Ostatní

Volba nového výboru ve stejném složení.

Vložil Karel (bez ověření), 21. Duben 2012 - 6:44 ::

Dobrý den, volební období výboru SVJ skončilo po 5 letém funkčním období, v den skončení volebního období byl zvolen nový výbor ve stejné složení na další 5 leté funkční období, tzn., nedošlo k žádné změně ve smyslu údajů uvedených v OŘ. Je nutné znovu tuto skutečnost vkládat na Městský soud stejným procesem jako při volbě výboru, kde došlo ke změně ? Existuje nějaké jednodušší řešení? Velmi děkuji za neagresivní, konstruktivní, nezesměšňující a vstřícnou odpověď. S pozdravem Karel

Neplatnost usnesení shromáždění

Vložil Hanes, 20. Duben 2012 - 19:14 ::

Skutečnost, že před hlasováním shromáždění nebyla provedena kontrola usnášeníschopnosti shromáždění, znamená neplatnost takto přijatého usnesení. To zde již bylo řečeno. Ptám se, ale na to, zda se jedná o tzv. absolutní neplatnost např. dle §39 obč. zák., či o neplatnost, které se může dovolat pouze přehlasovaný vlastník u soudu dle ust. §11 odst.3 ZoVB pouze ve lhůtě 6 měsíců od takto přijatého usnesení. Děkuji za názory

zasklená lodžie

Vložil Marcela (bez ověření), 20. Duben 2012 - 17:22 ::

Dobrý den,při rekonstrukci bytu kdy nám architekt zpracoval návrh a stavební úřad povolil přestavbu jsme si zasklili lodžii kde není topné těleso musíme platit o 5.2m2 více za tyto metry?Vše dostalo SVJ navědomí ze stavebního úřadu a do 30 dnů se mohlo SVJ k tomuto vyjádřit nikdo nic nenamítal.A nyní požadují o tyto metry více. Děkuji

povinnost platit

Vložil Ludvik-Jan, 18. Duben 2012 - 15:15 ::

nový člen a vlastník bytu v domě kde je SVJ, v zakoupeném bytě zatím nebydlí(zapsání v katastru již proběhlo) – bude si jej rekonstruovat. V souvislosti s tím, že zatím byt neužívá, nechce rovněž platit zálohu na služby. Konkrétně – požaduje, aby v bytě bylo zapsáno nula osob. Máme právo (výbor SVJ) od něho požadovat alespoň nějaký poplatek? Minimálně za 1 osobu? Ludvík – Jan

Jak musí být vedeno účetnictví

Vložil Zdenek (bez ověření), 18. Duben 2012 - 8:21 ::

Dobrý den,

Chci se zeptat,jak se musí vést účetnictví pro SVJ. Jestli to musí být formou daňové evidence nebo podvojným účetnictvím? Chci vybrat účetní která by nám to vedla,a zatím jsem se setkal s tvrzením ,že to musí být cca od 3 let zpátky formou podvojného účetnictví.

• kolik je dle vás cena adekvátní za byt na měsíc. 50–80kč?Máme to klasicky asi jako většina 1500/byt příjmy a na celý dům splátka uvěru cca 15tis/měsíc.

Díky za odpověď

Zdenek

Výměna oken z FO ve společných částech i prostorech vlastníků

Vložil Výměna oken z FO i v prostorech vlastniku (bez ověření), 17. Duben 2012 - 18:57 ::

Dobrý den,

hledal jsem zde na fóru, ale nenašel zcela jednoznačnou odpověď. Platíme si dlouhodobé zálohy na opravy (lidově fond oprav, i když vím, že tento název není přesný a vyvolává zde velké diskuze). Nyní chceme provést výměnu oken ve sklepech a společných částech domu. Dle prohlášení vlastníka patří sklep (o okně ve sklepě se nic nepíše) do vlastnictví jednotky.

Má otázka tedy zní. Lze provést výměnu všech oken (ve společných částech i jednotkách vlastníků) z dlohodobých záloh na opravu za předpokladu, že bude s tímto postupem souhlasit 100% vlastníků?

Patní měřidlo tepla - spotřeba el. energie

Vložil Pavla7 (bez ověření), 17. Duben 2012 - 9:45 ::

Dobrý den, na patní měřidlo dodavatele tepla jsme napojena dvě SVJ. Spotřebu el. energie potřebnou pro provoz jeho částí dosud hradilo sousední SVJ, na základě ustanovení v jejich smlouvě o dodávce tepla. O tomto nákladu jsme nevěděli, budeme se podílet (roční fakturace ČEZ, distribuční tarif C60d, tj. sazba pro neměřené odběry).

Mám dva dotazy:

1. zřejmě patří tento náklad do vyúčtování záloh na služby, ale
    • jako náklad na teplo (domnívám se já) nebo
    • jako náklad na el. energii společných prostor (navrhuje správce)?
  2. nepokusil se někdo z vás dohodnout s dodavatelem tepla, aby si tuto spotřebu el. energie potřebnou pro své měřidlo hradil sám? Např. způsobem, že by nám (resp. sousednímu SVJ) náklad odečetl od fakturovaných nákladů na teplo? Podotýkám, že smlouva, ve které je dohodnuto, že bude toto hradit odběratel tepla, je zřejmě z doby vzniku SVJ, tj. r. 2000. Také podotýkám, že jde o částku cca 1000,– Kč/rok.

kde založit bankovní účet

Vložil vrbatova, 17. Duben 2012 - 8:48 ::

Dobrý den, můžete mi poradit, kde bychom si měli jako SVJ založit účet? Kde mají výhodné podmínky? Družstvo nám nabízí zůstat u ČSOB, ale nemám s touto bankou dobré zkušenosti. Děkuji

Simpleucto 2012

Vložil Imrichová (bez ověření), 17. Duben 2012 - 8:26 ::

Dělám účetnictví SVJ od r.2009 v prográmku Simpleucto.Letos mi však rok 2012 nejde otevřít.Mohli byste mi poradit?

audit účetnictví

Vložil jarre, 16. Duben 2012 - 13:55 ::

Dobrý den, nemáte někdo prosím kontakt na malou a schopnou auditorskou firmu, která by provedla audit účetnictví za rok 2011? Budu rád za kontakty, firmy oslovím a doufám, že i vyberu dobře. Děkuji Vám za chvilku. Přeji krásný den.

Syndikovat obsah