Ostatní
Termín vyúčtování je ze zákona nebo není ???
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně termínu vyúčtování, po rocích hrůzy jsem se z našeho SVJ odstěhoval s tím že uhradím nedoplatek za služby spojené s užíváním bytu. V roce kdy jsem se stěhoval došlo k výpovědi firmě která zajišťovala správu domu a vedení účetnictví, a nové účetnictví začala dělat nějaká soukromá účetní. Vyúčtování jsem dostal v takové formě že není vidět jaká je spotřeba vody, elektřiny, počty osob atd a chybělo tam i datum do kdy má proběhnout úhrada nedoplatků.
Nyní dotaz: je ze zákona dané do kdy se musí provést úhrada nedoplatku, když to není uvedené na vyúčtování ?? Předchozí firma které vedla účetnictví vždy zvýraznila datum úhrady nedoplatků do 30.6. téhož roku.
Zelená úsporám
Dá se někde zjistit, zda SVJ dostalo dotaci z programu zelená úsporám a panel?
Mistni poplatky
Dobre rano, mam otazku- Musi platit majitele BJ v SVJ mistni poplatky /z ubyt.kapacity a rekr.pobyt/ v pripade ze pronajmaji svuj byt kratkodobe jine osobe? Predem dekuji za pomoc. s pozdravem Mgr.Makovetskyi Alexandr,majitel BJ v Lipno nad Vltavou. Tel.602505020 e-mail:makovetsky@volny.cz
Podíl nákladů za psa v oblasti úklidu , spotřeby el.energie,amortizace výtahu
SVJ na svém shromáždění rozhodlo,že každý majitel psa bude přispívat na úklid spol.prostor,spotřebu el.enegie a amoratizaci výtahu ve výši 10,00 kč za měsíc.Čemu odporuje toto usnesení,bylo přijato 95%.
odměny členům výboru v roce 2011
Prosím vás je někde výpočet co všechno je nutno zaplatit a co může zaplatit SVJ a co musí zaplatit člen výboru aby dostal odměnu 1000 Kč měsíčně. A jaký je rozdíl když jde o důchodce a zaměstnaného člověka . Děkuji.
Vybírání peněz pro nájemce
Dobrý den,
bratr bydlí v bytě spolu se 6-ti studenty. Nájemce odmítá vybírat platby od každého zvlášť, protože studenti odjíždí na různé zahraniční stáže a neplatí. Proto byl bratr pověřen vybírat peníze od ostatních a poté je poslat na účet nájemníka.
Chtěl bych se zeptat, jak je možné ošetřit, aby bratr neplatil peníze za ostatní.
Můj návrh je:
- Aby bratr nikdy neplatil víc, než obdržel od ostatních a v případě problémů s výběrem upozornil nájemníka na neplatiče.
- Aby dával za hotovostní platby nějaké potvrzení o zaplacení, aby se případný neplatič nemohl vymluvit na to, že peníze už zaplatil.
nesouhlas s rozpisem záloh za vodu
Dobrý den, jsem vlastníkem bytu /SVJ/, který je již rok nevyužíván. Původní zálohy na teplou vodu byly stanoveny na 265,–Kč/měs a na studenou 77,–/měs. Z důvodu nulové reálné spotřeby jsem správce nemovitosti požádal v 4/2011 o snížení na minimum a ten rozepsal platbu na 150,–teplá a 150,–studená od 4/11. Měsíc na to jsem dostal nový rozpis plateb platný od 5/2011, který mi určuje platit 1344,–kč/měs na teplou a 700,–/měs za studenou vodu. tento nový rozpis jsem nepodepsal a sepsal jsem nesouhlas s odůvodněním, že byt je prázdný a že žádám o snížení na minimální částky. Na mé vyjádření nikdo nereagoval. Nyní jsem dostal dopis, kde je po mě vymáhán nedoplatek, který počítá s oním zvýšením záloh./Ve vyúčtování za rok 2010 byl nedoplatek za vodu cca 9000,–, protože byl část roku využíván několika lidmi./
MAJITEL PSA
DOBRÝ DEN CHCI SE OPTAT JAK ŘEŠIT VZNIKLOU SITUACI.MÁM 3 LETOU DCERU KTERÁ SE BOJÍ PSŮ.V PANELÁKU MÁME HODNĚ PSŮ ALE NENÍ S NIMI PROBLÉM,JEN S JEDNÍM A TO SPÍŠ S MAJITELEM.ZMÍNĚNÝ PÁN SI POŘÍDIL LABRADORA A VŽDY KDYŽ NÁS V BARÁKU POTKÁ A VIDÍ ŽE SE DCERKA BOJÍ ZAČNE ŘÍKAT PSOVI TRHEJ MAXI A SEŽER JÍ. DCERA VŽDY BREČÍ A KDYŽ JSEM SE NAPOSLEDY ROZČÍLILA A ZEPTALA SE HO ZDA JE NORMÁLNÍ,ŽE SE DCERA BOJÍ.PROHLÁSIL ŽE POKUD SE BOJÍ TAKOVÉHO MALÉHO PEJSTA TAK TO JE MOU VÝCHOVOU A TÍM ŽE JE ROZMAZLENÁ.PSOVI JE TAK ROK A PŮL POŘÁD BĚHÁ BEZ VO
poplatky správcovským firmám
Chtěla bych se zeptat, jaké jsou Vaše poplatky správcovským firmám, já platím ve dvou nemovitostech hodně rozdílné částky (jednou rovným dílem ca 150,–- a jednou dle podílu + poplatek za byt a další poplatky za každé parkovací místo – celkem skoro 600,–-) V jaké výši se tyto poplatky obvykle pohybují? Díky za odpovědi
revize komínu
odpovědět | hodnocení 0 ne oprava ale revize komínu. Vložil kaiser (bez ověření), 10. Srpen 2011 – 14:33
Mám obdobný dotaz,jsme SVJ o 8 byt.jed.Každá byt jednotka je od výstavby domu vytápěna plynovým vlastním etážovým topením,takže při výstavbě budovy vede do každého vlast.bytu komím na karmu a plynové vytápění.Ale zároven je přistaven komín na pevná paliva pro alternativní zdroj vlastního vytápění.Vzhledemktomu,že jsem komín před 4roky s revizním technikem a kominíkem otevřel ve svém bytě a nainstaloval krbová kamna,jse se setkal s jedincem a jeho závistí,který trval na tom aby jsem si platil roční revize ve vlastní režiji.Toto jsem prováděl až do nové vyhlášky o topení od r.2011,kde jse písemně upozornil vedení SVJ,že když se dělají revize na všech komínech patřící do společných částech domu a hradí se vše z FO,tak se také bude dělat revize i na komínu ,který využívám k zimnímu otopu dřevem.Tuto možnost může učinit jakýkoliv z nájemníků,nebot kyždým bytem tento nevyužívaný komín prochází.Já si jenom 1× ve vlastní režiji komín pročistím,ale jinak jakmile se před topnou sezonou budou provádět revize komínů na plyn a bude toto hrazeno jako každoročně z FO ,budu požadovat i na komín jenž jsem uvedl.POstupuji správně??Předem děkuji za odpověd.

Poslední komentáře