ. Děkuji

Formulář hlášení změny výboru Rejstříkovému soudu

Vložil BODLAK, 11. Březen 2014 - 17:28 ::

Zdravím všechny, na únorové schůzi shromáždění byl zvolen nový výbor. Potřebovali bychom podat návrh na zápis změny zapsaných údajů do rejstříku SVJ Rejstříkovému soudu. Dnes jsem se s tím stavil na soudu osobně, nicméně paní na podatelně byla poněkud neinformovaná a nedokázala mi odpovědět na pár otázek, které jsme k tomu měli. Odkázala mě na Rejstříkový soud, kde prozměnu celý den nikdo nebere telefon…

Poprosím tedy o radu vás:

• v kolika stejnopisech se návrh podává? Stačí jeden? Že musí být opatřeny ověřenými podpisy předsedy a místopředsedy (podepisujeme tak dle platných Stanov) je nám jasné…

Výbor nechce reklamovat

Vložil Jitka (bez ověření), 11. Březen 2014 - 13:54 ::

Dobrý den, mám dotaz ohledně reklamace špatně provedených prací na domě. Výbor nechce u firmy reklamovat práce, které byli zjevně provedeny špatně, vymlouvají se na to, že budeme muset i v rámci záruční doby platit firmě dopravu, která by nás vyšla draho, ve smlouvě o dílo nic takového není a není tedy důvod nic firmě hradit, dílo by měla firma opravit na vlastní náklady a to neodkladně, neboť hrozí nebezpečí úrazu (padá zateplení). Jak se máme bránit, abychom pak nemuseli práce na vlastní náklady opravovat sami, tedy ze společných peněz SVJ?

Naklady na topeni - 1 byt ma podlahove topeni

Vložil p. Havjar (bez ověření), 10. Březen 2014 - 16:58 ::

Dobry den,

chcel by som Vas poprosit o radu. Sme maly bytovy dom (v Brne) o pocte 7 bytov (rok stavby 2012). V sklepe mame vlastny kotol na ohrev vody a topenie. 6 bytov ma klasicke topenie, 1 byt (2+kk) ma ale topenie podlahove (v obytnych miestnostiach) a klasicky radiator v kupelni. Jedna sa o podlahove topenie vodou, ktoru tiez ohrieva spolocny kotol.

Existuje nejaky sposob akym ferovo (alebo aspon v sulade so zakonmi) rozpocitat naklady na topenie? Vsetky byty maju instalovane pomerove indikatory na radiatoroch (v byte s podlahovym sa indikator teda nachadza len v kupelni).

Rozpocet nakladov s pouzitim indikatorov podla mna nie je celkom mozny kedze nezohladnuje podlahove topenie bytu 2+kk. Zatial sme postupovali s rozdelenim len na zaklade podlahovej plochy, ktore ale nie je celkom spravodlive.

najemnici

Vložil ML (bez ověření), 10. Březen 2014 - 12:08 ::

Dobrý den,

před týdnem nám do domu jeden vlastník nastěhoval nájemníky (5 členná róm. rodina). Otec rodiny byl propuštěn na amnestii (údajně krádeže plus těžké ublížení na zdraví).

V domě je většina starých lidí a samozřejmě, že mají strach. Od nastěhování se sem hrnou takřka davy jejich návštěv…

Jako předseda se snažím být objektivní, ale přítomnost takových lidí není asi příjemná nikomu.

Dá se s tím něco dělat? Vlastník nezvedá telefony a komunikace s ním je obtížná :(

Předem díky. ML

vyučtování služeb - změna správce

Vložil Helena (bez ověření), 10. Březen 2014 - 8:43 ::

Dobrý den , prosím moc o radu. Bydlíme v panelovém domě byt v OV. Od června minulého roku se nám změnil správce a nyní nám přišlo vyučtování služeb. Když porovnám máme téměř stejnou spotřebu teplé a studené vody i tepla . Každý rok jsme po vyúčtování měli přeplatek cca 8000kč . Nyní po prvním vyúčtování u nového správce máme 1300kč nedoplatek který nedokážu pochopit. Zálohy máme stejné jako minulé roky .Dotaz už jsem posílala novému správci a ty mi napsali že k minulým vyúčtování se nemohou vyjadřovat. Domovník v domě též neporadil prý těmto číslům nerozumí.

Syndikovat obsah