Ostatní

Odměny (mimořádné)

Vložil elpiska, 9. Červenec 2011 - 8:40 ::

Dobrý den, na shromáždění byly schváleny mimořádné odměny za dlouhodobé vysoké nasazení ve prospěch SVJ v období rekonstrukce domu a její přípravy. Nikdo z odměňovaných nebyl dosud finančně ohodnocen. Byly navrženy tyto odměny:

1. Odměna za dlouhodobě prováděnou práci vlastníkovi nečlenovi výboru.
  2. Odměna předchozímu výboru.
  3. Odměna současnému výboru za období před rekonstrukcí domu.
  4. Odměna současnému výboru za období rekonstrukce.

Máme problém s tím, jak odměny definovat v rámci zdravotního a sociálního pojištění. A komu srazit které pojištění. Daně jsou nám jasné.

Výběrové řízení

Vložil maryanna, 7. Červenec 2011 - 12:53 ::

Dobrý den,jsem začátečnice v oblasti SVJ, jen nedávno jsem se stala „vlastníkem“. Výbor rozhodl z FO vyměnit okna ve společných prostorách. Nikdo se mě neptal, na schůzi shromáždění se o tomto nediskutovalo, ani nehlasovalo. A navíc mohu jako vlastník přispět do výběrového řízení? Výbor ale výběrové řízení prý dělat nemusí. Prý sami vyberou toho nejlepšího dodavatele. Mám tři otázky: 1)Mohou se sami rozhodnout a okna z našeho FO vyměnit? 2)Musí vypsat veřejné výběrové řízení? 3)Jak jim v tom mohu zabránit? Se mnou jako s členem společenství výbor nekomunikuje a kontrolní komisi nemáme.

Nesouhlas s vyúčtováním spotřeby tepla a navýšením záloh

Vložil Radka Cikanova (bez ověření), 6. Červenec 2011 - 8:18 ::

Dobrý den, jsem členem výboru v domě vlastníků bytů, kde jeden vlastník nesouhlasí s vyúčtováním roku 2010 z důvodu vysokého doplatku za teplo (vyúčtováno korektně dle měřiče), konkrétně se způsobem rozpočítávání podílu na jednotky. Odmítá proto uhradit doplatek a současně navýšit zálohy (nepodepsal souhlas s navýšením záloh) za rok 2011 a stále platí výši staré zálohy (které jsou ale v poloviční výši s ohledem na fakt, že se v našem domě zvyšovaly zálohy poprvé po 5 letech). Jaké kroky může výbor učinit? Děkuji za odpověď.

Odměna + výpočet ZP a daně

Vložil rexmond, 4. Červenec 2011 - 14:34 ::

Dobrý den,

chtěl bych požádat o radu ohledně výpočtu ZP a daně v případě schválené odměny.

Příklad: Odměna = 15 tis. za rok.

• z toho se zaplatí zdrav. poj v celkové výši 13,5 % (9 % + 4,5 %) což činí 1350Kč + 675Kč.
  • dále se odvede daň ve výši 15 % z částky 15 tis. což činí 2 250 Kč.

Celkové čistá odměna bude ve výši 11 400,00 Kč. Zdravotní poj. odveden zaměstnavatel 1350 Kč. a zaměstnanec 675 Kč.

Je tento postup správný?

Děkuji, rexmond

Simple Ucto - nová verze

Vložil berajvi, 1. Červenec 2011 - 14:41 ::

Dobrý den,stáhla jsem si novou verzi SimpleUcto – 0.9.3.8.a nefunguje mi zobrazení Pohyby na účtech.Ve výběru účtů je nastaven jako omezení r. 2009 a nejde mi to přepsat na aktuální rok.Hlásí mi to stále,že v programu nastala chyba a stránka se nenačte.Je to pouze můj problém nebo se s tím potýkají i jiní? Děkuji za odpověď. Ivana

Střet zájmů

Vložil Anonymous, 1. Červenec 2011 - 12:00 ::

Dobrý den, prosím o radu. Lze souběžně vykonávat funkci předsedy výboru a správce domu? Není to střet zájmu? Předem díky za odpověď

Převod a prodej bytové jednotky

Vložil Karla (bez ověření), 30. Červen 2011 - 14:18 ::

Dobrý den. Mám dotaz zda li může dojít k změně vlastnického práva a to že daná nemovitost má omezení vlastnického práva : Zastavní právo exekutorské a Zástavní právo soudcovské.
Pouze fundované odpovědi.

Karla

předání účetnictví SBD novému SJV

Vložil babulka (bez ověření), 29. Červen 2011 - 13:52 ::

Dobrý den,

v prosinci loňského roku vzniklo nově SVJ převodem družstevních bytů do OV. Od okamžiku vzniku SVJ je povinno vést účetnictví. Z tohoto důvodu se obrátilo SVJ na SBD k dodání veškerých podkladů pro zpracování účetnictví a vyúčtování služeb za rok 2010. Konkrétně se jedná o přehled předpisů a plateb jednotlivým bytům, seznam počtu osob žijících v jednotlivých bytech a předvahu. SBD se brání ochrannou osobních údajů, proto nemůže požadované dokumenty poskytnout. Bez toho ale nelze zpracovavávat účetnictví a zejména nelze vyhotovit vyúčtování za rok 2010!

Dotace IOP- IPRM jako technické zhodnocení majetku

Vložil Krmelová (bez ověření), 29. Červen 2011 - 12:48 ::

SVJ si vzalo úvěr u banky , který bude částečně splacen z dotací IPRM. Na "Centrum pro regionální rozvoj ČR " musí doložit účetní evidenci tak, aby bylo zřejmé , že je vedena odděleně , ale i jako technické zhodnocení majetku, ale SVJ nemá žádné vlastní jmění. Chtěla bych vědět , zda by mělo SVJ toto technické zhodnocení opravdu vést na účtech 042 nebo postačí vedení na podrozvahových účtech 971 a 999 jako evidence technického zhodnocení. Pokud by bylo možné popsat postup účtování v případě ,že je nutné vedení na účtu 042.

Děkuj

zneužívání pravomocí výboru SVJ

Vložil I. Skokanová (bez ověření), 28. Červen 2011 - 15:49 ::

Dobrý den, chci se zeptat, jakou formou mohu přinutit předsedu a místopředsedu k výkonu jejich povinností. V našem domě téměř veškerá rozhodnutí vynáší tzv. kontaktní osoba, sousedka pí. M. a podle ní pak výbor podepíše potřebná potvrzení. Tak došlo k zateplování fasády bez stavebního povolení (2 měsíce načerno). Na novou fasádu byla některým nájemníkům povolena instalace satelitů a věšáků. Povolení se však týkalo jen „vybraných“. V jednom případě došlo k zaslepení odvětrání klimatizace s tím, že se to vedení prostě nelíbí. Ani jedna schůze nebyla svolána podle stanov a veškerá vyúčtování jsou nám odpírána. Předseda veškeré materiály poskytuje za úplatu.

Syndikovat obsah