Ostatní

Vyúčtování topní sezóny podnájemníkům

Vložil PhDr. Janka Zac..., 11. Květen 2012 - 18:24 ::

Dobrý den,

prosím informaci, zda majitel – vlastník bytové jednotky, je povinen předložit k nahlédnutí vyúčtování topné sezóny za konkrétní rok, nabo mu pouze může oznámit zda má nedoplatek, resp. přeplatek. Jestli áno, zda je to podložené nějakou právní normou a jakou? Děkuji za informaci, která určitě pomůže i dalším pronajímatelům.

ztracená dokumentace domu

Vložil Marcela (bez ověření), 11. Květen 2012 - 15:20 ::

Dobrý den,ztratila se nám dokumentace domu a ve vyúčtování máme velikost objektu 745m2 a letos 1356m2 vedle nás je dům stejně veliký a již několi let má dle dokumentace domu 1356m2.V našem domě je 6 bytů 3+1 odpojeno od centrálního topení a letos do vyúčtování za rok 2011 byly tyto plochy započítány,jak tomu máme rozumět a máme podat reklamaci?Na schůzi SVJ jsme požadovali vypracování nové dokumentace a výbor/všichni mají svoje topení jsou odpojeni od centrálního vytápění/toto zamítnul a byli jsme přehlasováni a dokumentaci stále namáme a nemů

trestni oznameni na SVJ

Vložil ipad, 7. Květen 2012 - 19:02 ::

D. den potrebuji poradit jak zosnovat trestni oznameni na SVJ jeji predsedkyni a take nahlaseni na financni urad.

Jiz vice jak rok se snazim formalne ziskat informace od SVJ a ucetni k memu bytu v osobnim vlastnictvi:

1. jaci jsou dluznici a kolik dluzi
  2. co se deje s penezi do Fondu oprav
  3. detailni vyuctovani a seznam praci provedenych na nasem dome a kolik to stalo

ovsem SVJ a hlavne predsedkyne vubec nereaguje na sms, telefonaty, emaily a ani na doporuceny dopis, kde se dozaduji vyse zminovanych informaci, pouze nase nova ucetni-sprava (minula sprava nasich bytu byl vykutaleny podnikatel, kteremu jsme nakonec vypovedeli smlouvu) mi sdelila ze se spousta dokumentu ztratila a nevi se kdo kolik dluzil ani jake byly odecty energii atd.

Prosím o radu

Vložil Jvarsen, 6. Květen 2012 - 21:14 ::

potřeboval bych poradit.stala se nepříjemná věc.jeden z majitelů bytu v našem domě člen SVJ zemřel bez jakýchkoli dědiců.byt zřejmně po uzavření pozůstalosti připadne městu a to ho asi prodá,toto se ale může dlouze táhnout.Mezi tím my ale SVJ potřebujeme začít s rekonstrukcí domu která změní vzhled domu a k tomu je zapotřebí souhlasu všech vlastníků dle stanov.Neví někdo jestli musíme čekat na nového majitele bytu a nebo můžeme odsouhlasit rekonstrukci bez zemřelého děkuji předseda

Rozhodnutí NS

Vložil ABCDE (bez ověření), 3. Květen 2012 - 12:13 ::

Narozdíl o teoretických plků jistého nejmenovaného je dle mého užitečné si přečíst např. článek – viz odkaz, kde je interpretováno rozhodnutí Nejvyššího soudu ohledně podávání žaloby na usnesení shromáždění atd.

http://www.epravo.cz/…k-82755.html

Odhlášení ze služeb

Vložil Eva Nováková, 3. Květen 2012 - 10:05 ::

