Ostatní

Odstoupení výboru

Vložil Kotková (bez ověření), 19. Listopad 2011 - 19:23 ::

Přeji hezký večer a měla by jsem prosbu o radu. Ve výboru SVJ jsme byli 3 členové. Předseda výboru SVJ odstoupil, písemně to výboru oznámil a předal veškerou agendu místopředsedovi. Následně odstoupil místopředseda SVJ, písemně to oznámil mě, předal mi veškerou administrativu SVJ včetně obou odstoupení. To všechno během třech dnů. Já chci také okamžitě odstoupit. Ptám se komu mám všechna odstoupení písemně předat, kdo případně termíny odstoupení vezme na vědomí a nebo prostě po 30 dnech všechno skončí? Komu mám předat veškerou agendu SVJ v četně účetních dokladů a kdo za ně ponese odpovědnost? Shromáždění vlastníků svolávat nechci a ani nebudu.

Kontrola zápisů v účetnictví SVJ

Vložil DRN (bez ověření), 19. Listopad 2011 - 17:21 ::

Kontrola zápisů v účet.SVJ. Účetnictví našemu SVJ vede smluvní správce. Správce předává část výtisků (opis účetních sestav) jako je hlavní kniha od poč. roku a výpis dokladů za uplynulé čtvrtletí. Na můj požadavek, aby mně byly tyto sestavy zapůjčeny ke kontrole provedených účetních operací mně bylo odmítnuto s tím, že si to mohu prostudovat až na členské schůzi. Je jasné, že na členské schůzi nemám možnost studovat účetní zápisy. Mohu pouze podotknout, že žádný z výboru SVJ účetnictví ani trochu nerozumí.Co je možné v této věci udělat?

Stavební dozor

Vložil Toma, 18. Listopad 2011 - 12:04 ::

Dobrý den, chtěl jsem se dotázat, zda má někdo reálné zkušenosti (a údaje) ohledně činnosti a placení stavebního dozoru při provádění revitalizace. Chtěli bychom (již odhlasované!) provést zateplení, výměnu výtahů, dovýměnu oken. Máte někdo zkušenost jaké činnosti požadovat po stevebním dozoru a kolik za to? děkuji.

Společné prostory

Vložil Hanka (bez ověření), 16. Listopad 2011 - 13:37 ::

Dobrý den, prosím o názor, jsme BD a představenstvo si „zabralo“ jednu místnost ve společných prostorách ke své potřebě. Má na to právo nebo musí být souhlas členské schůze?

Omezení výkonu vlastnictví

Vložil Tomáš (bez ověření), 16. Listopad 2011 - 10:14 ::

Dobrý den,mám velikou prosbu,koupil jsem byt v osobním vlastnictví ve SVJ.V mé kupní smlouvě je mj. i ustanovení, že prodávající se zavazuje, že na předmětných nemovitostech neváznou žádné dluhy, zástavní práva, věcná břemena ani jiná práva třegích osob omezující výkon vlastnictví. Po roce jsem zjistil, že na mém bytě je k trvalému pobytu hlášená původní majitelka, která vlastnila byt před lidmi, kteří mě ho prodali. Je toto porušení kupní smlouvy a omezení výkonu vlastnictví třetí osobou? Moc děkuji Tomáš

Vlastník poškodil rozvody elektřiny, v bytě nejde proud

Vložil Předseda SVJ, 15. Listopad 2011 - 21:42 ::

Zdravím diskutéry, obracím se na vás s aktuálním problémem. Vlastník dělá v bytě rekonstrukci, výbor o ní neinformoval, nedoložil nic (projekt, revize…). Rekonstrukce je průběžná a trvá cca rok a půl. Dnes vrtali, trefili se do rozvodů elektřiny a v bytě nad ním nejde proud. Vlastník není k sehnání. Jak řešit? Děkuji!

darování bytu

Vložil Josef Dymák (bez ověření), 15. Listopad 2011 - 18:31 ::

Vážení diskutující.Je darovací list bytu,prostřed­nictvím notáře.Byt je v OV při SVJ,které hradí určitou fin.část na úvěr domu.Musí být prosím v darovacím listu uvedena skutečnost podílové platby z bytu na tento úvěr nebo postačuje uvedení nákladů pro samotný byt? Děkuji za solidní odpověď.J.Dymák

firemní počítač

Vložil Josef (bez ověření), 15. Listopad 2011 - 12:26 ::

Dobrý den Pokud chceme, aby předseda výboru SVBJ uveřejňoval informace např. zápis z jednání, ceny oprav a rekonstrukcí a pod. na web sousedé .cz, musí mít firemní počítač nebo na to stačí osobní ? Členové výboru tvrdí, že jsou firma a musí mít služební počítač, aby tyto informace mohli zvěřejnit. Děkuji

SVJ nema zisk = nemusi vest ucetnictvi ?

Vložil Suntour, 15. Listopad 2011 - 9:59 ::

…pani co u nas v SVJ vede „ucetnictvi“ tvrdi, ze pokud SVJ nema zadny zisk tak nemusi podavat danove priznani. Pani je profesi ucetni, tak snad vi co rika, ale samotnemu se mi to nezda. Co je na to pravdy ?

vyúčtování ročních nákladů

Vložil Marcela Říhová (bez ověření), 13. Listopad 2011 - 20:20 ::

V našem domě mají některé byty komory mimo byt, některé uvnitř bytů. Po zvolení do funkce místopředsedkyně SVJ jsem přišla na to, že po celých 10 let správní firma dělala roční vyúčtování nákladů za teplo tak, jako by všechny byty měly komory mimo byt. Náklady za teplo rozúčtovávala podle podlahové plochy, nájemci nebytového prostoru s použitím koeficientu (1,2) Když jsem poukázala na nesprávné rozdělování nákladů, správní firma mně obvinila ze lží, že neváhám studovat staré materiály, že se zabývám dávno neaktuálními problémy a s nikým z mých předchůdců nebyly takové potíže. Samozřejmě že nebyly, protože nikdo si nepřečetl např. vyhlášku 372/2001 Sb. aj.

Syndikovat obsah