Návrhy na změnu zákona

Změnou zákonů proti neplatícím šmejdům

Vložil Pavel, 19. Prosinec 2015 - 13:21 ::

V lednu 2016 představí skupina poslanců a senátorů návrhy, jak změnit zákony proti neplatičům.

Jen nevím, proč takovou iniciativu nemá MS. V legislativním plánu vlády na rok 2016 jsem to nenašel. Asi přemýšlí, jak cenzurovat a trestat výroky proti islamistické invazi.

Hezký den!

Opravy, úpravy, modernizace - kde je limit povinného příspěvku ???

Vložil Vlastiks, 19. Prosinec 2015 - 12:07 ::

Kolik je povinnen člen SVj přispívat na tyto bohulibé účely ?

Jaká je maximální částka měsíčně ?

Jaká částka je již „přes čáru“ ?

Jak tenká je hranice mezi dobrem a zlem? (z vlastníka statutárem - snadno a rychle)

Vložil Vlastiks, 14. Prosinec 2015 - 14:33 ::

http://www.ceskatelevize.cz/…/12.12.2015/

Děkuji za relaci s tímto hostem pořadu.

Popis experimentu mi objasnil jednání osob, které dostanou možnost vystupovat z pozice síly (moci).

Jako člen SVj se cítím býti vězněm, který trpí jednáním členů SVj, kteří volbou získali pozici dozorců a jednají z pozice moci.

Vědom si své pozice rovnoprávného člena SVJ se však z touto pozicí nehodlám smířit a zkouším hledat příznivce.

Ozvěte se.

Občanský zákoník - návrh změn, připomínky vítány !

Vložil Vlastiks, 13. Prosinec 2015 - 10:56 ::

1/ Je nutno vyvážit postavení členů SVJ ve vztahu k členům voleného orgánu.
Co je pro člena právem, musí být pro člena voleného orgánu povinností.

2/ Právo na informace musí být základním právem v rámci SVJ,
stejné pro všechny členy, bez rozdílu jejich funkcí, včetně zodpovědnosti za jejich zneužití.

3/ Informace o hospodaření a finančních transakcích musí být BĚŽNĚ DOSTUPNÉ všem členům SVJ.

V současnosti je většina informaci již běžně dostupná v jejich digitální podobě,
případně je lze snadno digitalizovat, a poté NA VYŽÁDÁNÍ (!) zpřístupnit komukoli z řad členů SVJ.

Změna stanov podle NOZ

Vložil Anonymous, 11. Prosinec 2015 - 15:48 ::

NOZ ukládá změnu stanov SVJ. Která jsou ona donucující ustanovení NOZ dopadající na SVJ, podle nichž je třeba stanovy změnit?

Stanovy

Vložil juras, 8. Prosinec 2015 - 21:34 ::

Vážení,
prý ?! již bylo u soudu vyšší instance rozhodnuto, že stanovy nemusí ověřovat notář !
Jestli to dobře chápu, tak když máme v dosud platných stanovách, že to schvaluje nadpoloviční většina přítomných, pokud je shromáždění usnášeníschopné, tak to schválíme a budu zvědav, jestli to na rejstříkovém soudu v Praze vezmou , neboť by to přece nebylo v souladu s platnými ustanoveními NOZ.

Pelikán chce chránit dlužící šmejdy

Vložil Pavel, 7. Prosinec 2015 - 9:18 ::

Alespoň podle dnešního Práva:

Pelikánova dluhová amnestie šokovala bytová družstva

Záměr ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (ANO), aby u vícenásobných dlužníků, jimž není už co zabavit, podával návrh na jejich osobní bankrot automaticky exekutor a zároveň byla zrušena povinnost vrátit věřitelům během pěti let minimálně 30 procent jejich pohledávek, šokoval bytová družstva.

Hezký den!

P.S.

bohužel se to má týkat i SVJ

Novela 504/2002 Sb.

Vložil Pavel, 7. Prosinec 2015 - 9:00 ::

Dnes byla publikována novela vyhlášky č. 504/2002 Sb.:

http://www.sbirka.cz/…E/15–324.htm

Hezký den!

změna stanov

Vložil Martin Stehlík (bez ověření), 3. Prosinec 2015 - 9:52 ::

Dobrý den, na konci roku 2013 jsem pro rodiče zakoupil byt v osobním vlastnictví. V měcíci březen jsem vyzval SVJČ k dodání stanov společenství s dodáním zápisu z poslední schůze. Na konci měsíce březen byla schůze, kde jsem dostal stanovy společenství. Byl jsem překvapen, že tyto stanovy jsou schváleny 1.8.2001. Tyto stanovy vůbec neřeší způsob úhrady do fondu oprav a jiné důležité věci. Vše je tam zastaralé, stupačky, společný vodoměr. Když jsem na toto poukázal, tak mi bylo sděleno, že na toto mají ústní dohodu.
Čekal jsem, že se bude společensví připravovat na novou novelu zákona, ale nic. Sháním nějaký kontakt, na koho se můžu v dané věci obrátit o pomoc.

Bytové spoluvlastnictví podle občanského zákoníku a stará SVJ

Vložil Rosťa (bez ověření), 29. Listopad 2015 - 12:41 ::

Pane Laku,

s obdivuhodnou vytrvalostí zde stále opakujete, že úprava bytového spoluvlastnictví podle občanského zákoníku nedopadá na společenství vlastníků vzniklá před 1.1.2014. To jsem již četli mnohokrát. Pokročme dále.

Jste ochoten tuto svou tezi obhájit u soudu?

Syndikovat obsah