Ostatní

úklid společných prostor

Vložil Martin (bez ověření), 15. Srpen 2011 - 8:25 ::

Dobrý den včera jsem se asi špatně zeptal co s nájemníkem, který odmítá iklízet společné prostory. Jde o člena společenství, který na to prostě kašle – jen znečišťuje a spoléhá, že ostatní uklízí.....

Normálně se všichni dobrovolně zapojují do úklidu a svůj společný majetek uklízí.

Domoci se vlastnického práva ??????

Vložil Karla (bez ověření), 15. Srpen 2011 - 7:09 ::

Je možné se domoci vlastnického práva danou Stanovami Společenství ??????????? Výbor nereaguje na písemné ani ústní požadavky??????? Članové Společenství nejsou seznámeni z náklady na rekonstrukci daného domu ani cenovou nabídkou ???????????????

Žádám o váš názor na danou věc?

Karla

Anketa

Vložil Pavel, 14. Srpen 2011 - 23:25 ::

Nedávno zde napsal nick anon na adresu ankety uveřejněné na http://www.portalsvj.cz/anketa/ toto hodnocení:

„Anketa v této podobě už opravdu postrádá jakýkoliv smysl, především pokud jde o platby záloh na správu.“

Mám na anketu jiný názor a to nejen proto, že jsem pro admina většinu ukazatelů do ankety v únoru 2007 navrhl.

Anketa musí být především jednoduchá. S počtem otázek klesá počet odpovědí a to rychleji než přímou úměrou. Při navrhování ankety jsou v podstatě tři možnosti:

• anketu nedělat
  • napsat valké množství dotazů popisujících co nejpodrobněji dotazovaný problém s tím, že počet odpovědí bude limitovat k nule

úklid společných prostor

Vložil Martin (bez ověření), 14. Srpen 2011 - 15:59 ::

Dobrý den poraďte prosím co s nájemníkem, který odmítá uklízet společné prostory (chodba a schodiště a venku před domem u popelnic a chodník) Děkuji Martin

Fond oprav u 3+1 (cca 75m2)

Vložil 54978, 9. Srpen 2011 - 6:10 ::

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, kolik se platí standardně do fondu oprav v panelovém domě s 30 byty? Jsem majitelem bytu 3+1 (cca 75m2) a do fondu oprav platím 3660,–/měsíc. Máme platit 54Kč/m2. Částka se mi zdá vysoká. Děkuji za odpověď.

Pospíšil

sprava bytu a nemovitosti

Vložil jenn23, 8. Srpen 2011 - 13:33 ::

dobry den .. jsem dlouhdobe v cizine..Na poste mam dopis od spravy bytu a nemovitosti . Nemohu si to vyzvednout a tak jsem se chtela zeptat o co by se mohlo jednat . Nejsem majitelem zadne nemovitosti a v byte kde jsem bydlela jsem byla napsana (ted uz mam novou obcanku i adresu) . Muj bratr je majitelem. takze nechapu ceho by se to mohlo tykat me pokud mi posilaji tento dopis. mam se tedy obavat nebo popr. o co se muze jednat ? moc dekuji za odpoved .

Dohoda mezi SVJ a vlastníkem o předčasném splacení podílu na revitalizaci domu.

Vložil Kokr, 4. Srpen 2011 - 13:42 ::

Prosím o vaše názory o Uzavření "Dohody mezi SVJ a členem společenství(vlstní­kem) o předčasném splacení podílu na revitalizaci domu.(Neúčast na úvěru, které si bere SVJ)

Úprava tabulky

Vložil Odměny váboru (bez ověření), 2. Srpen 2011 - 7:59 ::

Nebylo by možné upravit tabulku pro placení odměn, fondu oprav ............, tak, aby se mohlo provést řazení podle různých sloupců.V excelu to je velmi jednoduché. Bylo pak jednodušší si udělat přehled např. dle počtu BJ,členů výboru ...... Děkuji

roční vyúčtování služeb

Vložil Karamelka (bez ověření), 29. Červenec 2011 - 12:24 ::

Dobrý den,v našem společenství dělá roční vyúčtování soukromá účetní.Na začátku kdy byla pro tuto práci vybrána byl stanoven termín vyúčtování k 30.6.v roce.Možná poprvé to tak nějak do 15.7. stihla ,ale poté již kvůli různým důvodům jako že má dovolenou a udělá to až potom,tak vzniká pokaždé jiný termín.Jednou to bylo až na konci července,potom až v polovině srpna a taky až v září.Musí nějak mít stanoveno přesné dodržování kdy toto vyúčtování zpracovat?Dá se to nějak urgovat? Děkuji

Účetnictví a zpráva o hospodaření SVJ - prosím o radu

Vložil dagi888, 28. Červenec 2011 - 13:55 ::

Dobrý den, děkuji za zřízení tohoto portálu a zároveň prosím o radu. Naše malé SVJ (poze 6 bytových jednotek)neprovádí žádnou roční uzávěrku, ani zprávu o hospodaření (příjmy, výdaje), prostě nic. Účetnictví je vedeno pouze formou tzv. „peněžního deníku“. Za celých 5 let jsem neviděla jednou účetní uzávěrku, byť jsem o ni opakovaně žádala. Je vůbec tato forma vedení účetnictví SVJ přípustná? Jakým způsobem si mám vyžádat potřebné doklady…po dobrém to prostě nejde. Naše bytovka byla postavena v 80.letech ke stabilizaci kádru JZD Klecany (viz.

Syndikovat obsah