Ostatní

Jak by měl vypadat evidenční list dle NOZ?

Vložil Valdstejn, 30. Červen 2014 - 23:15 ::

Je zde x rad a já bych rád viděl, jak by měl vypadat ukázkový EVIDENČNÍ LIST, respektive ta jeho část zobrazující rozpis plateb k měsíční úhradě pro majitele BJ. Protože na mě neustála vedení SVJ kouká jen jako na potížistu, když jim opakuji FOND OPRAV neexistuje. Ukázku přikládám, přikládám i XLS a těším se na rady od Lake a ostatních. V.

Nový výbor

Vložil Ann (bez ověření), 30. Červen 2014 - 10:35 ::

Prosím o názory – korespondenčním hlasováním byli do výboru SVJ ze tří kandidátů zvoleni dva. Povinnost je tříčlenný výbor. Mohou zvolení kamdidáti normálně fungovat a plně rozhodovat s tím, že se třetí člen dodatečně dovolí? Díky za odpovědi.

Odměny výboru

Vložil MIRIN06, 30. Červen 2014 - 5:22 ::

Ve stanovách SV máme uvedeno, že „Shromáždění stanovuje výši odměny členům výboru.“ Dále je uvedeno, že „výbor rozhoduje o odměně předsedy výboru“. Není to ve vzájemném rozporu a nebo vyšší platnost má rozhodnutí Shromáždění? Děkuji za názory.

Pokladna - pohledávka

Vložil hilscherova, 23. Červen 2014 - 9:37 ::

Dobrý den,

potřebovala bych poradit, jak řešit situaci, kdy odstupující předseda SVJ předal pokladnu s mankem? Nebyl sepsán žádný předávací protokol.

• lze na základě nějakého prohlášení dát do pohledávek a účtovat s pokladnou dle skutečného stavu?
  • odepsat?
  • jiné řešení?

Zákonná povinnost SVJ

Vložil JV (bez ověření), 22. Červen 2014 - 15:08 ::

Existuje zákonná povinnost výboru SVJ vyřídit potvrzenou přijatou reklamaci na chybné či neúplné vyúčtování zálohových plateb za uplynulé období. Co dělat když výbor SVJ na reklamaci vůbec nereaguje?JV

Podvod s uverem

Vložil Valdstejn, 20. Červen 2014 - 15:22 ::

Tak postupuji podle návodu pana Lake, originál návod zde: http://www.portalsvj.cz/…stni-zakonik a odmítnul jsem převzít dluhy předchozích vlastníků BJ, nezačal jsem přispívat na zneužívaný „FOND OPRAV“ a bránim se útlaku SVJ, které na mě podalo platební příkaz, vše viz podání vysvětlení. Na hospodarske kriminalce se ale bohuzel na me divali, proc tam sem a neresim vse jen obcasko-spravnim sporem, tak uvidime jak nakonec pochodim. Budu informovat, jak jsem úspěšný. :-)

kontrola svj financnim

Vložil toman (bez ověření), 20. Červen 2014 - 10:07 ::

Dobry den, chtěl jsem se zeptat, ma k nam prijit kontrola z finančního uradu a zivnostenskeho uradu, nevite, co by po nas mohla chtit a co by mohla kontrolovat. Dekuju za informace, moc mi tim pomůžete. Toman

Přehled o platbách

Vložil Filip Vrchovský, 17. Červen 2014 - 14:42 ::

Dobrý den,

píši za Občanskou poradnu Lexikona Krnov,mám dotaz ohledně jednoho našeho klienta.

Klient bydlí v bytě, který je v osobním vlastnictví jeho syna , který žije v jiném městě. Jedná se o činžovní dům a každý je vlastníkem jednoho bytu , je tam 6 bytových jednotek , mají určený společný fond oprav a ten spravují od roku 2006 2 ženy. Klient by rád věděl, jaké má možnosti se domáhat toho, aby věděl kam jeho peníze, které měsíčně přispívá (1000,–Kč) dále putují a co se za ně kupuje. Dostal pouze jediné vyúčtování za rok 2013.

Kamerový systém

Vložil Pub (bez ověření), 16. Červen 2014 - 19:28 ::

Dobrý den, potřebuji poradit. Fakta:
 – jsme SVJ kde jsem vlasníkem
 – v prohlášení vlastníka nemáme o kamerách NIC
 – v 2014 vlastníci 90% odhlasovali že se pořídí kamerový systém. Já jsem byl jedním z těch proti (protože text hlasování obsahoval účel a účel byl ochrana majetku, sledování provozu výtahu, sledování společných prostor za účelem stanovení kritéria pro rozúčtování některých služeb (výtah + úklid) a za účelem zněmožnit užívání výtahu dlužníkům které tak výbor označí)
 – zápis ale takto upřesněný text na radu právníka správce neobsahuje.

Financování výměny oken

Vložil jablaz, 16. Červen 2014 - 18:38 ::

Dobrý den,chtěl bych se tímto zeptat,jak by se mělo správně postupovat při financování výměny oken,které jsou v bytech vlastníků.My jako výbor SVJ máme představu,že výměna by se financovala ze společných peněz a Ti vlastníci,kteří si okna vyměnili na vlastní náklady,by dostali finanční kompenzaci dle počtu a velikosti oken ve výši částky,za kterou se tato okna pořídila pro zbytek vlastníků.Tzn.,že by dostali nižší částky,kvůli množstevním slevám.Toto řešení chceme navrhnout a nechat si odhlasovat na shromáždění SVJ. Je tady ještě jeden háček a to jak vyřešit vlastníky půdních vestaveb.Ti koupili byty s již novými okny,ale platí do FO.Těm by se asi nelíbilo,kdyby neměli dostat nějakou kompenzaci.

Syndikovat obsah