Ostatní

Prohlášení nového člena výboru

Vložil Pavel Rak (bez ověření), 7. Červen 2014 - 8:49 ::

Dobrý den,

četl jsem zde místy bouřlivou diskusi nad obsahem prohlášením nového člena výboru.

Mělo by stačit toto?

Prohlašuji, že

• souhlasím se svým ustanovením do funkce člena výboru, jakož i s výkonem funkce člena výboru výše uvedeného společenství
  • souhlasím se zápisem své osoby do obchodního rejstříku – rejstříku společenství vlastníků jednotek
  • jsem plně způsobilý k právním úkolům a splňuji zákonné podmínky k výkonu funkce člena výboru výše uvedeného společenství

Tyto údaje jsou pravdivé a úplné. Jsem si vědom, že uvedením úmyslného nesprávného nebo neúplného údaje nebo zatajením požadovaného údaje správnímu orgánu se dopouštím přestupku podle ustanovení § 21 odst. 1 písm. b) popř. c) zákona České republiky č. 200/1990 Sb., o přestupcích v platném znění.

Dva tisíce?

Vložil Pavel Rak (bez ověření), 7. Červen 2014 - 5:55 ::

Dobrý den,

přes inteligentní formulář dělám změnu členů výboru, ale paní ze soudu povídala něco o NOZ a dvoutisícovém kolku. Šálí mě sluch?

Díky za jakékoli zprávy P.R.

užívání společných prostor

Vložil milos1, 6. Červen 2014 - 21:01 ::

dne15.11.2013 jsem navázal na diskusi ohledně užívání společných částí domu a konstatoval že jsem podal trestní oznámení na naše svj,že je mi bráněno v užívání společných částí domu.odpověď jsem obdržel 30.3.2014 a bylo vní jasně řečeno ,že vlastníci kteří užívají dané prostory pouze pro svou potřebu,tyto prostory užívají bez souhlasu vlastníků jednotek a předseda má v této věci sjednat nápravu.požádal jsem jej o přístup do těchto prostor,ale poskytl mi opět zamítavou odpověď písemně a jak je vydět žádnou nápravu nechyst

plísně v domě

Vložil Svorka (bez ověření), 6. Červen 2014 - 16:04 ::

Dobrý den,
existuje v nějaké zákonné normě jasné stanovení limitů pro výskyt plísní a spor v nebytových prostorech (zejm. sklepů a společných chodeb)činžovního domu? Díky

Stanovy SVJ versus FO

Vložil buffet555, 6. Červen 2014 - 11:06 ::

Dobrý den. Řešili jsme opravy balkonů z FO, které jsou v Prohlášení vlastníka součástí bytu. Sehnat souhlas všech členů by bylo prakticky nemožné. Tuto věc jsme postoupili advokátní kanceláři, a k našemu překvapení nám sdělila toto :

Změnit stanovy SVJ tak, aby bylo možné použít prostředky určené na rekonstrukci společných částí domu i na rekonstrukci jednotek, které jsou ve výlučném vlastnictví jednotlivých vlastníků jednotek.

Můžete se, prosím někdo k tomu vyjádřit. Nám se to zdá v nemožné.

Dotaz k rozúčtování nákladu pro jednotlivé byty

Vložil libor2015, 5. Červen 2014 - 15:06 ::

Mohl bych vás požádat o výklad k rozúčtování nákladu pro jednotlivé byty? SVJ vzniklo v roce 2013, zápis do OR 2014, návrh na zápis do OR prosinec 2013.

Stručně popíšu aktuální situaci. Řešíme položku „nájemné“, dnes položka Příspěvek na správu domu a pozemku. Zálohy neřešíme.

1. Historie rok 2013: bytové družstvo mělo v položce „nájemné“ dvě položky (Správa domu (2 Kč/m2) a fond údržby (15 Kč/m2).

Jako výbor SVJ tento stav chceme zachovat, resp. cílovou částku za byt, navíc na schůzi SVJ by schválen i rozpočet na rok 2014, kde rozpočet počítá s původní částkou pro výběr nájemného .

Otevírání oken na chodbě domu SVJ

Vložil Markéta (bez ověření), 5. Červen 2014 - 9:11 ::

Dobrý den prosím o informaci ohledně otevírání oken.bydlíme v 1. patře a sousedka nám neustále otevírá okna na chodbě.Já mám pocit, že to byt ochlazuje, přítel mi tvrdí, že ne.Domluva s ní je nemožná, dnes už mám potvrzeno, že to dělá naschvál.Můžu se nějak bránit?Děkuji

Prošlé funkční období představenstva BD

Vložil Ladis, 5. Červen 2014 - 7:26 ::

Jsme SVJ, ale máme staré BD v likvidaci, zde probíhá soudní spor o byt (už pět let), představenstvu uplynul pětiletý mandát přede dvěma lety. Teď se sešlo představenstvo a řešilo na výzvu likvidátora např novou cenu bytu atd. Ptám se: je rozhodnutí tohoto představenstva platné? Je nutno navolit nové? Kdo by svolával ČS? No a navíc ještě jeden člen představenstva na funkci rezignoval, před pěti lety. Dovolba se vzhledem k likvidaci nekonala, předpokládali jsme rychlý průběh. Funkční období je pětileté.

Převod do OV po uplynutí lhuty

Vložil Elia, 4. Červen 2014 - 15:20 ::

Dobrý den, mám takový dotaz. Koupila jsem si družstevní byt, kdy prodávající tvrdil že převod do osobního vlastnictví je možný. Požádala jsem družstvo o převod, a dostala jsem zamítnutí s odůvodněním, že byla poskytnuta 11 letní dodatečná lhůta k převodu, kterou předchozí nájemce nevyužil. Mám nějakou jinou možnost jak docílit převodu ze zákona? Děkuji

Zápis ze schůze shromáždění

Vložil Alenka z říše divů (bez ověření), 4. Červen 2014 - 13:38 ::

Z jednání shromáždění se pořizuje zápis, který musí obsahovat:

a/ datum a místo konání b/ přijatá usnesení c/ výsledky hlasování d/ námitky členů proti rozhodnutí společenství, kteří požádali o jejich zaprotokolování e/ označení spoluvlastníků jednotky, kteří hlasovali za společné členy, f/datum pořízení zápisu a podpis statutárního orgánu Stanovy článek IV. Shromáždění odst. 11.

Schůze Shromáždění jsem se ze zdravotních důvodů nezúčastnila. Po vyžádání jsem obdržela zápis ze schůze shromáždění,z kte­rého nejde vyčíst, co se na schůzi projednávalo, vše je odkázáno na přílohy, o které jsem písemně požádala:

Syndikovat obsah