Ostatní
Prohlášení nového člena výboru
Dobrý den,
četl jsem zde místy bouřlivou diskusi nad obsahem prohlášením nového člena výboru.
Mělo by stačit toto?
Prohlašuji, že
- souhlasím se svým ustanovením do funkce člena výboru, jakož i s výkonem funkce člena výboru výše uvedeného společenství
- souhlasím se zápisem své osoby do obchodního rejstříku – rejstříku společenství vlastníků jednotek
- jsem plně způsobilý k právním úkolům a splňuji zákonné podmínky k výkonu funkce člena výboru výše uvedeného společenství
Tyto údaje jsou pravdivé a úplné. Jsem si vědom, že uvedením úmyslného nesprávného nebo neúplného údaje nebo zatajením požadovaného údaje správnímu orgánu se dopouštím přestupku podle ustanovení § 21 odst. 1 písm. b) popř. c) zákona České republiky č. 200/1990 Sb., o přestupcích v platném znění.
Dva tisíce?
Dobrý den,
přes inteligentní formulář dělám změnu členů výboru, ale paní ze soudu povídala něco o NOZ a dvoutisícovém kolku. Šálí mě sluch?
Díky za jakékoli zprávy P.R.
užívání společných prostor
dne15.11.2013 jsem navázal na diskusi ohledně užívání společných částí domu a konstatoval že jsem podal trestní oznámení na naše svj,že je mi bráněno v užívání společných částí domu.odpověď jsem obdržel 30.3.2014 a bylo vní jasně řečeno ,že vlastníci kteří užívají dané prostory pouze pro svou potřebu,tyto prostory užívají bez souhlasu vlastníků jednotek a předseda má v této věci sjednat nápravu.požádal jsem jej o přístup do těchto prostor,ale poskytl mi opět zamítavou odpověď písemně a jak je vydět žádnou nápravu nechyst
plísně v domě
Dobrý den,
existuje v nějaké zákonné normě jasné stanovení limitů pro výskyt
plísní a spor v nebytových prostorech (zejm. sklepů a společných
chodeb)činžovního domu? Díky
Stanovy SVJ versus FO
Dobrý den. Řešili jsme opravy balkonů z FO, které jsou v Prohlášení vlastníka součástí bytu. Sehnat souhlas všech členů by bylo prakticky nemožné. Tuto věc jsme postoupili advokátní kanceláři, a k našemu překvapení nám sdělila toto :
Změnit stanovy SVJ tak, aby bylo možné použít prostředky určené na rekonstrukci společných částí domu i na rekonstrukci jednotek, které jsou ve výlučném vlastnictví jednotlivých vlastníků jednotek.
Můžete se, prosím někdo k tomu vyjádřit. Nám se to zdá v nemožné.
Dotaz k rozúčtování nákladu pro jednotlivé byty
Mohl bych vás požádat o výklad k rozúčtování nákladu pro jednotlivé byty? SVJ vzniklo v roce 2013, zápis do OR 2014, návrh na zápis do OR prosinec 2013.
Stručně popíšu aktuální situaci. Řešíme položku „nájemné“, dnes položka Příspěvek na správu domu a pozemku. Zálohy neřešíme.
- Historie rok 2013: bytové družstvo mělo v položce „nájemné“ dvě
položky (Správa domu (2 Kč/m2) a fond údržby (15 Kč/m2).
Jako výbor SVJ tento stav chceme zachovat, resp. cílovou částku za byt, navíc na schůzi SVJ by schválen i rozpočet na rok 2014, kde rozpočet počítá s původní částkou pro výběr nájemného .
Otevírání oken na chodbě domu SVJ
Dobrý den prosím o informaci ohledně otevírání oken.bydlíme v 1. patře a sousedka nám neustále otevírá okna na chodbě.Já mám pocit, že to byt ochlazuje, přítel mi tvrdí, že ne.Domluva s ní je nemožná, dnes už mám potvrzeno, že to dělá naschvál.Můžu se nějak bránit?Děkuji
Prošlé funkční období představenstva BD
Jsme SVJ, ale máme staré BD v likvidaci, zde probíhá soudní spor o byt (už pět let), představenstvu uplynul pětiletý mandát přede dvěma lety. Teď se sešlo představenstvo a řešilo na výzvu likvidátora např novou cenu bytu atd. Ptám se: je rozhodnutí tohoto představenstva platné? Je nutno navolit nové? Kdo by svolával ČS? No a navíc ještě jeden člen představenstva na funkci rezignoval, před pěti lety. Dovolba se vzhledem k likvidaci nekonala, předpokládali jsme rychlý průběh. Funkční období je pětileté.
Převod do OV po uplynutí lhuty
Dobrý den, mám takový dotaz. Koupila jsem si družstevní byt, kdy prodávající tvrdil že převod do osobního vlastnictví je možný. Požádala jsem družstvo o převod, a dostala jsem zamítnutí s odůvodněním, že byla poskytnuta 11 letní dodatečná lhůta k převodu, kterou předchozí nájemce nevyužil. Mám nějakou jinou možnost jak docílit převodu ze zákona? Děkuji
Zápis ze schůze shromáždění
Z jednání shromáždění se pořizuje zápis, který musí obsahovat:
a/ datum a místo konání b/ přijatá usnesení c/ výsledky hlasování d/ námitky členů proti rozhodnutí společenství, kteří požádali o jejich zaprotokolování e/ označení spoluvlastníků jednotky, kteří hlasovali za společné členy, f/datum pořízení zápisu a podpis statutárního orgánu Stanovy článek IV. Shromáždění odst. 11.
Schůze Shromáždění jsem se ze zdravotních důvodů nezúčastnila. Po vyžádání jsem obdržela zápis ze schůze shromáždění,z kterého nejde vyčíst, co se na schůzi projednávalo, vše je odkázáno na přílohy, o které jsem písemně požádala:

Poslední komentáře