Ostatní

Prohlášení vlastníka

Vložil Nortonik, 29. Květen 2014 - 7:24 ::

Dobrý den, změnili jsme správce budovy (mandatorní smlouva) a teď nevíme, zda by to nemělo být změněno i v prohlášení vlastníka. V něm totiž pod jedním z bodů máme i stanovení správce, včetně jeho názvu, IČO atd. Problém vidíme hlavně v tom, že ve vymezení jednotlivých částí domu máme např.: okna bytu jsou vlastníka, radiátory, termoventily jsou vlastníka atd. Ale podle nařízení vlády 366/2013 již toto není možné. Lze upravit PH jen v bodu správce? Máme se tím vůbec zabývat?

Je pozvanka na shromazdeni SVJ pravni ukon?

Vložil svjet, 28. Květen 2014 - 21:23 ::

Dobry den, jsem ve sporu se clenkou SVJ, ktera obdrzela pozvanku na shromazdeni, ale napada ji s tim, ze pozvanka neobsahuje podpisy dvou clenu vyboru.

Odvolava se na odstavec

Výbor je statutárním orgánem společenství. Za svou činnost odpovídá výbor shromáždění. Za výbor jedná
navenek jeho předseda. V době nepřítomnosti předsedy jej zastupuje místopředseda. Jde-li o písemný právní
úkon, který činí výbor, musí být podepsán předsedou nebo v jeho zastoupení místopředsedou a dalším členem
výboru. Podepisuje-li předseda spolu s místopředsedou, je podpis místopředsedy považován za podpis dalšího

Písemné odstoupení členu výboru z funkce

Vložil Mracek, 28. Květen 2014 - 13:22 ::

Dobrý den,

jeden ze 3 členů výboru odstoupil, náhradníka nemáme. Jak postupovat, když nikdo z ostatních členů SVJ nechce do této funkce a podle stanov má být výbor 3 členný?

Dluhy po bývalém vlastníkovi

Vložil Martina (bez ověření), 28. Květen 2014 - 5:02 ::

Dobrý den,mám asi blbý dotaz,ale musím se zeptat. Před 7 lety jsem koupila byt,s tím ze v kupní smlouvě mám napsáno,že NEPŘEBÍRÁM na sebe jakékoliv dluhy,které se objeví po koupi bytu,že tyto půjdou za bývalým majitelem. V současnosti se předseda společenství rozhodl,ze požádá soud o anulování mé kupní smlouvy a můj byt,který jsem si řádně koupila, se dá do dražby. Nebo, že dluh mám zaplatit Ja jako nabyvatelka bytu. Prý dle NOZ přecházejí na mne,ale ja byt kupovala za platnosti starého zákona a ve smlouvě mám tu klauzili o dluzich. Jsem matka 2 děti na rodič.

rekonstrukce

Vložil jiří1 (bez ověření), 27. Květen 2014 - 23:34 ::

k)nátěr garáží
které nejsou ve spolu vlastnictví ani majetkem SJV také to odhlasovali všichni. Je pravda, že tyto garáže vlastní je jen někteří spolu vlastníci. Vypadat to že podle zápisů se to budu platit s úvěrů který schválili. Proto že k tomu bodu nebyla žádné upřesněni , a na shromážděni jsem nebyl. Můj hlas zařadili, zdržel se hlasovaní, protože jsem nedal nikomu plnomoc. Tak jsem se zeptal :
jak se to bude platit. Odpověď: Pane , vše bylo řečeno a zodpovězeno na schůzi. Nezlobte se, ale pokud na schůze nebudete chodit, tak Vám vše nebudu dodatečně znovu a znovu vysvětlovat. Proto jsem Vám také předložil veškeré informace před schůzí a žádal Vás abyste se zúčastnil, i když jste nechtěl hlasovat, nebo jste byl proti.

garáž- užívací právo

Vložil m.scale, 27. Květen 2014 - 18:18 ::

Dobrý den. Mám otázku: je družstevní dům,jehož součástí jsou dvě samostatné garáže. Užívací právo k těmto garážím mají dva členové družstva.Zajímá mne,zdali se toto užívací právo garáže dědí. Uvedu příklad: můj otec i já jsme členové jednoho bytového družstva.Otec má užívací právo na jednu garáž,co bude následovat v případě jeho smrti ? Děkuji za odpověd

Platby za služby a energie - lze řešit individuálně ?

Vložil svj zavodumiru, 27. Květen 2014 - 15:40 ::

Momentálně jsme v situaci kdy byla po dohodě mezi dodavatelem a naším SVJ dočasně přerušena dodávka tepla a teplé vody do doby než se uhradí dluh za vyúčtování za rok 2013. V souvislosti s tím mne napadlo jestli by bylo možné novou Smlouvu o dodávce tepla (i smlouvy ostatní – studená voda, odvoz odpadu, správa atd.) uzavřít s jednotlivými vlastníky individuálně a vyhnout se tak situaci, kdy budeme nuceni jako SVJ hradit dluhy za neplatiče? Už to takhle někde funguje?

Nefunkční SVJ

Vložil Pepa (bez ověření), 27. Květen 2014 - 11:25 ::

Dobrý den, před cca 7 lety jsem koupil byt v domě o 5 bytových jednotkách. SVJ bylo v té době relativně čerstvě vzniklé, protože se jednalo o prodej obecních bytů do osobního vlastnictví.

Co se týče plateb za energie apod. společenství funguje a tytou jsou placeny.

Po celou dobu, co byt vlastním platím také zálohy do fondu oprav, je to cca 1 000 kč na byt/měs, tj. 5 000 kč na dům/měsíčně, tj. 60 000 kč dům/ročně.

Tzn. jen za posledních pět let je to 300 000 kč, opravy a náklady mohly být všehovšudy do 100 000 Kč (nic se téměř neopravuje, neinvestuje, jen pojištění apod.)

Povinnost úklidu ve stanovách

Vložil provlada, 27. Květen 2014 - 10:56 ::

Je v pořádku uložení následující povinnosti VJ ve stanovách?

„Zajistit provádění úklidu společných částí domu, pozemků ve vlastnictví členů Společenství a chodníků, přilehlých k těmto pozemkům dle rozhodnutí shromáždění. V případě neplnění bude využito možných právních sankcí.“

VP

Poskytnutí zápisu ze schromáždění

Vložil VojtaS, 27. Květen 2014 - 6:12 ::

Dobrý den, dostaly se mně do ruky vzorové stanovy dle NOZ, kde je toto znění: „Z jednání shromáždění se pořizuje zápis ........... Svolavatel zajistí, aby zápis včetně příloh obdržel každý člen společenství do 30 dnů od konání shromáždění. Zápis se také vyvěsí na nástěnce ve veřejně přístupné části budovy, kde musí být umístěn nejméně 15 dnů.“ Nenašel jem nic o této povinnosti ani v části o bytovém spoluvlastnictví ani v části o spolku.

Vojta

Syndikovat obsah