Ostatní
Jak by měl vypadat evidenční list dle NOZ?
Je zde x rad a já bych rád viděl, jak by měl vypadat ukázkový EVIDENČNÍ LIST, respektive ta jeho část zobrazující rozpis plateb k měsíční úhradě pro majitele BJ. Protože na mě neustála vedení SVJ kouká jen jako na potížistu, když jim opakuji FOND OPRAV neexistuje. Ukázku přikládám, přikládám i XLS a těším se na rady od Lake a ostatních. V.
Nový výbor
Prosím o názory – korespondenčním hlasováním byli do výboru SVJ ze tří kandidátů zvoleni dva. Povinnost je tříčlenný výbor. Mohou zvolení kamdidáti normálně fungovat a plně rozhodovat s tím, že se třetí člen dodatečně dovolí? Díky za odpovědi.
Odměny výboru
Ve stanovách SV máme uvedeno, že „Shromáždění stanovuje výši odměny členům výboru.“ Dále je uvedeno, že „výbor rozhoduje o odměně předsedy výboru“. Není to ve vzájemném rozporu a nebo vyšší platnost má rozhodnutí Shromáždění? Děkuji za názory.
Pokladna - pohledávka
Dobrý den,
potřebovala bych poradit, jak řešit situaci, kdy odstupující předseda SVJ předal pokladnu s mankem? Nebyl sepsán žádný předávací protokol.
- lze na základě nějakého prohlášení dát do pohledávek a účtovat s pokladnou dle skutečného stavu?
- odepsat?
- jiné řešení?
Zákonná povinnost SVJ
Existuje zákonná povinnost výboru SVJ vyřídit potvrzenou přijatou reklamaci na chybné či neúplné vyúčtování zálohových plateb za uplynulé období. Co dělat když výbor SVJ na reklamaci vůbec nereaguje?JV
Podvod s uverem
Tak postupuji podle návodu pana Lake, originál návod zde: http://www.portalsvj.cz/…stni-zakonik a odmítnul jsem převzít dluhy předchozích vlastníků BJ, nezačal jsem přispívat na zneužívaný „FOND OPRAV“ a bránim se útlaku SVJ, které na mě podalo platební příkaz, vše viz podání vysvětlení. Na hospodarske kriminalce se ale bohuzel na me divali, proc tam sem a neresim vse jen obcasko-spravnim sporem, tak uvidime jak nakonec pochodim. Budu informovat, jak jsem úspěšný. :-)
kontrola svj financnim
Dobry den, chtěl jsem se zeptat, ma k nam prijit kontrola z finančního uradu a zivnostenskeho uradu, nevite, co by po nas mohla chtit a co by mohla kontrolovat. Dekuju za informace, moc mi tim pomůžete. Toman
Přehled o platbách
Dobrý den,
píši za Občanskou poradnu Lexikona Krnov,mám dotaz ohledně jednoho našeho klienta.
Klient bydlí v bytě, který je v osobním vlastnictví jeho syna , který žije v jiném městě. Jedná se o činžovní dům a každý je vlastníkem jednoho bytu , je tam 6 bytových jednotek , mají určený společný fond oprav a ten spravují od roku 2006 2 ženy. Klient by rád věděl, jaké má možnosti se domáhat toho, aby věděl kam jeho peníze, které měsíčně přispívá (1000,–Kč) dále putují a co se za ně kupuje. Dostal pouze jediné vyúčtování za rok 2013.
Kamerový systém
Dobrý den, potřebuji poradit. Fakta:
– jsme SVJ kde jsem vlasníkem
– v prohlášení vlastníka nemáme o kamerách NIC
– v 2014 vlastníci 90% odhlasovali že se pořídí kamerový systém.
Já jsem byl jedním z těch proti (protože text hlasování obsahoval účel
a účel byl ochrana majetku, sledování provozu výtahu, sledování
společných prostor za účelem stanovení kritéria pro rozúčtování
některých služeb (výtah + úklid) a za účelem zněmožnit užívání
výtahu dlužníkům které tak výbor označí)
– zápis ale takto upřesněný text na radu právníka správce
neobsahuje.
Financování výměny oken
Dobrý den,chtěl bych se tímto zeptat,jak by se mělo správně postupovat při financování výměny oken,které jsou v bytech vlastníků.My jako výbor SVJ máme představu,že výměna by se financovala ze společných peněz a Ti vlastníci,kteří si okna vyměnili na vlastní náklady,by dostali finanční kompenzaci dle počtu a velikosti oken ve výši částky,za kterou se tato okna pořídila pro zbytek vlastníků.Tzn.,že by dostali nižší částky,kvůli množstevním slevám.Toto řešení chceme navrhnout a nechat si odhlasovat na shromáždění SVJ. Je tady ještě jeden háček a to jak vyřešit vlastníky půdních vestaveb.Ti koupili byty s již novými okny,ale platí do FO.Těm by se asi nelíbilo,kdyby neměli dostat nějakou kompenzaci.

Poslední komentáře