Ostatní

Dobra rada nad zlato

Vložil hade3237 (bez ověření), 29. Prosinec 2012 - 21:09 ::

bytovy dum rok xxxx vlastni zahranicni a.s. 70jednotek z toho prodane do osobniho vl.19 svj založeno před rokem a vybor zatim nezaložen jelikož většinovy majitel je v zahraniči ma pověřnou osobu ktera a ted to přijde

muže prodavat zbyle byty a jedna navenek za majitele hlasovat podle podilu což je ted 74procent jelikož pověřena osoba ma firmu dela taky spravu našeho domu dela učetnictvi atd atd přijde mi že vše je postavene na hlavu a ted jen čekame až si byty koupi vic lidi aby sme mohli vubec neco delat jsou nejake rady

novy vybor svj

Vložil klokan, 29. Prosinec 2012 - 15:13 ::

mame zvoleny novy vybor,ten si zvolil noveho předsedu,co mame delat,kdyz minuly predseda odmita vydat a predat klice od domovni kotelny a bojlerovny ,ma na to pravo,,,??????

DEKUJI za reakce

klokan

povinnost zimní ůdržby komunikace mezi domy

Vložil zajda, 29. Prosinec 2012 - 14:22 ::

Máme komunikaci mezi dvěma SVJ, která byla v roce 2010 převedena do místní komunikace, když jsme žádali o protahování v zimě, město to odmítlo ,s tím že nemá peníze, a že tato komunikace není města, ví někdo ,jak to se zimní ůdržbou je?

Změna účetní

Vložil salvador, 28. Prosinec 2012 - 17:15 ::

Zdravím diskutující, naše SVJ uvažuje o změně účetní. Rád bych zde získal podněty na co si dát pozor při této změně. Dále naše nová budoucí účetní má zájem tuto činnost vykonávat samozřejmě na řádně uzavřenou smlouvu, avšak odměnu žádá vyplácet formou dohody o provedení práce. Obecná pravidla DPP jsou mi známá. Nevím zda to nemá nějaká jiná úskalí. Děkuji za vaše názory a náměty. Mirek

finance

Vložil hade3237 (bez ověření), 27. Prosinec 2012 - 21:20 ::

zdravim jsme SVJ 60 bytu chci se zeptat kdyz dela ucetnictvi externi firma tak je běžne že za učetnictvi se plati 150.000,– ročne nebo mi to přijde moc jak je to u vas nebo delat si učetnictvi sami podotykam do ted jeste nemame vyučtovani za minulej rok

Hlučný soused

Vložil Lucie (bez ověření), 27. Prosinec 2012 - 17:32 ::

Dobrý den, nevim, zda se obracim spravne na spravnou diskuzi a zda jsem tema zaradila spravne…Ale zkusim to, a budu rada, pokud mi nekdo pomuze s mym problemem. Jsme SVJ (ja plus další čtyři osoby). Jedna osoba ze SVJ ma, mimo svuj byt o patro vyse, zde v dome garsonku, vedle mne. Garsonku pronajima osobe, ktera cca 20 hod denně poušté muziku, nekdy tak, ze kdyz zesilim TV, ta se to dá. Jindy tak, že mi tancuje nadobí v kuchyni a není slyset temer vlastniho slova. Snazila jsem se, od května letosního roku, s osobou domluvit, at muziku stlumí, at ji nepoustí, kdyz prijde ve tri rano z hospody atd. Proste jsem to zkousela po dobrem. Ovoce to neprineslo, poustí to dál. Dokonce i ted, kdyz to pisu, tak osoba vedle zase pousti muziku. Nekolikrat jsem se v dobrem zminila i majitelce one garsonky, kterou tomu zmrdovi pronajima, a s usmevem mi rekla, ze mu domluvi. Nikdy nenastala zadna zmena.

Smlouva o vedení účetnictví-přenesení zodpovědnosti na zhotovitele účetní závěrky

Vložil PN111, 21. Prosinec 2012 - 20:57 ::

Dobrý večer,

jako SVJ chceme uzavřít smlouvu o vedení účetnictví a logicky přenést zodpovědnost za účetní výstupy v rozvaze, výkazu zisku a ztrát, příloze na zhotovitele tzn. účetní firmu.

1. Lze přenést zodpovědnost za vyhotovení a správnost účetní závěrky na

účetní v rámci souvisejících platných zákonů v rámci ČR?

2. Pokud ano, žádám o přeposlání vzoru takové smlouvy do mé

soukromé zprávy nebo uveřejnit zde na portálu. Popř. žádám o odkaz.

Děkuji.

Petr

držení zvířat

Vložil maria.stankova@..., 18. Prosinec 2012 - 16:37 ::

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli si můžou nastěhovat nový vlastníci pejska bez souhlasu ostatních vlastníku bytových jednotek.

pozvánka na schůzi + hlasování 75%

Vložil hobo (bez ověření), 17. Prosinec 2012 - 22:26 ::

Dobrý den,

mám dva dotazy:

1. naše stanovy stanoví,že o konání shromáždění musí být vlastníci vyrozuměni nejméně 15 dnů předem – forma vyrozumění není stanovena- postačuje dle vašeho názoru zveřejnění pozvánky na vchodových vývěskách v domě/i vůči v domě nebydlícím vlastníkům – např. vůči dědicům zemřelého vlastníka, kteří nejsou dosud známi?)
  2. počítá se 75 % vlastníků nutných pro schválení rekonstrukce dle osob či dle hlasů ?

Děkuji předem za Vaše odpovědi.

Kopírování dokladů

Vložil DRN (bez ověření), 16. Prosinec 2012 - 16:35 ::

Náš výbor SVJ dostává od správce duplicitní výpis účetních sestav, kopie faktur, kopie výpisů z banky a pod. Žádal jsem o poskytnutí této dokumentace ke kontrole (nahlížení). Toto mně bylo odmítnuto a výbor mně nabídl nahlížení do dokladů za jejich přítomnosti a pokud budu chtít opis, tak mně zajistí okopírování proti mnou předem složenou zálohu. Nevím proč to řeší výbor tak složitě. Kdybych chtěl zničit nějakou kopii tak je to bezpředmětné, protože správce má přece originály. Navíc já bydlím o poschodí níže než člen výboru, případnou fotokopii si udělám na vlastní kopírce a výbor nemusí toto zajišťovat. Jednání výboru

Syndikovat obsah