Ostatní

vystavení faktury místo předpisu záloh

Vložil Veronika 11 (bez ověření), 8. Únor 2012 - 12:08 ::

Dobrý den, podnikám a chtěla jsem od SVJ vystavit na byt místo zálohového/evi­denčního listu fakturu. Prý to ale nelze. Můžete mi zodpovědět proč.

Děkuji, Veronika

Předmětná vada ve stanovách SVJ

Vložil Šembera Ivan (bez ověření), 7. Únor 2012 - 21:45 ::

Prosím o sdělení správného postupu ohledně stanov SVJ.Notař. zápisem z roku 2008 vzniklo SVJ a přijaty stanovy SVJ. V měsíci 10/2011 se při schůzi SVJ zjistilo, že v přijatých stanovách je chyba a dva članky stanov si vzájemně odporují- tj. že, v jednom článku – k hlasování je třeba 3/4 přítomých hlasů na schůzi v dalším článku je psáno že v hlasování je třeba všech zůčastněných hlasů (100 %). Vznikla tak otázka, byla předmětná schůze SVJ platná když ve stanovách je vada (chyba). Dodatečně se zjistilo že,i ve stanovách je i tužkou přeškrtnuta věta. (věta je platná či neplatná) Takto jsou zaznamenány v rejstříku.

Správce SVJ

Vložil Předseda SVJ (bez ověření), 7. Únor 2012 - 13:13 ::

Dobrý den, ráda bych jen znala váš názor. Jsem předsedou SVJ, jehož správu zajišťuje soukromá firma s.r.o. na základě mandátní smlouvy. Zároveň jsem znalá účetnictví, ale jen pro podnikatele. Nedávno jsem dělala kontrolu účetnictví a zjistila, že se vůbec nerespektuje zákon a vyhlášky spojené s účetnictvím (jen pro zajimavost, za rok 2010 máme ztrátu cca 800 tisíc). Ostatní členové účetnictví nerozumí. Nevím zda se pustit ke studiu vyhlášky (jsem hodně pracovně vytížená)nebo rovnou poslat na firmu auditora (který nás SVJ bude stát odhade

Bankovní úroky a poplatky

Vložil talirova (bez ověření), 6. Únor 2012 - 14:23 ::

Dobrý den,setkala jsem se s názorem, že přijaté úroky a hrazené poplatky z běžného účtu jsou vždy příjmem a výdajem jednotlivých vlastníků. Já se domnivám,že pokud je účet založen jménem společenství vlastníků pak jsou úroky i poplatky předmětem zdaňování společenství vlastníků nikoliv jednotlivých vlastníků. K jakému stanovisku se kloníte a dle jakého předpisu? Děkuji, Talířová

CENA TEPLA 870kč 1 GJ

Vložil Petr Král (bez ověření), 5. Únor 2012 - 17:56 ::

Zdravím Vás, do našeho domu dodáva dálkové teplo PPT Plzeň a to za cenu 870 kč za GJ.35bytů 20×3+1 72m3 a 15×2+kk 40m3 za rok platíme více jak milion korun za teplo a teplou vodu . ERU se při jednání v Jihlavě zastal PPT náklady firma doložila,vlastní kotelnu mít nemůžeme (zákaz města-ener.konencepce stavební úřad neprůchodné viz č. 458/2000 Sb., a to § 77 odst. 6).Jak máme dál postupovat? děkuji Vám za informace Petr Král

účtování stavebního spoření u svj

Vložil Anonymous, 2. Únor 2012 - 7:33 ::

Dobrý den, prosím o radu jak účtovat stavební spoření u SVJ. SVJ uzavřelo smlouvu o stavebním spoření s překlenovacím úvěrem jako právnická osoba.

Výpis z překlenovacího úvěru:

1. fa za zateplení domu 378 800/ 321 100

321 100/ 951 100

2. měsíční platba 951 100/ 261 100

324 300/ 378 800

3. úroky z úvěru 378 800/ 951 100

Děkuji Kolářová

plnění pojistné události

Vložil fráňa (bez ověření), 1. Únor 2012 - 21:04 ::

Dobrý den, prosím o radu. V našem domě v důsledku přepětí elektrické energie na hlavním rozvaděči došlo díky tomu k vyhoření řídící desky plynového kotle v našem bytě. Tuto událost jsme se snažili řešit s předsedkyní společenstva vlastníků bytových jednotek, ale marně. Vůbec neuznala, že by se jich to týkalo. Museli jsme uhradit za výměnu řídící jednotky značnou částku, kterou nám teď nikdo nechce uhradit. Uplatňovali jsme toto přes pojištění našeho bytu, ale nebylo nám toto uznáno, jelikož chyba nebyla vůbec v našem bytě (dle doložené zprávy servisního technika), nýbrž na hlavní chodbě domu – v rozvaděči.

zástava bytu a hypotéka

Vložil Vlaďka (bez ověření), 1. Únor 2012 - 9:47 ::

Prosím o radu a děkuju za případnou odpověď.Potřebuju si vzít hypotéku na byt a tímto bytem ručit,ale je to v podstatě holobyt,není zkolaudovaný.Nemáte s tím někdo zkušenosti,než začnu obíhat banky? Ještě by mě zajímalo,co mi hrozí,když v tomto bytě budu po menších úpravách bydlet,nemám finance na úplnou rekonstrukci.

Zastupování na základě plné moci

Vložil salvador, 1. Únor 2012 - 5:48 ::

Na shromáždění vlastníků se nechal člen nefunkčního výboru (dlouhodobě jsou jen dva, předseda+1) zastupovat na základě plné moci předsedou SVJ. To znamená, že vše bylo jen na předsedovi. Nevím, zda v tomto případě může být takto zastupován člen výboru jako vlastník. Samozřejmě jako člen výboru se svoji pravomocí nikoli. Mirek

byty v bytovém domě

Vložil Zdeněk z Prostějova (bez ověření), 31. Leden 2012 - 22:34 ::

Dobrý den,je nás 6 zájemců a chystáme se koupit společně dům,resp. podíl v domě,který je zapsán na katastru nemovitostí jako bytový dům.Dosavadní majitel nás ujistil,že je dům řádně zkolaudovaný a všechny bytové jednotky-je jich tam 5+1,která sloužila jako ubytovna a kancelář jsou vedeny jako byty k bydlení,tzn.že je tam celkem 6 bytů k bydlení/podle tvrzení majitele/.My chceme po odkoupení všechny tyto byty nechat zapsat do katastru nemovitostí jako bytové jednotky na jednotlivé vlastníky a bojíme se abychom s tím neměli problém.Jak zjistíme,jestli jsou všechny tyto byty určeny k bydlení?

Syndikovat obsah