Dobrý den, vím, že toto téma zde bylo již hodně diskutované. Chtěla jsem se zeptat, existuje li nějaká zákoná úprava, která stanovuje za jakých podmínek je možnost odhlášení ze služeb vlastníkem a po jaké době nepřítomnosti je možnost osobu v bytě odhlásit. Jedná se o to, že rodiče odjíždějí třeba na 4 měsíce na chatu a v bytě se nikdo nezdržuje. Podotýkám,že pračku mají na chatě, tak nejezdí domů ani vyprat. Pouze jednou měsíčně zajedou na kontrolu bytu a pro důchod. Za loňský rok mají doplácet nedoplatek i když se v bytě 4 měsíce nevyskytovali (veškeré služby včetně vodného a stočného jsou počítané na počet osob).V letošním roce jsem je chtěla na dobu jejich nepřítomnosti odhlásit a bylo mě řečeno předsedou společenství, že je to možné až po půlroce neužívání bytu a zákonná norma, která by toto upravovala neexistuje.

platby jejich kontrola

Vložil Pospíšil Jan (bez ověření), 2. Květen 2012 - 22:32 ::

Vážení,mám os.problém.Je možnost požadovat na organizaci, např. vodárny,konečná čísla za roční spotřebu a tím fin.náhradu Společenstvím? Jedná se mi o možnost kontroly plateb prostřednictvím Správce, který obhospodařuje naše finance.Spatřuji zde totiž jednu záležitost,kterou nikdo nekontroluje.Správ­ce může hradit nadlimitní spotřebu,která není kontrolovatel­ná.Čísla si můžeme potom baštit,aniž bychom znali opravdové náklady a tento Správce si může třeba lítat na Bahamy.Už zde slyším,že jsme blbí,kontroly jsou jen n nás.Co ale dělat,když tento správce vás postaví před problém tak,že nám řekne,abychom si hledali někoho jiného,když mu nevěříme.Má se tedy pustit k vodě?

Rozpad výboru

Vložil Jiřík CDLIII (bez ověření), 2. Květen 2012 - 12:24 ::

Dobrý den, prosím o radu – v roce 2011 ukončili členství ve výboru dva členové ze čtyř. Ve stanovách je stanoveno, že výbor musí být minimálně tříčlenný. Prakticky půl roku nebyly podniknuty žádné kroky k nápravě. Nyní členka tohoto rozpadlého výboru svolává schůzi vlastníků. Je možné schůzi takto svolat? Jak postupovat, když se nesejde usnášeníschopný počet členů? Děkuji a přeji pěkný den JiP

Zálohy na teplo - "letní" a "zimní" měsíce ?

Vložil Richard (bez ověření), 2. Květen 2012 - 10:22 ::

Dobrý den, mám dotaz ve věci svérázného rozúčtování náladů na teplo jistého SBD. Koupil jsem 1.11.2011 byt (převod užívacích práv k bytu), vyrovnání záloh jsme s pův. uživatelem bytu ponechali na družstvu. K mému údivu mi za 11–12/2011 družstvo účtuje velmi vysokou cenu za teplo, naopak pův. uživateli za období 01–10/2011 výrazně vrací. Oba jsme přitom platili přesně stejné měsíční zálohy. Můj nedoplatek mi vznikl údajně tak, že 11–12/2011 jsou otopné „zimní“ měsíce a ty že jsou dražší, a tím mi vznikl nedoplatek (měsíční platba záloh je prý jen průměrem celého roku).

Rozdělení dotací Zelená úsporám mezi FO a vlastníky - způsob odsouhlasení shromážděním

Vložil hana (bez ověření), 1. Květen 2012 - 7:44 ::

Dobrý den! Naše SVJ obdrželo na účet pověřenéného vlastníka (správce) finanční prostředky z dotace programu Zelená úsporám. Revitalizace domu proběhla v závěru r.2009. Na nástěnku byla včera vyvěšena pozvánka na schůzi, kde jediným bodem programu je rozdělení dotace mezi FO a vlastníky. Je zde napsáno, že dotace nebo její část bude vlastníkům poukázána pouze v případě, že se všichni tedy stoprocentně shodnou na tom, kolik % do FO a kolik vlastníkům. Zároveň svolavatel shromáždění vyzývá k účasti oba manžele. Pokud je bytová jednotka ve spoluvlastnicví manželů, prý souhlas (podpis) jednoho z manželů nestačí.

Syndikovat obsah